Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Terug naar blog artikelen Een betoverende Kerstmis 2019 in Disneyland Parijs
Uitstapjes

Een betoverende Kerstmis 2019 in Disneyland Parijs

Kerstmis in Disneyland Parijs loopt van 9 november 2019 tot en met 6 januari 2020 en zit vol vakantie-entertainment, prachtige decoraties, een kerstparade en heerlijk eten! Wij geven je tips voor een bezoek aan Frankrijk in deze wintermaanden om optimaal te profiteren van het feestseizoen in Walt Disney Studios Park, de hotels, Disney Village en Disneyland Parijs.

De Soldaatjes uit de Notenkraker lopen samen met Goofy voorop de kerstparade.
De Soldaatjes uit de Notenkraker lopen samen met Goofy voorop de kerstparade.

Disneyland Parijs met Kerstmis lijkt veel op het Magic Kingdom of Disneyland in Californië, maar dan met zijn eigen karakter. Belangrijk is het weer! Kerstmis in Disneyland Parijs heeft het weer dat je verwacht tijdens de winter, en echte sneeuwval eind november of december is niet ongewoon.

Dit is wat we weten over het vakantieseizoen 2019 in Walt Disney Studios Park en Park Disneyland.


Live shows in overvloed

Walt Disney Studios Park organiseert zijn kerstviering met Mickey's Christmas Big Band en #SURPRISEMICKEY. Deze twee live shows zijn relatief recente toevoegingen, en hebben veel lovende kritieken gekregen van de gasten.

Het hoogtepunt bij WDSP is in Animagique Theater, waar de jazzritmes van Mickey's Christmas Big Band te horen zijn. Deze live show sluit aan bij een traditionele musical en is een eerbetoon aan de wintermelodieën met Disney Characters. De show heeft een bigbandorkest, tapdans acts en een drumsolo van Mickey Mouse. (Deze show loopt van 15 november 2019 tot 5 januari 2020.)

Het uitgangspunt hiervan doet ons denken aan Big Band Beat in Tokyo DisneySea (een uitzonderlijke show). De #SURPRISEMICKEY show keert terug naar het Production Courtyard podium aan de voet van The Hollywood Tower Hotel. Om Kerstmis zo goed mogelijk te vieren, zullen Minnie en vrienden een aantal nieuwe verrassingen voor de gasten in petto hebben. (Deze show loopt ook van 15 november 2019 tot 5 januari 2020.)

Disney figuren en de kerstman bij de grote kerstboom op Town Square.
Disney figuren en de kerstman bij de grote kerstboom op Town Square.

Mickey's Magische Kerstverlichting

In Disneyland Parijs is er Mickey's Magical Christmas Lights, de ceremonie van de nachtelijke boomverlichting. Bij het vallen van de avond kunnen de gasten getuige zijn van de betoverende kerstboomlichtceremonie met Mickey, Minnie en de kerstman. Samen zullen ze de spectaculaire vierentwintig meter hoge boom in het midden van Main Street U.S.A. verlichten.

Een ander hoogtepunt is in Videopolis, de Let's Sing kerstshow met gedenkwaardige kerstmuziek, samen met Mickey, Minnie, Donald, Goofy, en zangers. Elk weekend zullen er koren optreden op het Videopolis-podium.

Kerstliedjes

Voordat we verder gaan, is het leuk om alvast in de kerstsfeer te komen. Ik denk dat het je plezier van de rest van dit artikel zou "vergroten" als je het leest en bekijkt terwijl je luistert naar het grootste Disney-themapark kerstlied dat de mensheid kent: Chante, c'est Noël. Dit lied is het onofficiële themalied van Kerstmis in Disneyland Parijs. Het werd ooit (blijkbaar) gespeeld tijdens een kerstparade in Disneyland Parijs. Daarna werd het gespeeld aan het einde van de vorige kerstboomlichtceremonie. 

