Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Terug naar informatie artikelen Wist je dat…?
Tips

Wist je dat…?

… de kerstmarkt van oudsher is opgezet door lokale kerken om meer kerkgangers in de kerkbanken te krijgen? Helaas voor de priesters werden de kerstmarkten zo populair dat er meer mensen naar de kerstmarkt gingen, dan naar de mis op kerstavond.
 

…vegetariërs en veganisten nu ook een eigen kerstmarkt hebben? In 2014 werd de allereerste Green Christmas Market in Berlijn gehouden. Naast muzikale optredens en de verkoop van kleding en lifestyle producten werden hier uitsluitend veganistische en vegetarische kersthapjes geserveerd.
 

…tijdens de kerstperiode een echte glühweinpiramide wordt gebouwd? Deze piramide vind je op de Heinrich Heine Platz in Düsseldorf en is voor veel mensen de ontmoetingsplek tijdens de kerstmarkt.
 

…men in Mexico geloofd dat het dragen van rood ondergoed tijdens de feestdagen ervoor kan zorgen dat je een nieuwe liefde vind? Hopelijk verkopen ze rode onderbroeken op de kerstmarkt.
 

…in Leipzig een enorme advent kalender te vinden is? Deze advent kalender is ongeveer 860 vierkante meter groot en ieder deurtje is 3x2 meter. Je kunt dit enorme bouwwerk tijdens de feestdagen bewonderen op de Böttchergasse.
 

…de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa gehouden wordt in Valkenburg? In de gemeentegrot van het Limburgse Valkenburg wordt jaarlijks een bijzondere kerstmarkt gehouden.
 

…de hoogste kerstmarkt van Europa te vinden is in Oostenrijk? Op de berg Petzen wordt er op de drie zaterdagen voor kerst een traditionele kerstmarkt gehouden. Bezoekers kunnen deze bijzondere kerstmarkt met een gondellift bereiken en omdat er op de top van de berg altijd sneeuw ligt, ervaar je er gegarandeerd een witte kerst.
 

…de grootste kerststal van de wereld op het dak van een boot staat? Deze 20 meter lange kerststal vind je op de jaarlijkse kerstmarkt in Vilshofen. Langs de kade staat tientallen kraampjes en op het dak van een schip die in de Donau ligt, is er een enorme kerststal nagebouwd.
 

…kerstmarkten ook steeds vaker in pretparken worden gehouden? Zo wordt er tijdens de feestdagen een kerstmarkt gehouden in het prachtige pretpark Tivoli in Kopenhagen. Daarnaast houdt het beroemdste attractiepark van Zweden; Liseberg, tijdens de kerstvakantie een enorme kerstmarkt. Met meer dan 80 kraampjes is deze kerstmarkt de grootste in Zweden.
 

…de grootste overdekte kerstmarkt in Europa op een treinstation gehouden wordt? Op de kerstmarkt op het centraal station van Zürich vind je meer dan 160 kraampjes, een enorme kerstboom, kinderkoren en stalletjes met heerlijk eten.