Volop magische kerstverlichting op de kerstmarkt

Volop magische kerstverlichting op de kerstmarkt

In de donkere dagen voor kerst vullen wij onze huizen met licht. Naarmate de dagen korter worden gaan de kaarsen steeds iets eerder aan, ontsteken wij de lichtjes in de kerstboom en laten we de kerstster voor het raam stralen. Sommigen onder ons weten ook de buitenkant van het huis prachtig te versieren met subtiele kerstverlichting en lichtgevende kerstfiguren. Heb je dit jaar moeite met het vinden van inspiratie? Bezoek dan eens een kerstmarkt. Als je ergens bijzondere kerstverlichting kan vinden, dan is het wel op de kerstmarkt.

 

Kerstmarkten in Nederland

In de aanloop naar de feestdagen vullen winkels, warenhuizen en tuincentra zich langzaamaan met allerhande kerstartikelen. Kleine en grote kerstmarkten duiken overal op, waar je naast het smullen van winterse hapjes, alvast kunt beginnen met je kerstinkopen. Nergens anders kom je zo goed in de kerstsfeer als op deze gezellige markten. De stalletjes zijn vaak sierlijk versierd en verlicht en over de markt hangen meterslange lampjes te stralen als kleine sterretjes. In Dordrecht vind je één van de grootste kerstmarkten van ons land. Daarnaast vind je ook sfeervolle kerstmarkten in onder andere Valkenburg, Maastricht, Deventer en Amsterdam. Op deze kerstmarkten worden bijzondere cadeauartikelen en kerstversiering verkocht. Na een gezellig dagje uit op de kerstmarkt heb je gegarandeerd zin om jouw huis in de kerstsfeer te brengen.

 

Kerstmarkten over de grens

Kerstmarkten zijn ook in andere landen zeer populair. Duitsland is zelfs het land waar het begrip kerstmarkten is ontstaan.


De allereerste kerstmarkt werd hier hoogstwaarschijnlijk al gehouden in 1384 in de Duitse gemeente Bautzen. Vandaag de dag vind je door heel Duitsland de meest knusse kerstmarkten. Steden als Münster, Aken en Oberhausen stromen in de wintermaanden vol met bezoekers van de Weihnachtsmarkt. Ook in andere Europese steden zoals België, Frankrijk en Engeland wordt het kerstfeest op de Christmas markets uitgebreid gevierd. Tientallen chalets vormen samen een sfeervol kerstdorpje waar je je kunt vergapen aan alle bijzondere koopwaar, smakelijke lekkernijen en spectaculaire kerstverlichting. Combineer een stedentrip met een bezoek aan een kerstmarkt voor een origineel uitstapje. Zin om een kerstmarkt te bezoeken? Op Kerstmarkten.net vind je een uitgebreid overzicht van alle kerstmarkten die in Europa gehouden worden.