Terug naar blog artikelen Betoverend schouwspel: 39e WinterDroom met duizenden lichtjes in Junglepark de Orchideeën Hoeve
Uitstapjes

Betoverend schouwspel: 39e WinterDroom met duizenden lichtjes in Junglepark de Orchideeën Hoeve

Van 8 tot en met 31 december 2023 nodigt Junglepark de Orchideeën Hoeve je uit voor een betoverende reis door de magische kerstwereld van 'WinterDroom'. Tijdens dit evenement wordt het park omgetoverd tot een sprookjesachtige omgeving waar je volledig wordt ondergedompeld in de kerstsfeer. Het groots opgezette spektakel omvat gezellige livemuziek, sfeervolle decoraties en duizenden twinkelende lampjes die het park veranderen in een betoverende plek. Het is een unieke gelegenheid om de feestelijke ambiance van Kerstmis te ervaren.


Warme winterwandeling in tropische pracht

Een winterse wandeling door een tropische indoorwereld vol bijzondere bloemen, planten en dieren is allesbehalve standaard, maar voor de Orchideeën Hoeve is dit al 38 jaar lang een gouden combinatie. Bezoekers vanuit alle hoeken van het land keren jaar na jaar terug om de warme sfeer van WinterDroom te ervaren. Thomas Maarssen, mede-eigenaar van de Orchideeën Hoeve, deelt: "Je voelt in het park het weerzien, het liefhebben en het voortzetten van de kersttradities. Heel bijzonder om daar onderdeel van te mogen zijn, maar ook een hele uitdaging. Je wilt toch ieder jaar de verwachtingen overtreffen."

Op de kaarsjesavonden worden om 16.30 uur duizenden kaarsen aangestoken door kerstelfjes
Op de kaarsjesavonden worden om 16.30 uur duizenden kaarsen aangestoken door kerstelfjes

Winterfair in junglestijl

Dit jaar pakt de Orchideeën Hoeve uit met extra kerstkoren, livemuziek, de natuurexpositie 'Bonsai Wonderen' en indrukwekkende special effects, waaronder blacklightdecors en bijzondere lichtobjecten. De onlangs geopende Pankong River, samen met nieuwe bewoners zoals toekans, neushoornvogels en toerako's, voegen extra magie toe aan de ervaring. De Winterfair, die dit jaar middenin de jungle plaatsvindt, biedt bezoekers de mogelijkheid om tussen 8 en 23 december langs dertig wisselende kraampjes te struinen voor de leukste decembercadeaus en lekkernijen.

Befaamde kaarsjesavonden als hoogtepunt

De ultieme afsluiting van een bezoek aan WinterDroom zijn de befaamde kaarsjesavonden. Op specifieke data in december wordt het park vanaf 16.30 tot 21.30 uur extra verlicht met duizenden echte kaarsen, aangestoken door kerstelfjes. Thomas Maarssen benadrukt: "Wij adviseren daarom je tickets vooraf te reserveren via www.winterdroom.nl en niet zomaar de auto in te stappen. Hiermee voorkom je teleurstelling bij onze ticketkassa."

De Winterfair vindt dit jaar middenin de jungle plaats
De Winterfair vindt dit jaar middenin de jungle plaats

Beleef de magie van winterDroom

Mis deze betoverende kerstbeleving niet en beleef de magie van WinterDroom bij Junglepark de Orchideeën Hoeve. Voor meer informatie en om je tickets te reserveren, bezoek www.winterdroom.nl. Bekijk nog meer Nederlandse kerstevenementen die ook leuk zijn om te bezoeken tijdens de kerst seizoen..