Gedurende de hele dag is er een behoorlijke hoeveelheid ander kerstvermaak. Disney's Christmas Parade is het andere "grote" ding dat voor Kerstmis in Disneyland Parijs wordt gedaan, en het is elk jaar langer geworden, en het is nu misschien wel een cavalcade of korte parade.

Disney’s kerstparade

De traditionele Disney's Christmas Parade staat dus op het punt om terug te zijn op de Parade Route voor twee shows per dag. Mickey, Minnie, Donald en Goofy zullen de show van betoverde en kleurrijke praalwagens openen. met Winnie de Poeh en co tot Chip and Dale en de Three Little Pigs, kunnen gasten al hun favoriete Disney Characters vinden. En natuurlijk sluit de kerstman de kerstparade van Disney af met zijn slee.

Tijdens Disney’s Christmas Parade helpen de Disney figuren de kerstman een handje om alle cadeaus op tijd bij de kinderen te krijgen.
Tijdens Disney’s Christmas Parade helpen de Disney figuren de kerstman een handje om alle cadeaus op tijd bij de kinderen te krijgen.

Glinsterende festiviteiten met Disney prinsessen

Voor deze kerstperiode kunnen de gasten op het podium voor het kasteel de schitterende wals van de prinsessen bijwonen. Ariel, Belle, Sneeuwwitje, Assepoester, Jasmijn en Rapunzel of zelfs Tiana en hun prinsen zullen samen met Aurora het podium betreden voor een sprookjesachtige bal. De show is beschikbaar van 15 november 2019 tot 5 januari 2020.

Laten we zingen tijdens kerst!

In het hart van het Disneyland park, in Discoveryland, nodigen de Disney-figuren muziekfans uit om de hele dag door kerstliederen te zingen met een geweldige muziekproductie in Videopolis. Mickey en Minnie zullen er ook zijn. De viering is een eerbetoon aan Disney Performing Arts programma.

Betoverende ontmoetingen in een dromerige omgeving

De kerstsfeer begint bij de poorten van Disneyland waar sneeuwpoppen, verlichte bomen en andere besneeuwde decors zijn neergezet rondom de enorme kerstboom op Main Street U.S.A. Het is in dit sprookjesachtige decor dat Disney-figuren hebben besloten om de feestdagen te vieren. Gasten kunnen hen ontmoeten in Disneyland voor een foto of een knuffel met inbegrip van Thumper, Miss Bunny en Stitch. En wat betreft de kerstman, hij is van plan om gasten te ontmoeten in het "Meet Mickey House" in een kamer speciaal gemaakt tot 25 december. De perfecte gelegenheid voor kinderen en volwassenen om hun kerstbrief te geven en dit moment te vereeuwigen op de foto.

Mickey en Minnie zingen samen met Goofy kerstliedjes.
Mickey en Minnie zingen samen met Goofy kerstliedjes.

De betoverende adventskalender: van 1 tot en met 24 december

Bezoekers kunnen genieten van kerstmagie zodra het themapark opent met de terugkeer van de betoverde adventskalender aan de voet van het Doornroosje kasteel. Elke dag worden er nieuwe verrassingen onthuld met Mickey, Minnie of Dingo.

Mickey's Christmas Big Band

Animagique van Walt Disney Studios verwelkomt voor dit winterseizoen een live show als eerbetoon aan de mooiste kerstliedjes met zangers, muziekbands en natuurlijk Disney-figuren.... Het geheel met Mickey op de drums!

Na het succes van vorig jaar staat de Surprise Mickey show weer op het podium van de productie, aan de voet van het Hollywood Tower Hotel. En om Kerstmis op de beste manier te vieren, hebben Minnie en vrienden mooie verrassingen voor je in petto!

En tot slot, het oudejaarsfeest...

Een onvergetelijk feest met veel verrassingen staat de gasten te wachten. Ontdek de New Year's Parade, gekke mix met de Incredibles familie in Discoveryland of Olaf in Walt Disney Studios en zoals elk jaar, een vuurwerkshow om 2019 in volle glorie af te sluiten. 

