Terug naar blog artikelen Met deze 4 tips heeft jouw gezin dit jaar een onvergetelijke Sinterklaas
Cadeaus

Met deze 4 tips heeft jouw gezin dit jaar een onvergetelijke Sinterklaas

Sinterklaas is een van de meest geliefde tradities in Nederland en een tijd waarin gezinnen samenkomen om te genieten van cadeautjes, lekkernijen en gezelligheid. Met de juiste voorbereiding en een paar slimme tips kun je ervoor zorgen dat dit jaar jouw gezin een onvergetelijke Sinterklaas beleeft. In dit artikel delen we vier waardevolle tips om van deze feestelijke periode een succes te maken.

Vier gezellig sinterklaar met heel het gezin!
Vier gezellig sinterklaar met heel het gezin!

Tip 1: Creëer een feestelijke sfeer in huis

Het creëren van een feestelijke sfeer in huis is essentieel voor een geslaagde Sinterklaasviering. Begin met het versieren van de woonkamer met Sinterklaasdecoraties, zoals slingers, vlaggetjes en een mooie Sinterklaasboom. Zorg ervoor dat er genoeg kaarsjes branden en dat er een gezellige warme gloed in de kamer hangt. Dit zal de anticipatie en opwinding vergroten bij zowel kinderen als volwassenen.

Versier de woning met lekkernij en chocolade latters.
Versier de woning met lekkernij en chocolade latters.

Tip 2: Maak een verlanglijstje en houd het geheim

Een van de meest spannende aspecten van Sinterklaas is het ontvangen van cadeautjes. Om ervoor te zorgen dat iedereen krijgt wat hij of zij echt graag wil, is het handig om vooraf een verlanglijstje te maken. Dit kan zowel voor kinderen als volwassenen een leuke activiteit zijn. Het is belangrijk om het verlanglijstje geheim te houden, zodat de verrassing tijdens het uitpakken van de cadeaus echt groot is.

Zet je schoen samen met je verlanglijstje en tekening.
Zet je schoen samen met je verlanglijstje en tekening.

Tip 3: Organiseer een dobbelspel

Een dobbelspel is een geweldige manier om cadeautjes op een speelse en interactieve manier te verdelen. Nodig familieleden en vrienden uit om mee te doen en vraag hen om een cadeau mee te nemen van een vooraf bepaalde waarde. Leg de cadeautjes in het midden van de kamer en laat iedereen om de beurt met een dobbelsteen gooien. Afhankelijk van het aantal ogen dat wordt gegooid, mag men een cadeau uitkiezen of ruilen met een ander. Dit zorgt voor veel plezier en maakt het uitpakken van de cadeaus tot een gezamenlijke activiteit.

Maak een Sinterklaas suprise door te knutselen.
Sinterklaar suprise aan het knutselen.

Tip 4: Maak Sinterklaaslekkernijen samen

Naast cadeautjes draait Sinterklaas ook om lekkernijen, zoals pepernoten, chocoladeletters en speculaas. Alle sinterklaas chocolade van Chocolade Bezorgd is bijvoorbeeld leuk om te geven aan anderen. Maak er zo een gezellige activiteit van door samen met je gezin deze lekkernijen dus te kopen. Je kunt ze natuurlijk ook zelf bakken! Laat de kinderen meehelpen met het maken van het deeg, het uitsteken van de vormpjes en het versieren van de koekjes. Dit creëert niet alleen mooie herinneringen, maar zorgt ook voor heerlijke zelfgemaakte lekkernijen die tijdens het Sinterklaasfeest genoten kunnen worden.