Terug naar blog artikelen De kersttrends van dit jaar
Inspiratie

De kersttrends van dit jaar

Als liefhebbers van kerst kun je waarschijnlijk niet wachten tot de dozen weer van zolder mogen. Er gaat niks boven knusse avondjes bij de kerstboom, een bezoek aan de kerstmarkt en gezellig samen zijn met vrienden en familie. Ondanks dat je vast al heel wat kerstspullen hebt, kan er altijd wat bij. Ontdek hier wat deze jaar de trends zijn op het gebied van kerstdecoratie.

Koop de leukste kerstversiering op een kerstmarkt
Koop de leukste kerstversiering op een kerstmarkt

Een traditionele kerst

We zagen het de laatste jaren langzaam terugkomen, de traditionele kerst. Men schuift massaal in dezelfde kersttruien aan tafel. Het lijkt er dan ook op dat we op zoek zijn naar een stukje nostalgie. Voor de kerstboom en andere kerstversieringen betekent het dat de basiskleur rood en groen is. Voor een wat feestelijker tintje kun je deze kleuren combineren met warme goudtinten.

Vroeger zag je regelmatig dieren als kerstbal, ook die zijn weer helemaal terug. Kies voor een klassieke eekhoorn, hert of lammetje of een van de moderne varianten. We zagen vorig jaar namelijk al een paar extra bijzondere exemplaren zoals eenhoorns, dinosaurussen en zelfs pinguïns.

Ballen in de vorm van dieren.
Ballen in de vorm van dieren.

Ondanks dat de trend traditioneel is, wordt er toch een modern tintje aan gegeven. Die kersttruien waar we het eerder over hadden prikken niet meer, en hier en daar mag best een grapje gemaakt worden. Zo zijn er nu ook klassiek ogende kerstballen verkrijgbaar in de vorm van een lippenstift, een zwemband, hotdog of een spel kaarten.


Kerst in de jungle

We zien de dierenprintjes trend al een tijdje in het modebeeld en nu dus ook in de kerstboom. Dat betekent dat je tafelkleedjes met tijgerprint mag combineren met borden met koeienvlekken en kopjes met zebrastrepen. Om je kersttafel compleet te maken kun je tropische bloemen of klimop over de tafel draperen. Je maakt het geheel af met een paar mooie goudaccenten en dieren kerstballen.


Natuurlijke materialen

Wil je wel het natuurthema verwerken, maar niet helemaal afreizen naar de jungle van Afrika, kies dan voor mooie natuurlijke materialen. Met deze trend haal je heel veel warmte en rust in huis. Versier je huis met natuurlijke kerstkransen met dennenappels en berkenhout.
Dit kun je zelfs doorvoeren tot in je kerststal en natuurlijk naar de kersttafel. Denk bij de natuurlijke kersttrend naast dennenappels en andere materialen uit het bos ook aan jute, wol en linnen. Kleuren die mooi passen bij deze trend zijn oranje, rood, bruin en groen.

Natuurlijke producten zoals boomstammen en dennenappels.
Natuurlijke producten zoals boomstammen en dennenappels.

Vredig wit

Wie niet zo van donkere kleuren houdt kan ook kiezen voor een witte kerst. In huis dan bedoelen we, want wat er buiten gebeurt hebben we niet in de hand. Kies voor mooie witte kerstballen en helderwitte kerstlichtjes om een beetje licht in de duisternis te brengen. En wil je het thema echt goed doorzetten dan kies je ook voor een witte nep kerstboom.

Witte kerstboom met witte versiering.
Witte kerstboom met witte versiering.

Kies je eigen stijl

Wat voor trend je ook kiest met kerst, het is belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft. Uiteindelijk wil je kerst op jouw manier vieren, dus je mag best wat mixen en matchen. Combineer de stijlen die je leuk vindt en geniet van een prachtige kerstperiode.