Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Terug naar blog artikelen Tips om je kerstkaarten zo goedkoop mogelijk te regelen
Inspiratie

Tips om je kerstkaarten zo goedkoop mogelijk te regelen

De kerst komt eraan en dan is het weer tijd om je kerstkaarten te versturen. In de winkel en op internet kom je vele dure kerstkaarten tegen. Gelukkig kan je ook makkelijk op je kerstkaarten besparen. Hoe kun je dit zo slim en efficiënt mogelijk doen?


1. Goedkoop de kaartjes zelf regelen

Probeer je kosten zo laag mogelijk te houden door geen losse kaarten te kopen, maar kaartensets. Deze kun je vinden in de winkels van prijsvechters als Action, Boekenvoordeel en Kruidvat. Zij kopen grote partijen kerstkaarten in, waardoor de prijzen laag liggen.

Online zijn er verschillende kaartenwinkels, waarbij de kerstkaarten van Kaartenhuis veruit de goedkoopste zijn. Als je 25 kaartjes wilt versturen betaal je maar € 0,35 per kaartje; goedkoper ga je het niet vinden.


2. Gebruik zo min mogelijk postzegels

Waarom een kaart per post bezorgen als je deze ook zelf kunt overhandigen. Veel persoonlijker en daarnaast bespaar je ook nog een keer op de nodige centen voor postzegels.

Voor familie, vrienden en kennissen die wat verder wonen kun je ook kiezen voor het online verzenden van e-cards. Online bedrijven hebben de optie om de kerstkaarten als pakketje bij je thuis te laten bezorgen. Dan betaal je eenmalig verzendkosten, maar bespaar je nog steeds erg veel op de postzegels.


3. Toch postzegels gebruiken? Ga voor de decemberzegels

Verstuur je zelf de kaarten? Regel dan de decemberzegels. Deze zijn een stuk voordeliger dan de reguliere postzegels. Zeker als je veel kaartjes verstuurt kun je zo de nodige kosten besparen.


4. Regel je kerstkaarten direct na de kerst

Na de kerst gaan alle kerstkaarten direct in de aanbieding. Koop dan alvast de kaarten die je volgend jaar wilt versturen.


5. Kijk goed naar wie je een kaartje stuurt

Jaarlijks pak je je adressenboekje erbij en ga je hard aan de slag met het versturen van kaarten. Maar krijg je eigenlijk zelf wel altijd een kaartje van ze? Kijk bijvoorbeeld naar alle kerstkaarten die je vorig jaar van kennissen hebt ontvangen, en stuur enkel deze mensen dit jaar een kaartje.