Terug naar blog artikelen Foute kersttruien, van trend naar traditie
Inspiratie

Foute kersttruien, van trend naar traditie

De kersttrui, ook wel foute kersttrui genoemd. Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker maar waar komt deze trend ineens vandaan? In een aantal landen zoals De Verenigde Staten en Groot Brittannië is dit al jarenlang een traditie. Waar het vroeger een beetje oubollige truien waren, vaak gebreid door je oma die daar vele uren breiwerk in had zitten, zijn het tegenwoordig vaak hippe kersttruien met coole afbeeldingen en soms zelfs ook geluidjes en lampjes er in.

Gelukkig en verliefd stel in kersttruien verrassen elkaar met cadeaus.
Gelukkig en verliefd stel in kersttruien verrassen elkaar met cadeaus.

Mode 2019

Zoals hierboven gezegd heeft Nederland ook aangehaakt aan deze traditie en zie je de truien elk jaar populairder worden. In 2019 wordt verwacht dat deze trend weer doorzet en dat er weer een hoop aanbieders zullen zijn en daardoor ook veel verschillende kersttruien. Meer aanbod betekent voor jou meer keus, want het is natuurlijk wel zo leuk om een beetje een unieke trui te hebben in plaats van één waar het halve land in loopt. Populair zijn de traditionele kerstkleuren zoals rood en groen, maar doordat mensen steeds gekkere truien willen hebben wordt er verwacht dat de truien met lichtjes en geluidjes erg gewild zullen zijn dit jaar.

De doelgroep is eigenlijk jong en oud. Voor kinderen is het aanbod vaak wel wat kleiner maar er zijn nog genoeg leuke truien om uit te kiezen voor zowel jongens als voor meisjes. Voor volwassenen is dus zogezegd meer aanbod, logisch ook, want deze groep is immers veel groter. Veel truien zijn unisex en zijn dus te dragen door zowel heren als dames, maar je ziet ook wel dat het apart wordt aangeboden als een heren kersttrui of een dames kersttrui.


Kersttrui online kopen, in de winkel of op een Kerstmarkt

Kersttruien zijn tegenwoordig via vele kanalen verkrijgbaar. Toets maar eens kersttrui in op Google en je krijgt tientallen hits met webshops vol truien. De grote winkels zijn er inmiddels ook volledig op ingehaakt zoals Action, Primark etc. Let er wel op dat hier de kwaliteit wat kan tegenvallen omdat deze producten in grote aantallen zijn gemaakt in fabrieken in Azië. Last but not least zie je tegenwoordig ook op Kerstmarkten regelmatig kraampjes met een aanbod kersttruien. Voorgaande jaren hebben wij ze al zien liggen op grote Kerstmarkten in Amsterdam, Leiden, Den Haag en Dordrecht. Ga je naar een Kerstmarkt in Duitsland? Ook daar is de trend al komen overwaaien dus dikke kans dat je ook daar een mooie kraam vol met foute kersttruien tegenkomt.