Terug naar blog artikelen Vier kersttrends die je niet mag missen
Vrijetijd

Vier kersttrends die je niet mag missen

Eén van de tradities die altijd verbonden zal blijven met kerst is het halen van de dozen vol decoratie van zolder of uit de kelder. Toch kun je nooit genoeg kerstdecoratie hebben. Regelmatig wordt daarom de site van EasyTerra Rotterdam bezocht. Een auto huren is hierop mogelijk, waarna je allerlei winkels een bezoekje kunt brengen om nieuwe decoratie te kopen voor in je huis tijdens de kerstdagen. In 2021 zal dit ook weer het geval zijn. Met de onderstaande trends moet je dan zonder twijfel rekening houden.


Gerecyclede materialen

Dit jaar omarmen we groen: we pakken cadeaus in met stof in plaats van met papier en kopen milieuvriendelijke decorartikelen wanneer we maar kunnen. Duurzame kerstproducten staan dit jaar hoog in het vaandel. Zo zijn zoekopdrachten naar ‘eco-vriendelijke kerst’ de afgelopen jaren met maar liefst 150 procent gestegen. Een eenvoudige manier om impact te hebben is door je traditionele inpakroutine te veranderen. Blijf trendy en ondersteun het milieu door papier weg te gooien en te investeren in furoshiki-wraps of stoffen geschenkzakken te gebruiken. Zo kun je dus alsnog de cadeautjes inpakken, maar wel op een erg duurzame manier met behulp van gerecyclede materialen.

Duurzaam verpakken van kerstcadeaus is dit jaar erg populair!
Duurzaam verpakken van kerstcadeaus is dit jaar erg populair!

Bakken

Pinterest-zoekopdrachten naar kerstgerelateerde bakideeën zijn vijf keer zo groot als het normale volume vergeleken met deze tijd vorig jaar. We zijn nog niet eens in de buurt van de feestdagen, dus dat zegt wel genoeg, In een tijd waarin het voelt alsof alles aan het veranderen is, omarmen mensen echt de normaliteit van hun favoriete tradities, zoals samen kerstkoekjes bakken. Het is een activiteit die je doorgaans thuis doet met je naaste familieleden, dus dit is een traditie die deze winter niet hoeft te veranderen om aan de richtlijnen voor sociale afstanden te voldoen. Hartstikke leuk en lekker natuurlijk!

Gezellig met het hele gezin koekjes bakken
Gezellig met het hele gezin koekjes bakken

Goedkope decoratie

Voor het grootste deel zetten we elk jaar hetzelfde kerstdecor neer omdat het gemakkelijk en praktisch is. Maar het opnemen van nieuwe trends op het gebied van kerstversiering betekent niet dat je je bestaande interieur volledig moet herzien. Dit jaar zullen we geen geld uitgeven aan nieuwe decorstukken, maar zullen we onze bestaande stukken hergebruiken en combineren met goedkope DIY kerstversieringen. Ook dit kan er natuurlijk hartstikke mooi uitzien, het is immers helemaal niet nodig om enorme investeringen te doen om van de kerst een waar feestje te maken. Kijk ook eens op Facebook of Marktplaats voor tweedehands kerstdecoratie.


Neutrale kleuren

Of het nou om boerenwit of modern zwart en grijs gaat, neutraal decor gaat dit jaar nergens heen. Dit houdt in dat neutrale kerstversieringen beslist in de smaak vallen. Het beste kerstdecor is daarentegen natuurlijk het soort dat past bij je bestaande kleurenschema. Je hoeft dan ook niet helemaal vol in te zetten op rood en groen als dat niet je normale interieurstijl is het hele jaar door. Wit, zwart, marineblauw, natuurlijke houttinten en andere neutrale kleuren kunnen er allemaal net zo feestelijk uitzien als meer de traditionele kerstkleuren. Dit zijn natuurlijk kleuren die op het moment ontzettend populair zijn.

Neutrale kerst kleuren zijn populair dit jaar.
Neutrale kerst kleuren zijn populair dit jaar