Terug naar blog artikelen Maak je bezoek aan de kerstmarkt onvergetelijk
Uitstapjes

Maak je bezoek aan de kerstmarkt onvergetelijk

De lichtjes fonkelen, de dagen worden kouder en de geur van een brandende open haard hangt door de stad: het kerstseizoen komt eraan! En in 2022 ziet het er heerlijk genieten uit met alles erop en eraan. En dat betekent natuurlijk: op de kerstmarkt genieten met familie, vrienden en collega’s, je huis volop versieren en je naasten warmte en liefde wensen voor het nieuwe jaar.


Plan een weekend vol kerst

Voor de Christmaholics onder ons die Mariah Carey al horen zingen in november: maak er dit jaar gewoon een hele maand feest van, je hebt het verdiend! Organiseer met vrienden dus een echt kerstweekend waarbij je heel wat activiteiten plant: denk aan een tocht door de straten om kerstversiering te bewonderen, een avondje aan het kampvuur of een dag naar de kerstmarkt. Kleed je aan met de warmste knusse winterkleding en ga met z’n allen op stap. Onze favorieten? Samen een kerstfilm kijken, jenever drinken op de kerstmarkt en schaatsen op het dorps- of stadsplein! Om je weekend voor eeuwig te herinneren, kan je een foto (laten) maken voor op je kerst- of nieuwjaarskaarten, met je partner, vrienden of favoriete viervoeter. Kerstsfeer gegarandeerd!

Gezellig met vrienden op een kerstmarkt zijn.
Gezellig met vrienden op een kerstmarkt zijn.

Afterwork op de kerstmarkt

Na al die jaren thuiswerk en de kerstfeesten die in het water vielen, staat de sfeer op het werk waarschijnlijk op een laag pitje. Als trouwe Christmaholic kan jij hier verandering in brengen door een avondje naar de kerstmarkt te organiseren. Niets beter dan dromen over de vakantieplannen, babbelen over het afgelopen jaar en met veel goede moed er opnieuw in 2023 tegenaan gaan. Organiseer een mini fotoshoot voor je met de collega’s naar de kerstmarkt vertrekt en maak er ineens je zakelijke kerstkaarten van. Tijdens de kerstmarkt foto’s maken is misschien niet zo’n goed idee met al die jenevertjes ;-)

Drankje doen op de kerstmarkt.
Drankje doen op de kerstmarkt met collegas.

Trek naar het buitenland?

In België zijn de beroemdste kerstmarkten te vinden in Brussel, Antwerpen, Leuven, Brugge en Gent. Voor sfeer hoef je het zeker niet ver te zoeken: als je de kerstmarkt van Antwerpen gewoon bent, kan je eens naar Leuven trekken. Je vindt er tal van authentieke kraampjes met leuke spulletjes, maar ook de echte Belgische klassiekers zoals een Brusselse wafel, pannenkoeken, een Belgisch biertje en natuurlijk: jenever! Als je liever naar het buitenland trekt, zijn de kerstmarkten in Keulen en Düsseldorf een aanrader. Op 6 pleinen doorheen Düsseldorf kan je genieten van een heerlijke kerstsfeer met de echte Duitse klassieker in de hand: glühwein. Enjoy!

Breng een bezoek aan de Belgische kerstmarkt Brussel en proef de winter sfeer!
Breng een bezoek aan de Belgische kerstmarkt Brussel en proef de winter sfeer!