Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Terug naar informatie artikelen Wat zit er dit jaar in het kerstpakket?
Cadeaus

Wat zit er dit jaar in het kerstpakket?

De inhoud van het kerstpakket is altijd weer een verrassing. Die inhoud is sterk onderhevig aan trends. Voor 2017 maken werkgevers een keuze uit luxe artikelen die wat soberder verpakt zijn zodat ze gemakkelijk zijn te combineren. Producten als appeltaart, limoncello en luxe koekjes worden in veel pakketten gedan. De verpakking van het pakket is luxe, met een foto van de inhoud. Zitten er ook cadeaus in het pakket? Dan hebben die hippe kleuren zoals goud, koper en zilver. Lekker vintage en lekker excentriek, noem het “fout” als je wilt. Een ideale tegenhanger voor de wat soberder verpakte levensmiddelen in het pakket.

Traditie uit de 19e eeuw

De traditie van het kerstpakket ontstond in de 19e eeuw. Boeren gaven hun personeel een mand mee met lekkernijen voor de Kerst. Het personeel mocht namelijk op Tweede Kerstdag naar huis om daar samen te zijn met de familie. Die had het vaak niet breed, en daarom was een mand met lekkers van de boerderij meer dan welkom in de grote gezinnen van toen.Deze traditie werd later door andere wekgevers overgenomen en zo ontstond de traditie van het hedendaagse kerstpakket. Het is een blijk van waardering voor het gedane werk in het afgelopen jaar van de werkgever.

Wat er absoluut niet in het kerstpakket mag

Medewerkers waarderen het als een werkgever moeite doet om een mooi pakket samen te stellen. Zelf samengestelde pakketten zijn dan ook veruit favoriet. Er zijn heus werknemers die een VVV-cadeaubon kunnen waarderen, maar je scoort er als werkgever niet echt punten mee. Datzelfde geldt voor producten die ieder jaar in het kerstpakket zitten en die vaak ongebruikt in de kast blijven liggen. Denk daarbij aan goedkope toastjes, kant-en-klaar producten die je werkelijk nergens mee kunt combineren en blikjes of potjes war alleen in het Chinees op staat wat erin zit.

Houd rekening met je medewerkers

Natuurlijk kun je het niet iedereen naar de zin maken. Maar heb je veel medewerkers in dienst die moslim zijn, dan is een fles wijn in het pakket niet echt een handige keuze. Zijn je werknemers niet meer zo piepjong, dan zal een tegoedbon voor een middagje karten of paintballen niet echt leiden tot gejuich. Natuurlijk kun je het nooit iedereen naar de zin maken. Maar een beetje rekening houden met de medewerkers is wel zo handig.

Maak er een moment van

Is er geen “eindejaarsborrel” op het werk? Dan nog kun je ervoor zorgen dat de medewerkers hun kerstpakket op een leuke manier krijgen. Niets is zo saai als je kerstpakket moeten afhalen in het magazijn waar ook de kantoorspullen staan opgeslagen.Als het even kan, reik het pakket dan persoonlijk uit. In het verlengde hiervan wordt een persoonlijke boodschap van de directie of leidinggevende door vrijwel iedere medewerker op prijs gesteld.

Het kerstpakket verandert

De laatste jaren zien we een veranderende trend in de kerstpakketten. Het internet speelt daar een belangrijke rol bij. Er komen steeds meer “keuzepakketten”, waarbij werknemers zelf kunnen kiezen wat ze in hun pakket willen hebben. Zo voorkom je natuurlijk het probleem dat er producten in het pakket zitten die door sommige werknemers niet worden gewaardeerd. Ook de themapakketten zijn nog steeds populair. Producten uit een bepaald land, voor een specifiek gerecht of in één kleur doen het nog steeds goed bij veel werknemers.

Laat waardering stralen met een kerstpakket!

Gun jezelf, vriend(in) of collega stralende feestdagen en geef één van de meer dan 60 populaire kerstpakketten van Makro. Voor ieder wat wils!


 

De Beery Christmas! Dé adventskalender met speciaalbier

Het is alweer de 5e editie van de Beery Christmas en ook dit jaar zijn er 24 unieke speciaalbieren gekozen, allen in 24 verschillende stijlen. Het team van HOPT is maandenlang op zoek geweest naar 24 uitzonderlijke biertjes, afkomstig uit alle windstreken van de wereld. Ook enorm leuk om te geven als kerstpakket! Meer informatie vind je hier.