Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Terug naar blog artikelen Dit is waarom relatiegeschenken een goed begin van het nieuwe jaar zijn
Cadeaus

Dit is waarom relatiegeschenken een goed begin van het nieuwe jaar zijn

Er zijn veel bedrijven, vooral kleinere, die in december geen relatiegeschenken stuurden naar belangrijke klanten, verkopers of werknemers. Misschien hadden ze het te druk, misschien waren ze het vergeten of moesten ze kijken hoe de eindejaarscijfers waren om te zien of de cadeaus in het budget zaten.

Samen met collega's en klanten proosten op het nieuwe jaar!
Samen met collega's en klanten proosten op het nieuwe jaar!

Het nieuwe jaar kan beginnen

Wat de reden ook is, relatiegeschenken zijn een goede manier om het nieuwe jaar te beginnen. En wel om drie redenen:


Reden 1: Zichtbaarheid

Een relatiegeschenk geven in januari zorgt ervoor dat het gebaar niet verloren gaat in de hectiek van de feestmaand december. Je geschenk zal sowieso opvallen en hoeft niet uit elkaar te barsten van originaliteit en creativiteit.

Geef een persoonlijk tintje aan jouw verrassing Kerstcadeaus geven verpakt in zelf ontworpen inpakpapier.


Reden 2: Dubbel effect

Een relatiegeschenk in januari dient twee belangrijke doelen. Hiermee kun je nu echt eens terugkijken op de inspanningen van het afgelopen jaar en deze optimaal erkennen. Ook kun je hiermee je waardering voor de behaalde successen versterken.

Vriendschap en teamwerk voor het opstarten van een nieuw project.
Vriendschap en teamwerk voor het opstarten van een nieuw project.

Hetzelfde geschenk stelt bovendien verwachtingen voor het komende jaar in termen van doelen. De timing van het geschenk past perfect in die dubbele doelstelling: het is dicht genoeg bij het einde van de het vorige jaar om in het verlengde seizoen van kerstmis en nieuwjaar te passen, maar vroeg genoeg in het nieuwe jaar om vooruit te blikken op de komende samenwerking.


Reden 3: Meer opties

Door relatiegeschenken na de kerstvakantie te timen, ben je niet meer zo gebonden aan thema’s als luxe, vieren en lekker eten. Alle soorten producten komen nu in aanmerking als geschenkartikel en het geschenk kan een scala aan verschillende producten bevatten. Inherent aan deze uitgebreidere opties is het feit dat het nieuwe jaar niet gebonden is aan religie.

Niets leuker dan het nieuwe jaar beginnen met het verrassen van je klant.
Niets leuker dan het nieuwe jaar beginnen met het verrassen van je klant.

Decembergeschenken geven kan soms lastig zijn omdat iedereen Kerstmis op een andere manier beleeft. Nieuwjaar is een evenement waar we ons allemaal mee identificeren en dat een unieke kans biedt vanuit het oogpunt van een relatiegeschenk.