Terug naar blog artikelen Unieke kerstcadeau ideeën voor werkgevers
Inspiratie

Unieke kerstcadeau ideeën voor werkgevers

De periode voor kerst staat bij veel mensen al in het teken van bezinning en reflectie. Voor veel werkgevers is het de tijd om na te denken over de manier waarop zij hun werknemer willen bedanken. De meeste doen dat door kerstpakketten te bestellen die diverse producten bevatten. Dat is natuurlijk een leuke manier om je medewerkers in het zonnetje te zetten. Maar wil je een echt uniek geschenk geven? Neem dan de tijd om de voorkeuren van je medewerkers te weten te komen zodat je ze een persoonlijke alternatief voor het traditionele kerst cadeau kunt geven. We helpen je graag op weg met een paar leuke suggesties. Vergeet niet naar de reviews over bedrijven te kijken voordat je een kerstcadeau koopt, zodat jij er zeker van bent dat het bedrijf betrouwbaar is!

Neem de tijd om de voorkeur van je medewerker te weten te komen zodat je ze een persoonlijke kerst cadeau kunt geven.
Neem de tijd om de voorkeur van je medewerker te weten te komen zodat je ze een persoonlijke kerst cadeau kunt geven.

Vergeet de typische mannen- of vrouwen cadeaus

Nog steeds zijn er mensen die bepaalde producten of activiteiten als typisch mannelijk of vrouwelijk omschrijven. Dat is echter een achterhaald gegeven en kijk daarom goed naar wat de desbetreffende medewerker zelf leuk vindt. Een klassieke fotoshoot met een bekend Hollywood thema is allang niet meer iets wat alleen vrouwen leuk vinden. Net zo goed als dat het onder begeleiding zelf met een Ferrari of Mercedes AMG rijden niet alleen maar voor mannen is. Daarnaast kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kledingbon zodat medewerkers hun eigen eigen outfit met verschillende accessoires kunnen samenstellen. Ook het schenken van kleding is een leuk idee, maar wees er wel zeker van dat de medewerkers datgene wat je wilt geven ook echt leuk zullen vinden.


Belevingen en ervaringen

Steeds meer mensen zijn op zoek naar bijzondere ervaringen en belevenissen, dit vinden zij veel leuker dan een fysiek cadeau zoals een kerstpakket of kledingbon. Daar kun je handig op in spelen door op zoek te gaan naar zulke geschenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tocht met sledehonden door dichtbegroeide bossen of een rondleiding en diner op een oud cruiseschip in de Rotterdamse haven?

Een bijzondere ervaring om cadeau te doen is een tocht met sledehonden door dichtbegroeide bossen.
Een bijzondere ervaring om cadeau te doen is een tocht met sledehonden door dichtbegroeide bossen.

Geef een persoonlijk cadeau

Er zijn genoeg mogelijkheden te vinden als je er tijd voor vrijmaakt om een persoonlijk cadeau te zoeken. Als je er tijdens het zoeken achter komt dat de persoon in kwestie binnenkort gaat verhuizen dan is een smudge pakket om het huis spiritueel te reinigen wellicht een leuk cadeau. En iemand die binnenkort in het huwelijksbootje stapt kun je verrassen met een passend geschenk in de vorm van een stedentrip naar Parijs of een romantische overnachting in een oud kasteel. Door naar winkel ervaringen te kijken kan je ook een idee krijgen wat andere mensen leuk vinden om te krijgen als cadeau!

Geef een persoonlijk tintje aan jouw verrassing Kerstcadeaus geven verpakt in zelf ontworpen inpakpapier.


Investeren in unieke kerstcadeaus is investeren in je bedrijf

Door de tijd te nemen om voor iedere werknemer een eigen- en uniek kerstcadeau samen te stellen zullen zij zien dat je daadwerkelijk geïnteresseerd bent in wat zij buiten werkuren doen en leuk vinden. Ze zullen zich extra gewaardeerd voelen en de geïnvesteerde tijd krijg je terug in waardering en extra inzet van je medewerkers. Als je voor het uitdelen van die unieke kerstcadeaus ook nog een leuk feest organiseert zal iedereen even stoom kunnen afblazen en nader tot elkaar kunnen komen in een andere omgeving dan de werkvloer. Zo schep je een sterker team wat je onderneming zeker geen windeieren zal leggen.