Terug naar blog artikelen De vliegende kerstman en nog meer redenen waarom je de kerstmarkt in Bochum moet bezoeken
Uitstapjes

De vliegende kerstman en nog meer redenen waarom je de kerstmarkt in Bochum moet bezoeken

Voor een echt sfeervolle kerstmarkt moet je over de grens zijn. Vanaf eind november worden de steden en dorpen in Duitsland feestelijk versierd en kun je nog tot rond de kerstdagen genieten van de romantische sfeer. De kerstmarkten in Düsseldorf, Keulen en Münster zijn erg populair, maar voor wie eens zin heeft in iets anders is Bochum een echte aanrader. Deze voormalige industriestad heeft zich ontwikkeld tot een hippe metropool. Naast de ruim 200 sfeervolle kraampjes en feestelijk versierde binnenstad zijn er nog een aantal redenen om tijdens de feestmaand naar Bochum af te reizen. Ontdek zelf maar waarom.

Top 10 kerstmarkten in Duitsland De leukste en meest bezochte Duitse kerstmarkten op een rij gezet.


Het hoogtepunt van de kerstmarkt: de vliegende Santa

Een onvergetelijk spektakel dat je niet mag missen. Falko Traber, alias de kerstman, is een koorddansartiest die tijdens de kerstmarkt op 33 meter hoogte over de Dr. Ruer-Platz scheert. Halverwege de 125 meter lange rit, vertelt hji boven de hoofden van de gespannen toeschouwers een spannend verhaal waardoor het een leuke show wordt voor jong en oud. Je kunt de vliegende kerstman elke dag om 17.00 en 19.00 zien vliegen. 

Het hoogtepunt van de kerstmarkt: de vliegende Santa.
Het hoogtepunt van de kerstmarkt: de vliegende Santa.

Betoverende middeleeuwse markt

In hartje centrum, rondom de Pauluskerk, reis je terug naar de tijd van de middeleeuwen. Goochelaars, oude ambachtslieden, herbergiers en reizende muzikanten met historische instrumenten zorgen voor een onvergetelijke belevenis. In het magische licht van fakkels en kaarsen, olielampen en het open vuur beleef je onder het genot van warme honingwijn de sprookjesachtige sfeer en het culturele programma. 


Openingsdagen

do 23 november t/m za 23 december 2023

Uitzonderingen

zo 26 november gesloten

Openingstijden

ma-zo 11:00 tot 22:00

Vandaaggesloten

Prijzen

Toegang tot dit evenement is gratis.

Meer informatie


Betoverende vuurspuwers voorstelling tijdens de middeleeuwse kerstmarkt.
Betoverende vuurspuwers voorstelling tijdens de middeleeuwse kerstmarkt.

Reusachtige lichtsculpturen

Ook dit jaar vind je weer de enorme, lichtgevende sculpturen die verspreid staan over de kerstmarkt. Een indrukwekkend gezicht. Tijdens je rondje over de kerstmarkt kom je onder andere twee enorme, blauw verlichte kegels, van wel acht en elf meter hoog, tegen, sta je oog in oog met twee stralende rendieren en ontdek je een eveneens verlichte kerstmarkt op een bankje. Met deze spectaculaire sculpturen maak je mooie selfies en groepsfoto’s.

Reusachtige lichtsculpturen staan tussen de mensen.
Reusachtige lichtsculpturen staan tussen de mensen.

Sfeervol schaatsen bij de EisSalon Ruhr

Schaatsen en kerstmarkten zijn een goede combinatie. Ook in Bochum kun je het ijs op, en wel bij de Jahrhunderthalle. Deze indoor ijshal is feestelijk aangekleed en schaatsen kun je hier huren. Ook vinden er tijdens de kerstmarkt een aantal discoavonden plaats. Kijk voor informatie over prijzen en openingstijden even op de website.

Kinderen schaatsen in EisSalon Ruhr
Kinderen schaatsen in EisSalon Ruhr.

IJsstokschieten op de kerstmarkt

Een première op de Bochumse kerstmarkt. Oorspronkelijk een sport uit de Alpen, het heeft wat weg van curling, en leuk om in winterse sferen met vrienden te doen. Op een 14 meter lange baan uit kunstijs kunnen groepen tot acht personen het tegen elkaar opnemen met een potje ijsstokschieten. De baan bevindt zich midden op de boulevard en is bedoeld als speels element tijdens de kerstmarkt. Spelen kan elke dag gedurende de openingstijden van de kerstmarkt en duurt ongeveer 90 minuten. Reserveer dit wel even van tevoren.