Terug naar blog artikelen Cadeautips voor kerst: wat doen en niét doen?
Cadeaus

Cadeautips voor kerst: wat doen en niét doen?

Hoewel kerst nog even op zich laat wachten, kunnen sommige mensen geen genoeg krijgen van dit feest. Het is daarnaast ook zeker geen vreemd idee om nu alvast na te denken over originele cadeaus voor iedereen die je lief is. Als je pas in november of december nadenkt over een geschenk, kan je dat veel stress opleveren. Wees dus gerust van je kerstcadeau en lees nu alvast een aantal mooie ideeën voor cadeaus voor de mooiste tijd van het jaar of ontdek wat juist niet werkt.

Koop een orginele cadeau voor iedereen!
Begin optijd met het kopen van leuke kerst cadeaus om stress te voorkomen!

Gepersonaliseerde en persoonlijke cadeaus

In je zoektocht naar een cadeau voor de feestdagen, is uitkomen bij een uniek en persoonlijk cadeau altijd het beste. Persoonlijke cadeaus zijn niet alleen cadeaus die simpelweg passen bij de persoon waar je het cadeau aan geeft. Het zijn ook cadeaus die een persoonlijke boodschap kunnen bevatten of zelfs gepersonaliseerd zijn.

Voorbeelden van zulke geschenken zijn een fotolijstje met een mooie persoonlijke foto, samen met een vaasje waarin je de favoriete plant of bloem van je geliefde in kunt plaatsen. Verras ze ook met een gepersonaliseerd wijn- en borrelpakket, in plaats van een fles wijn die niet past bij hun karakter of persoonlijkheid. Je kunt er zelfs glazen bij geven met een persoonlijke gravure.

Je kunt ook een trui laten ontwerpen of zelf een familiekookboek samenstellen met persoonlijke recepten. Ook een persoonlijke muismat of mok met foto’s kan een leuk geschenk zijn.


Vrolijke (kerst)geschenken

Niet alleen persoonlijke geschenken zijn een enorme hit met kerst, ook vrolijke cadeaus doen het altijd goed. Als je op zoek bent naar cadeautips voor kerst zijn bijvoorbeeld vrolijke sokken, een notenkraker in de vorm van een robot of andere gadgets, zoals een kussen dat muziek afspeelt, een geweldig idee voor een cadeau. Ook klassiekers als een pakket met lekker eten of vrolijke kerstmutsen of sloffen, kunnen een glimlach toveren op het gezicht van je geliefden.


Pas op met cadeaus die onpersoonlijk voelen

Hoewel bonnen niet altijd een slecht idee zijn, kunnen vouchers of bonnen soms onpersoonlijk voelen. Ook een magazine of verzorgingspakket kan soms slecht uitpakken. Kies liever voor een vrolijk cadeau of een cadeau dat is gepersonaliseerd met een naam, foto of tekst. Voor nog meer originele cadeautips kan je altijd terecht op Checkoutsam.be.