Terug naar informatie artikelen 5 tips en tricks voor het vinden van het perfecte cadeau voor de feestdagen
Cadeaus

5 tips en tricks voor het vinden van het perfecte cadeau voor de feestdagen

Voor je het weet staan de feestdagen weer voor de deur en dat betekent dat er cadeautjes gekocht moeten worden. Maar hoe vind je nu het perfecte cadeau? Het is soms lastig om iets te vinden wat echt bij iemand past en waar diegene ook echt blij mee is. Daarom hebben wij hier 5 tips en tricks voor je verzameld die je helpen bij het vinden van het perfecte cadeau.

Het perfecte cadeau is iets wat echt bij iemand past en waar diegene ook echt blij mee is.
Het perfecte cadeau is iets wat echt bij iemand past en waar diegene ook echt blij mee is.

1. Ken de persoon goed

Het klinkt misschien als een open deur, maar het is ontzettend belangrijk om de persoon goed te kennen voor wie je een cadeau koopt. Wat zijn zijn of haar interesses of hobby's? Wat speelt er op dit moment in zijn of haar leven? Door hier aandacht aan te besteden, kun je vaak al een heel stuk komen in het vinden van een geschikt cadeau. Ken je deze persoon toch minder goed? Dan vraag je of zij een verlanglijstje voor kerst hebben om je op weg te helpen. 


2. Geef een ervaring cadeau

Soms is het lastig om een tastbaar cadeau te vinden, vooral als de persoon alles al lijkt te hebben. In zo'n geval is het een goed idee om een ervaring cadeau te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dagje naar de spa voor ontspanning, een concertkaartje of een dinerbon. Hiermee geef je niet alleen een cadeau, maar ook een mooie herinnering.

Verras iemand met een heerlijke ontspannen dag sauna en wellness.
Verras iemand met een heerlijke ontspannen dag sauna en wellness.

3. Kies voor een persoonlijk cadeau

Een persoonlijk cadeau is heel waardevol, omdat het laat zien dat je echt aandacht hebt besteed aan het cadeau. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een fotoboek met foto's van mooie momenten samen, of een sieraad met een speciale betekenis. Vaak zit het hem niet zozeer in de waarde van het cadeau, maar meer in de betekenis die erachter zit.


4. Zoek inspiratie online

Online vind je eindeloos veel inspiratie voor cadeaus, zowel in webshops als op social media. Pinterest bijvoorbeeld is een handige tool om inspiratie op te doen voor cadeaus. Maak een bord aan met cadeau-ideeën en verzamel hierop alle leuke dingen die je tegenkomt. Hierdoor krijg je niet alleen een beter beeld van wat er zoal te koop is, maar vergelijk je ook makkelijker prijzen en kwaliteit.

Maak een Pinterest bord aan en verzamel hierop alle cadeau-ideeën.
Maak een Pinterest bord aan en verzamel hierop alle cadeau-ideeën.

5. Kijk verder dan de standaard cadeaus

Een bos bloemen of een fles wijn zijn natuurlijk altijd leuk om te geven, maar soms is het net zo leuk om iets anders te geven wat minder voor de hand ligt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een boek van de favoriete schrijver van de persoon, een mooie poster voor aan de muur of een zelfgemaakt receptenboek.


Het vinden van het perfecte cadeau is soms lastig, maar met deze tips en tricks wordt het hopelijk een stuk makkelijker.