Terug naar informatie artikelen Zelf als bedrijf een kerstmarkt organiseren? 5 tips!
Tips

Zelf als bedrijf een kerstmarkt organiseren? 5 tips!

Het organiseren van een leuke kerstmarkt rondom de feestdagen wordt steeds populairder. Niet alleen veel steden maar ook steeds meer bedrijven tuigen in december een sfeervolle markt op. Bij het organiseren van een kerstmarkt komt het nodige bij kijken. Zo moet je zorgen voor leuke aankleding, hapjes en drankjes en een kerstpakket voor medewerkers. Wil jij weten hoe je als bedrijf een leuke dag kunt organiseren voor je werknemers en hun familie? Hieronder vind je 5 tips hoe je kunt zorgen voor een vlekkeloze kerstmarkt.

Geef je collega's tijdens de kerstborrel een leuk geschenk.
Geef je collega's tijdens de kerstborrel een leuk kerstcadeau.

Zorg voor een leuke aankleding

Een kerstmarkt zonder aankleding is natuurlijk veel minder gezellig. Zorg daarom voor voldoende aankleding in de vorm van een traditionele kerstboom. Kleed de kerstboom aan met gouden kerstballen en plaats een mooie ster op de top van de boom. Daarnaast mogen de welbekende kerstkraampjes niet ontbreken. Kies voor mooie houten huisjes en bestrooi ze met nepsneeuw. Hierdoor lijkt het alsof het écht heeft gesneeuwd. Nog leuker is natuurlijk mooie verlichting en bijpassende kerstmuziek om de kerstmarkt nog sfeervoller te maken. Verlichting en muziek zorgen  voor het echte kerstgevoel!


Lekker eten doet het altijd goed!

Aangezien deze dag speciaal georganiseerd wordt voor medewerkers en hun familie, is het een goed idee om meerdere foodtrucks te regelen om het eten te verzorgen. Hierdoor worden ze voorzien van allerlei lekkernijen waar ze uit kunnen kiezen. Denk aan een oliebollenkraam, poffertjes, friet, curryworst en wafels. Maar zeg eens eerlijk; het eerste dat je ruikt op een kerstmarkt is toch de zoete geur van kaneel en rode wijn? Dit heerlijk, warme drankje mag hier dan ook niet ontbreken. Regel voor de medewerkers een glaasje glühwein en voor de kids een warme glas chocomelk om de dag heerlijk mee door te komen.

Verras je collega's met lekker eten tijdens de kerstborrel op werk.
Laat je collega's smullen tijdens een kerstborrel op het werk.

Regel een leuke kerstman voor de kinderen van je personeelsleden

Wat is kerst zonder de kerstman? Regel voor de kinderen van je werknemers een kerstman. Kinderen kunnen op de foto gaan met de kerstman, een praatje maken en natuurlijk vragen om een cadeautje. De kerstman blijft voor ouders onwijs nostalgisch en voor kinderen een magische beleving.

Regel de kerstman voor de kinderen op het werk
Regel de kerstman voor de kinderen van de werknemers.

Vergeet ook niet wat leuke cadeautjes voor de kinderen te regelen

December is niet voor niets de favoriete maand van veel kinderen. Kinderen krijgen namelijk bij sinterklaas een cadeau, maar willen bij kerstmis ook iets leuks ontvangen. Regel daarom leuke cadeautjes voor de kinderen van je medewerkers. Dit kunnen grote en kleine cadeautjes zijn die kinderen kunnen grabbelen uit een grabbelbak.


Laat je personeel met een leuk geschenk naar huis gaan

Om deze geweldige dag af te sluiten geef je als klapper op de vuurpijl een geschenk aan je medewerkers voor hun bezoek aan de kerstmarkt. Een van de geschenken die goed in de smaakt valt zijn drankgeschenken zoals een bierpakket of mini-wijnproeverij. Daarnaast kun je medewerkers ook voorzien van een kerstpakket met mix van hapjes, drankjes en plezier. Denk aan een pakket met een flesje (duurzame) wijn, borrelhapjes en een cadeaukaart die medewerkers bij verschillende plekken kunnen besteden.