Terug naar blog artikelen Waarom december de leukste maand van het jaar is
Vrijetijd

Waarom december de leukste maand van het jaar is

December is de tijd waarin we allemaal wat meer ademruimte krijgen door de kerstvakantie. Iedereen lijkt deze maand net wat vrolijker en meer ontspannen. De straten zijn versierd met lichtjes, de huizen voelen knusser dan ooit, en het gevoel van samenzijn is overal voelbaar. Voor velen is het een periode van terugkijken op het jaar, maar ook van vooruitkijken naar wat komen gaat. Voor inspiratie over hoe je deze periode extra speciaal kunt maken, biedt sintenkerst.nl een schat aan ideeën. Het is een tijd waarin we onze agenda's leegmaken om plek te maken voor familie, vrienden en natuurlijk de feestdagen zelf. Het is de perfecte gelegenheid om nieuwe herinneringen te maken en tradities in ere te houden.

Ga gezellig met kerstmis met de familie fourmetten, dit is een Nederlandse traditie
Ga gezellig met kerstmis met de familie fourmetten, dit is een Nederlandse traditie

De charme van het schaatsen

Er is iets magisch aan het glijden over het ijs, hand in hand met vrienden of familie, terwijl de koude lucht je wangen rood kleurt. Schaatsen in december voelt als een ritueel dat de winter officieel inluidt. Overal in het land poppen tijdelijke ijsbanen op, van kleine dorpspleinen tot grote steden waar de ijsbaan een centraal punt van winterse gezelligheid wordt. Veel mensen kijken uit naar deze jaarlijkse traditie, waarbij het niet uitmaakt of je nu voor de eerste keer staat of al jaren schaatst. Na het schaatsen is er niets beter dan samen opwarmen met een warme chocolademelk.

Gezellig schaatsen tijdens de kerstperiode op aangelegde schaatsbanen.
Gezellig schaatsen tijdens de kerstperiode op aangelegde schaatsbanen.

Feest van Sinterklaas

December is ook de maand waarin Sinterklaas wordt gevierd, een traditie die diep geworteld is in de Nederlandse cultuur. Het brengt families en vrienden samen rondom de open haard, wachtend op de aankomst van Sinterklaas en zijn pieten. Het uitpakken van de cadeautjes onder het genot van pepernoten en speculaas is een moment waar vooral de kleintjes het hele jaar naar uitkijken. Voor degenen die op zoek zijn naar een unieke manier om dit feest te vieren, zijn Sinterklaasshows een bijzondere ervaring voor jong en oud. Deze shows brengen het verhaal van Sinterklaas tot leven met muziek, dans en theater, en zorgen voor een onvergetelijke avond.

Sinterklaas komt met zijn stoomboot aan in Nederland
Sinterklaas komt met zijn stoomboot aan in Nederland

Kerst en het jaar afsluiten

Huizen worden versierd met kerstbomen, lichtjes en kerststukjes, terwijl kerstmuziek de achtergrond vult. Het is een tijd van bezinning en dankbaarheid, waarbij we stilstaan bij wat echt belangrijk is in het leven. De afsluiting van december en het jaar gebeurt met het vieren van Oud en Nieuw. Het is een nacht vol verwachtingen en hoop voor het nieuwe jaar. Vrienden en familie komen samen om het oude jaar uit te zwaaien en het nieuwe te verwelkomen met open armen.

Samen met familie en vrienden oud & nieuw vieren
Samen met familie en vrienden oud & nieuw vieren