Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Terug naar blog artikelen 8 keer sfeer verhogende planten voor de kerst
Vrije tijd

8 keer sfeer verhogende planten voor de kerst

De kerst is een periode waarin sfeer en gezelligheid een belangrijke rol spelen. Er zijn een aantal tradities die onlosmakelijk aan het kerstfeest verbonden zijn. Denk hierbij onder andere aan het neerzetten van een kerstboom. Je kunt ook kiezen om de kerstsfeer te creëren met planten. Wij inspireren je hieronder met 8 keer sfeer verhogende planten voor de kerst.


Kerstboom of kerstplant, wat is jouw keuze?

Het neerzetten van een kerstboom mag dan wel een goede traditie zijn maar als je geen ruimte hebt zul je op zoek moeten naar een alternatief. Dit alternatief is snel gevonden in een stijlvolle kerstplant. Een kerstplant neemt niet zoveel ruimte in en blijft veel langer staan dan een maand. Daarnaast hoef je een kerstplant niet op- en af te tuigen en hoef je niet bang te zijn dat je kat besluit in de boom plaats te nemen of dat je hond de kerstballen in de boom als leuke speeltjes ziet. Kerstboom of kerstplant wat is dit jaar jouw keuze?


8 keer sfeer verhogende planten voor de kerst

Je hebt vrij veel keuzemogelijkheden als je op zoek bent naar sfeer verhogende planten voor de kerst. Hieronder gaan we je inspireren met 8 interessante opties. Allereerst delen we 4 ideeën met je die echt bij de kerstperiode passen. Daarna verrassen we je met nog 4 ideeën van kamerplanten die je wellicht niet echt als kerstplant zou zien maar zeker wel passen in de kersttijd.

1. De kerstster

Zoals de naam al zegt, zijn kerststerren onlosmakelijk met de kerst verbonden. De plant heeft mooie groene bladeren en fel rode of witte bloemen. De kerstster is eenvoudig te verzorgen door de plant af en toe wat water te geven en vooral niet in de kou te zetten.

Kerstster ook Euphorbia pulcherrima genoemd
De kersster (Euphorbia pulcherrima) is in diverse kleuren en uitvoeringen te koop.

2. De hulst

Dit is de plant met de rode besjes en de stekels. Het is een plant die vaak als haag dienst doet maar er goed tegen kan als je wat takken afknipt om deze tijdens de kerstperiode binnen te zetten.

Hulst - Ilex Aquifolium
De hulst (Ilex Aquifolium) met zijn rode besjes en stekels mag niet ontbreken tijdens de kerst.

3. De Ardisia

Dit is een bloeiende groenblijvende struik die herkenbaar is aan de rode besjes. Ook deze plant wordt veelvuldig in kerstdecoratie gebruikt. Het is een meerjarige plant die het beste op z’n plaats staat op een koele en een wat vochtige plek. De plant staat het liefst met zijn voetjes in een wat vochtige grond.

Ardisia kerstdecoratie
De Ardisia is een decoratieve plant waarbij de bleekgroene besvruchten in de winter mooi rood verkleuren.

4. De Maretak

Deze plant kennen we beter als de Mistletoe. Deze plant, met de mooie witte bessen en glanzende, smalle bladeren, zorgt de ultieme kerstsfeer!

De Maretak plant ook bekend als de Mistletoe.
De Maretak plant staat ook bekend als de Mistletoe tijdens de kerst.

4 andere verrassende planten

Als je op zoek bent naar 4 andere verrassende planten die uitstekend passen in een kerstsfeer is het zeker goed om de Polyscias Fabian, de Ficus Lyrata, de Zamioculcas of de Calathea Medallion in overweging te nemen!