Terug naar blog artikelen
Uitstapjes

6 redenen waarom je de Bochumse kerstmarkt bezocht moet hebben

Voor een echt sfeervolle kerstmarkt moet je over de grens zijn. Vanaf eind november worden de steden en dorpen in Duitsland feestelijk versierd en kun je nog tot rond de kerstdagen genieten van de romantische sfeer. De kerstmarkten in Düsseldorf, Keulen en Münster zijn erg populair, maar voor wie eens zin heeft in iets anders is Bochum een echte aanrader. Deze voormalige industriestad heeft zich ontwikkeld tot een hippe metropool. Naast de ruim 200 sfeervolle kraampjes en feestelijk versierde binnenstad zijn er nog een aantal redenen om tijdens de feestmaand naar Bochum af te reizen. Ontdek zelf maar waarom.

Een kerstman die vliegt vind je alleen in Bochum

Een spectaculaire attractie: Falko Traber, alias de kerstman, is een koorddansartiest die tijdens de kerstmarkt op 33 meter hoogte over de Dr. Ruer-Platz scheert. Halverwege de 125 meter lange rit, neemt hij rustig de tijd om boven de hoofden van de gespannen toeschouwers een verhaal te vertellen. In de adventsweekenden weet de “vliegende kerstman” het nog spannender te maken; dan laat hij zich vanaf het bankgebouw op 84 meter hoogte glijden. 

De vliegende kerstman met slee over de kerstmarkt van Bochum

Betoverende middeleeuwse markt

In hartje centrum, rondom de Pauluskerk, reis je terug naar de tijd van de middeleeuwen. Goochelaars, oude ambachtslieden, herbergiers en reizende muzikanten met historische instrumenten zorgen voor een onvergetelijke belevenis. In het magische licht van fakkels en kaarsen, olielampen en het open vuur beleef je onder het genot van warme honingwijn de sprookjesachtige sfeer en het culturele programma.

Betoverende vuurspuwers voorstelling tijdens de middeleeuwse kerstmarkt

Reusachtige lichtsculpturen

Nieuw dit jaar zijn de enorme, lichtgevende sculpturen die verspreid staan over de kerstmarkt. Een indrukwekkend gezicht. Tijdens je rondje over de kerstmarkt kom je onder andere twee enorme, blauw verlichte kegels, van wel acht en elf meter hoog, tegen, sta je oog in oog met twee stralende rendieren en ontdek je een eveneens verlichte kerstmarkt op een bankje. Met deze spectaculaire sculpturen maak je mooie selfies en groepsfoto’s.

Reusachtige lichtsculpturen staan tussen de mensen

Sfeervol schaatsen bij de EisSalon Ruhr

Schaatsen en kerstmarkten zijn een goede combinatie. Ook in Bochum kun je het ijs op, en wel bij de Jahrhunderthalle. Deze indoor ijshal is feestelijk aangekleed en schaatsen kun je hier huren. Ook vinden er tijdens de kerstmarkt een aantal discoavonden plaats. Kijk voor informatie over prijzen en openingstijden even op de website.

Kinderen schaatsen in EisSalon Ruhr

STARLIGHT EXPRESS: al 30 jaar een succes

Een absolute publiekstrekker is de musical STARLGHT EXPRESS van niemand minder dan Andrew Lloyd Webber. Bochum heeft hiermee zelfs een plek in het Guiness Book of Records gehaald; de musical is de succesvolste show op één plek en heeft al ruim 16 miljoen mensen naar Bochum gebracht. De musical is vooral bijzonder vanwege de unieke choreografie en spectaculaire kostuums, die tot wel 18 kilo zwaar zijn. Het bijwonen van de show kan perfect gecombineerd worden met een bezoek aan de kerstmarkt. De STARLIGHT EXPRESS draait bijna elke avond, kaartjes vind je hier.

Spectaculaire kostuums op het podium tijdens de musical voorstelling Starlight Express

Het mijnbouwmuseum en het nul-euro-biljet

’s Werelds grootste mijnbouwmuseum vind je in Bochum. Het museum geeft je op een inspirerende manier een kijkje in de wereld van de mijnbouw. Je kunt de ondergrondse wereld in levenden lijve ontdekken. Nadat je de diepte in bent geweest kun je ook de hoogte in: je kunt de 62 meter hoge hijskraan beklimmen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de kerstmarkt.

Top 10 kerstmarkten in Duitsland De leukste en meest bezochte Duitse kerstmarkten op een rij gezet.

Ter afsluiting van de steenkolenmijnperiode heeft Bochum Marketing een nul-euro-biljet uitgegeven, met daarop een mijnwerker met een houweel afgebeeld. Dit verzamelitem is zó populair geworden, dat er een tweede oplage is verschenen. Een bijzondere souvenirtje, dat er verrassend echt uitziet. Leuk als (schoen)cadeautje voor thuis! Het biljet is verkrijgbaar bij de Tourist Info of via de website.


Openingsdagen

do 21 november t/m ma 23 december 2019

Uitzonderingen

zo 24 november gesloten

Openingstijden

ma-zo 11:00 tot 22:00

Vandaag gesloten

Entree

Gratis