Terug naar blog artikelen Kerst in Amsterdam; heel leuk!
Uitstapjes

Kerst in Amsterdam; heel leuk!

Kerst, wie houdt er niet van? Kerst staat voor gezelligheid en fijne momenten met vrienden en familie. Bijna iedereen houdt dus wel van kerst en dit is natuurlijk niet gek. Deze koude dagen zorgen er namelijk voor dat we weer wat dichter bij elkaar komen. Iedereen zoekt elkaar op om vervolgens lekker met elkaar te eten en te drinken. De lekkerste gerechten komen op tafel en mensen genieten vaak nog tot laat van de gezelligheid.

Amsterdams straatbeeld met Kerst.

Een geweldig evennement

Elkaar opzoeken met de kerst is natuurlijk erg gezellig. Echter zijn er nog veel meer dingen waar je voor zou kunnen kiezen. Zo zou je er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om naar het Amsterdam Light Festival te gaan met een groep vrienden en/of familie. Je vaart dan met een boot over de grachten van Amsterdam. De grachten zijn verlicht en dit brengt een hoop sfeer met zich mee. Buiten dat kan je lekker eten en drinken op de boot. Deze combinatie wordt over het algemeen als erg leuk ervaren. Mocht jij hier ook interesse in hebben, dan is het wel verstandig om hier snel voor te reserveren. Momenteel is het natuurlijk nog lang geen kerst, echter kan je dit het beste wel even van tevoren doen. Het zou natuurlijk zonde zijn als er geen plek meer voor jullie is.


Amsterdam Lighet Festival

Openingsdagen

do 30 november 2023 t/m zo 21 januari 2024

Uitzonderingen

zo 24 december 17:00 tot 23:00
ma 25 december 17:00 tot 23:00
di 26 december 17:00 tot 23:00
zo 31 december gesloten
ma 1 januari 17:00 tot 23:00
di 2 januari 17:00 tot 23:00

Openingstijden

ma-di 17:00 tot 22:00
wo-za 17:00 tot 23:00
zo 17:00 tot 22:00

Vandaaggesloten

Prijzen

Toegang tot dit evenement is gratis.

Meer informatie


Amsterdam, een geweldige stad

Kerst vieren in Amsterdam, ook wel Amsterdam Christmas genoemd is absoluut een aanrader. Amsterdam is een zeer levendige stad en dit is ook duidelijk terug te zien als het kerst is. Tijdens de kerst zijn er enorm veel evenementen te vinden in Amsterdam. Amsterdam Light Festival en de kerstmarkten zijn hier slechts een mooi voorbeeld van. Zo zou je er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om te schaatsen in Amsterdam. Er zijn in de winter verschillende schaatsbanen geopend, echter zou het natuurlijk nog mooier zijn als het water in de grachten bevroren is. Dan kan je namelijk schaatsen over de grachten in deze prachtige stad.


Bekijk eens welke evenementen er zijn

Wil jij in de kerst genieten van een dagje Amsterdam? Kijk dan eens op het internet. Hier vind je namelijk handige websites die precies aangeven wat je allemaal kunt doen in Amsterdam in deze periode. Zo weet je zeker dat jij uiteindelijk bij het leukste evenement uitkomt.