Kerstmarkt Bamberg

0 reviews Schrijf een review

Sfeervol genieten tijdens de Bamberg Kerstmarkt

2.000 m2 kerstsfeer waar meer dan 50 standhouders de allermooiste kerstgeschenken verkopen. Dat is het startpunt van jouw kerstbeleving op de kerstmarkt van Bamberg. De prachtig opgemaakte ‘nativiteitsscenes’, sfeervolle verlichting en de lekkerste lokale etenswaren en drankjes zorgen voor een warm kerstgevoel bij groot en klein.

Waar is de Kerstmarkt Bamberg?

Het voetgangersgebied op de Maximiliansplatz in Bamberg is het kerstcentrum van deze mooie stad. De Maximiliansplatz ligt in het midden van de oude stad en biedt plaats aan meer dan 50 sfeervol versierde en ingerichte kramen die de mooiste kerstsuggesties verkopen.

Wat kun je verwachten op de Bamberg kerstmarkt?

Natuurlijk staan de marktkramen centraal. Hier vindt u de mooiste cadeausuggesties zoals speelgoed en kerstballen. De uitstallingen trekken vanzelf de ogen van groot en klein. Naast deze mooie kindercadeaus is er ook voor volwassenen genoeg te beleven en te kopen. Zo verkopen de kersthandelaren hoogwaardig handwerk, prachtige decoraties en praktische benodigdheden voor de kerst. Er is dus meer dan genoeg te beleven.

Eten en drinken op de kerstmarkt van Bamberg

Wie van de traditionele Duitse kerstlekkernijen houdt komt op de kerstmarkt van Bamberg zeker aan zijn trekken. Je hoeft alleen maar af te gaan op de geur van verse worstjes, geroosterde amandelen, glühwein en peperkoek.

Andere kerstevenementen in Bamberg

Naast de kerstmarkt is Bamberg het decor van de Driekoningen-scene uit de ‘nativiteitsscenes’ die door heel Beieren het kerstverhaal uitbeelden. Als je het hele kerstverhaal in ruim 40 nativiteitsscenes wilt zien kun je een treintocht maken.

Een laatste bijdrage aan de kerstsfeer verzorgt Bamberg door de grote kerststallententoonstelling. Door heel Bamberg zie je de kerststal in alle mogelijke vormen. Van grote barokke kerststallen met meer dan 200 figuren en levensgrote kerststallen tot lieflijke kleine houten of stenen kerststalletjes. In Bamberg is het kerstkindje op aarde.

Meer informatie?

Kijk voor de meest actuele informatie over dit evenement op de website.


Met de auto naar Bamberg

Bamberg ligt op ongeveer 592 kilometer afstand van Utrecht. Met de auto doe je er vanuit Utrecht zo’n 6 uur en 15 minuten over om Bamberg te bereiken.


Stedentrip Bamberg

Bamberg is dan ook een stad die de moeite waard is voor een stedentrip, boek eenvoudig een goedkope hotelovernachting. Bijvoorbeeld de accomodatie Hotel Bamberger Hof Bellevue. Bekijk hieronder de verschillende hotelaanbieders:

Lees verder
9
HotelSpecials.nl

Blijf overnachten vlakbij Kerstmarkt Bamberg

Samen met HotelSpecials hebben we aantal hotels in de buurt van Bamberg voor je uitgezocht.

Bekijk Hotels
Belangrijk

Winterbanden in Duitsland

Het is in Duitsland verplicht winterbanden, vier seizoenen banden of all season banden te hebben indien er sprake is van winterse omstandigheden.

Meer over winterbanden

Kenmerken

  • 50+ kramen
  • Drinken
  • Eten
  • Gezin
  • Kindvriendelijk

Locatie centrum Bamberg

evenementen in de buurt