Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Terug naar informatie artikelen Beleef de kerst op een koninklijke manier
Vrije tijd

Beleef de kerst op een koninklijke manier

Nederland heeft een rijke historie aan kastelen. In totaal telt ons land meer dan 1200 kastelen, veelal afkomstig uit de Middeleeuwen. Het bezoeken van zo’n kasteel, ook wel slot genoemd, is niet alleen leuk bij warme temperaturen. Ook tijdens de winterperiode is er genoeg te beleven! Verschillende kastelen in Nederland openen tijdens de kerstperiode hun deuren om jou een speciaal wintergevoel te bezorgen. Lees hier hoe ook jij de kerst op een koninklijke manier kunt beleven.


Kasteel de Haar, Utrecht

Kasteel de Haar in Utrecht is al 15 jaar lang het toneel van een van de grootste kerstevenementen van Nederland: de Country Christmas Fair. Zodra je door de grote poorten van het kasteel loopt, adem je direct de sprookjesachtige kerstsfeer in. Er zijn een verscheidenheid aan stands te vinden waar je kunt shoppen voor decoraties, delicatessen, woonaccessoires, cosmeticaproducten en leuke kerstcadeaus. Hierna kun je heerlijk warm bij een vuurkorf genieten van winterse snacks zoals oudhollandse poffertjes en warme chocolademelk terwijl je geniet van kerstentertainment. Zo treden er carolingers en bigbands op en is de kerstman zelf natuurlijk ook aanwezig. Wanneer het donker wordt lichten de duizenden lichtjes rond het kasteel op: een waar kunstwerk om te zien. Ook is er iedere avond een spectaculaire lichtshow en zijn de stands tot 22.00 open.
Dinsdag 20 november tot en met zondag 25 november 2018 van 10.00 – 22.00. Op Zondag van 10.00 – 18.00. Meer informatie over de Country Christmas Fair vind je op: www.countrychristmasfair.nl.


Muiderslot, Noord-Holland

Ook het Muiderslot in Muiden organiseert verschillende evenementen rond de kerst. Zo wordt hier op 19 december 2018 het kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ tot leven geroepen en live uitgevoerd in de Ridderzaal. Het verhaal over de vrek Scrooge, die in het verhaal als het ware tot inkeer komt en vervolgens leert dat het geven van dingen beter is dan nemen, wordt verteld door Ashley Ramsden van The English Theatre. Ook is er enkele dagen later, op 20 december 2018, een speciaal kerstconcert bij kaarslicht. ‘A Celtic Christmas’ wordt door het trio Merain gebracht door middel van zang, viool en Keltische harp. Het is een sfeervol concertprogramma met de mooiste Britse kerstmuziek. Er worden stemmige en ingetogen liederen gespeeld,  zoals Silent Night en Codail a linbh, maar ook fraaie virtuoze stukken als The Coolin en vrolijke jigs en reels. Het programma is veelzijdig en geschikt voor een breed publiek. Daarnaast is er vooraf en in de pauze de mogelijkheid tot het nuttigen van drankjes in de gezellige Taveerne op het plein.

Tijdens de kerstvakantie is het mogelijk een winterse rondleiding te krijgen.
Het Muiderslot is van 22 december 2018 tot en met 6 januari 2019 dagelijks geopend van 12:00 tot 17:00 uur, maar gesloten op 25 & 31 december en 1 januari.

Voor meer informatie over beide evenementen en het kopen van kaartjes, kun je kijken op de website van het Muiderslot: www.muiderslot.nl.


Kasteel Amerongen, Utrecht

In Kasteel Amerongen krijg je van 15 december 2018 tot en met 6 januari 2019 het ultieme kerstgevoel. In deze periode is het kasteel van top tot teen gehuld in kerstsfeer zoals men dat in 1918-1920 deed. Overal zijn prachtig opgemaakte kerstbomen, slingers en lichtjes te vinden. Loop mee met een rondleiding en luister naar de mooiste verhalen over de Amerongse adel en hoe zij vroeger de kersttijd beleefden. De keuken wordt speciaal voor de gelegenheid omgetoverd tot een levensgrote kijkdoos met een prachtig winters landschap en ook vinden er verschillende muziekevenementen plaats in het kasteel. De openingstijden zijn rond de kerst uitgebreid, waardoor je ook in de avond een bezoek kunt brengen aan Kasteel Amerongen. Meer informatie vindt je op de website van het kasteel: www.kasteelamerongen.nl.


Kasteel Doornenburg, Gelderland

Kasteel Doornenburg is een echt familiekasteel waar genoeg te doen is voor jong en oud. Er vind op zondag 16 december 2018 een speciaal kerstconcert plaats, genaamd Castle Christmas. Tijdens dit concert brengen de koorzangers van het Arnhemse Vocal Virus Project diverse muziekstijlen naar voren zoals: klassiek, jazz, pop en wereldmuziek. Op het programma staan originele, catchy kerstnummers die iedereen in kerstsfeer brengen. Voor aanvullende informatie en het maken van reservaties kun je een bezoekje brengen aan de website van het kasteel: www.kasteeldoornenburg.nl.

Zondag 16 december, aanvang:11.15 u (inloop met koffie vanaf 10.45 u) en 16.15 u (inloop met koffie vanaf 15.45 u)
Entree: € 12,50 / € 7,50 (t/m 12 jr.) incl. koffie/thee
Het concert duurt een uur.