Kerstmarkt Münster

De adventstijd in Münster is elk jaar opnieuw een bijzondere belevenis. Want als de Prinzipalmarkt in een gouden glans straalt, de koopmanshuizen, kerken en musea decent worden verlicht en de historische oude stadskern feestelijk wordt gedecoreerd, dan openen ook de kerstmarkten van Münster hun poorten. Het begin van betoverende en sfeervolle uren. Maar liefst vijf verschillende kerstmarkten met rond 300 kraampjes nodigen de bezoekers uit te slenteren, zich te verbazen en te genieten. Verheug u op een mooie adventstijd en graag tot spoedig weerzien in Münster!

Kerstmarkt 1: AEGIDII

Een prachtige kerstkribbe, een 6 meter hoge houten piramide, een sprookjeswereld en een grote aantal leuke kraampjes nodigen het hele gezin uit gezellig te komen rondslenteren. Voor een bijzondere kerstsfeer op de aegidii-kerstmarkt zorgt elk half uur een mooi klokkenspel.

Kerstmarkt 2: RATHAUS

Met een romantische hemel van lichten begroet de grootste en oudste kerstmarkt van Münster zijn bezoekers op het binnenhof van het stadhuis. Hier vindt u niet alleen een grote keuze aan sieraden en kunstnijverheidsartikelen, maar ook een kindercarrousel en vele verschillende culinaire aanbiedingen voor groot en klein.

Kerstmarkt 3: LAMBERTI

Aan de voet van de Lambertikerk plaatst deze populaire markt met een zee van lichten en de kleine blauwe kramen met spitsdak een bijzonder glansvol accent. Omgeven van historische booghuizen en naast een grote kerstboom schitteren lichten en kerstversieringen om het hardst en laten de gezichten van de bezoekers stralen.

Kerstmarkt 4: KIEPENKERL

In het kleine kerstdorp rond het monument van de “Kiepenkerl” van Münster nodigen originele kraampjes met specialiteiten uit Westfalen en een grote verscheidenheid aan sierkunst u uit om te komen vertoeven en te komen genieten, want u ook op culinair gebied is er veel te ontdekken.

Kerstmarkt 5: GIEBELHÜÜSKESMARKT

Deze nog niet zo oude kerstmarkt van Münster verrast zijn bezoekers met een heleboel aan handgemaakte artikelen en vele speciale lekkernijen. De bijzondere romantische atmosfeer heeft de Giebelhüüskesmarkt te danken aan zijn ligging vóór de historische coulisse van de Überwasserkirche.

Winkels

Rond de vijf kerstmarkten nodigen de winkels van Münster u uit om langs allerlei cadeautjes te komen wandelen: onder de bogen van de Prinzipalmarkt, in de voetgangerszones Ludgeristraße en Salzstraße, in de Stubengasse en in de Hansecarré, in de wijken Rothenburg, Kiepenkerlviertel, Kuhviertel, Alter Fischmarkt en Hörsterstraße, bij het station en bij de haven. Of u nu een grote of kleine beurs hebt, op zoek bent naar culinaire lekkernijen of zeldzame antiquiteiten – in Münster vindt u kleine schatten, die u ergens anders tevergeefs zoekt. De korte wegen in de stad maken van je winkelavontuur een ontspannen genoegen.

De winkels in de binnenstad zijn van maandag tot zaterdag tot minstens 19 uur voor u geopend. De grote warenhuizen en filialen zijn geopend tot 20 uur.


Downloads:

Vervoer naar Münster

Münster ligt op ongeveer 217 kilometer afstand van Utrecht. Met de auto doe je er vanuit Utrecht zo’n 2 uur en 30 minuten over om Münster te bereiken.

Münster is dan ook een stad die de moeite waard is voor een citytrip, boek eenvoudig een goedkoop hotel. Bijvoorbeeld Parkhotel Hohenfeld Münster.

Heb je al een milieusticker?
Met de auto naar Münster? Vergeet dan niet de milieusticker die hier verplicht is! Deze milieusticker kun je eenvoudig voor € 12,50 bestellen via Milieusticker-Duitsland.nl.

Ga met de trein
Stap samen met je vrienden, collega’s of familie comfortabel in de trein met NS International naar Münster en stap op de kerstmarkt weer uit. Ook ideaal om te combineren met een hotel overnachting.

300
kramen
 • 200+ kramen
 • Ambacht
 • Architectuur
 • Drinken
 • Eten
 • Gratis parkeren
 • Kindvriendelijk
 • Live muziek
 • Rolstoel geschikt
Voeg toe aan favorieten

Openingsdagen

27 november - 23 december 2017

Openingstijden

ma-do 11:00 tot 20:00
vr-za 11:00 tot 21:00
zo 11:00 tot 20:00

Vandaag gesloten

Entree

Gratis
Locatie

Platz des Westfälischen Friedens,
Münster
Duitsland

217 km vanaf Utrecht
Vervoer

Kerstmarkt Münster is o.a. met de volgende vervoersmiddelen te bereiken:

Trein Auto
half bewolkt
Ma 15 ° / 17°
onbewolkt
Di 13 ° / 20°
licht bewolkt
Wo 12 ° / 20°
half bewolkt
Ma
Half bewolkt
min: 15 °
max: 17°
onbewolkt
Di
Onbewolkt
min: 13 °
max: 20°
licht bewolkt
Wo
Licht bewolkt
min: 12 °
max: 20°
half bewolkt
Do
Half bewolkt
min: 12 °
max: 21°
lichte regen
Vr
Lichte regen
min: 11 °
max: 16°
matige regen
Za
Matige regen
min: 9 °
max: 13°
matige regen
Zo
Matige regen
min: 8 °
max: 12°
Tip

Blijf overnachten vlakbij Kerstmarkt Münster

Samen met HotelSpecials hebben we aantal hotels in de buurt van Münster voor je uitgezocht.

Bekijk Hotels
Verplicht

Met de auto naar Münster? Vergeet dan niet de milieusticker!

De milieusticker kun je bestellen via Milieusticker-Duitsland.nl voor slechts €12,50.

Trein

Rechtstreeks naar Münster

Stap samen met je vrienden, collega’s of familie comfortabel in de trein met NS International en stap op de kerstmarkt weer uit.

Zoek treintickets
Belangrijk

Winterbanden in Duitsland

Het is in Duitsland verplicht winterbanden, vier seizoenen banden of all season banden te hebben indien er sprake is van winterse omstandigheden.

Meer over winterbanden

Beoordelingen

Gemiddeld

 • Eten & drinken
 • Prijs/kwaliteit
 • Assortiment
 • Toegankelijkheid
 • Sfeer
 • Netheid
De ware kerstmarkt
Chester05, 6 december 2015 (Met partner)
 • Eten & drinken
 • Prijs/kwaliteit
 • Assortiment
 • Toegankelijkheid
 • Sfeer
 • Netheid
Pluspunten
Geen
Minpunten
Geen
Er zijn verschillende pleintjes met kerstmarkt met diverse eet, drink en kerstartikelen. Supersfeer. Met het echte kerstgevoel en geen rommelmarkt idee.
Verder lezen

Hotels in Münster Hotelspecials