Om middernacht sta je natuurlijk bij het Kasteel van Doornroosje, want als de klok twaalf slaat, wordt de hemel omgetoverd in een knallend en schitterend schouwspel.
Om middernacht sta je natuurlijk bij het Kasteel van Doornroosje, want als de klok twaalf slaat, wordt de hemel omgetoverd in een knallend en schitterend schouwspel.

Overnachten in Disneyland tijdens de kerst

Je kunt genieten van een winterse wonderland in een vakantiehuis of hotel dat de thuisbasis is van de kerstman en Mickey Mouse. Dit is de perfecte gelegenheid voor gasten van alle leeftijden om hun kerstbrief aan de kerstman af te geven en het moment vast te leggen. Bekijk hier de fantastische hotel arrangementen tijdens kerst 2019.

Met de trein naar Disneyland

Met de Thalys ben je binnen 2,5 uur in Parijs om te genieten van al het spektakel. Het reizen met de trein is zeer comfortabel en niet duur. Voor 35 euro koop je al een enkele reis.

NS International

Rechtstreeks naar Disneyland Parijs?

  • Stap uit vóór de entree van het pretpark
  • Vertrek dagelijks met dé hogesnelheidstrein Thalys
  • Reistijd 3 uur en 40 minuten
  • Twee directe treinen per dag
Zoek treinticket
treinticket v.a.
35.00

Eten tijdens de kerst

Disneyland Parijs is ingericht voor Kerstmis. In het algemeen zijn deze decoraties zijn meer ingetogen dan hun Amerikaanse tegenhangers, met een opvallende uitzondering: de restaurants. Schijnbaar had elk restaurant unieke versierde kerstbomen en een groot deel van de versieringen op het thema.

Net als de andere Disney-themaparken is Main Street het meest versierde land in Disneyland Parijs. Naast de kerstboom en Sleeping Beauty Castle ijspegel lichten, zijn er strengen van krans geregen van de ene kant van de straat naar de andere, en veel etalages zijn voorzien van prachtige kerstvertoningen.

De rest van Disneyland Paris Resort komt in de kerststemming, maar niet in dezelfde mate. Walt Disney Studios Park heeft meer en meer gedaan voor Kerstmis, maar het is nog steeds niet te vergelijken met de feestdagen op Main Street, USA.

De hotels zetten ook kerstversieringen op, met Disneyland Hotel als hoogtepunt. Sequoia Lodge is ook vrij goed, en dat hotel "voelt" meer als een kerstplek. De rest van de hotels en het Disney Village hebben kerstversieringen, maar niets echt opmerkelijks.

Over het geheel genomen is een Disneyland Parijs Kerstmis zeker de moeite waard om te ervaren. Het is niet zo extravagant als in Disneyland of Walt Disney World, maar de ongelooflijke inhoud van het park compenseert dat. Er zijn een handvol grote seizoensgebonden shows en de decoraties zijn prachtig.

De feestdagen waren nog nooit zo magisch als dit jaar in Disneyland Paris!

Hoe dan ook, we genieten echt van Disneyland Parijs met Kerstmis, en ik zou zeggen dat het de perfecte tijd is voor een Nederlander om Disneyland Parijs voor het eerst te bezoeken. Niets ontbreekt in het park als gevolg van de kersttijd.


Openingsdagen

za 9 november 2019 t/m ma 6 januari 2020

Openingstijden

ma-zo 10:00 tot 21:00

Vandaaggesloten

Prijzen

€ 79,00 1 dag | 1 park: volwassene
€ 72,00 1 dag | 1 park: kind
€ 99,00 1 dag | 2 parken: volwassene
€ 82,00 1 dag | 2 parken: kind

Meer informatie Bestel kaarten


Heb je Disneyland Parijs ooit meegemaakt met Kerstmis? Ben je geïnteresseerd in een bezoek met Kerst? Bestel dan hier kaarten met korting!