Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Terug naar informatie artikelen Kerstmis komt eraan en hoe zit het met de kerstpakketten
Cadeaus

Kerstmis komt eraan en hoe zit het met de kerstpakketten

De corona pandemie veroorzaakt nog steeds een financieel onzekere tijd voor erg veel bedrijven en organisaties. Ontzettend veel kleine en grotere bedrijven in Nederland kregen het na de inslag van de pandemie hard te verduren door faillissement en ontslagen. Daardoor moeten zij nu nog fors bezuinigen. Betekent dat dat jij je kerstpakket dit jaar wel kunt vergeten? Wij spraken een medewerker van Kerstpakket Webshop over zijn ervaring van de afgelopen kerst en over de verwachtingen voor dit jaar.  


Kerst zonder kerstpakket

De pandemie zorgde voor financiële problemen bij een groot aantal bedrijven en organisaties. De horeca, bijvoorbeeld, had het erg zwaar tijdens de pandemie. Hierdoor konden veel bedrijven in deze branche helaas minder of geen kerstpakketten bestellen.

Ook bedrijven zoals vliegmaatschappijen werden hard getroffen door de pandemie. Zij kozen er dan ook voor om te bezuinigen waar dat kon. Dat besluit betrof ook de kerstpakketten. Wel zeiden woordvoerders van verschillende vliegmaatschappijen dat zij hun medewerkers willen bemoedigen tijdens het vreemde kerstfeest. Veel van deze werknemers hebben te maken gekregen met thuiszitten en angst rondom de toekomst van hun baan. Daarom wilden de vliegmaatschappijen hun personeel extra bedanken voor hun inzet. Deze bedrijven gaven daarom een kleine attentie in plaats van een kerstpakket of bedankten hun personeel op een andere manier.

Tijdens de corona kregen medewerkers vaker een kleine attentie thuisgestuurd via de post.
Tijdens de corona kregen medewerkers vaker een kleine attentie thuisgestuurd via de post.

Bedrijven werden wel financieel geholpen tijdens de pandemie. Zij kregen een groter belastingvrij budget van de belastingdienst, waardoor zij meer konden uitgeven aan vergoedingen en presentjes voor medewerkers. Dat geldt voor het volgende kerstfeest gewoon weer.


Goedgevulde kerstpakketten

Een medewerkster van Kerstpakketten Expert meldde dat zij het tegenovergestelde zag tijdens de pandemie. “Er werden dit jaar grotere kerstpakketten besteld dan voorgaande jaren”, vertelt zij. “Werkgevers wilden hun werknemers een hart onder de riem steken.”

Luxe kerstpakketten van Kerstpakketten Expert die dit jaar extra populair zijn!
Luxe kerstpakketten van Kerstpakketten Expert die dit jaar extra populair zijn!

Dat was voor werkgevers niet de enige reden om extra uit te pakken met de kerstpakketten. Werknemers moesten veel thuiswerken. Dat was voor veel mensen een lastige transitie. Zij moesten een nieuwe manier van werken aanleren in een tijd die überhaupt al erg tumultueus en onzeker was. Deze situatie werd erkend door veel bedrijven. “Werkgevers bestelden het afgelopen jaar duurdere pakketten om hun personeel te bedanken voor hun flexibiliteit tijdens dit turbulente jaar”, aldus een medewerkster van het kerstpakket bedrijf.

Ook was er bij sommige bedrijven juist meer budget voor kerstpakketten. “Voor de pandemie gaven bedrijven geld uit aan kerstborrels en feestjes. Dat budget was nu beschikbaar voor grotere kerstpakketten.”


Kerstpakketten: het kan twee kanten op

Een medewerker van Kerstpakket Webshop merkte dat er naast goedgevulde pakketten en andere trend de kop opstak. “Wij kregen veel verzoeken om kerstpakketten aan huis te bezorgen. De kerstborrels op het werk, waar meestal de kerstpakketten uitgedeeld worden, gingen natuurlijk niet door.” Een andere reden dat veel bedrijven ervoor kozen om kerstpakketten naar huis te versturen, was het feit dat er grotendeels thuis gewerkt werd. Kerstmis moest helaas dus ook thuis gevierd worden.

We zijn nu een jaar verder. Wat zijn de verwachtingen omtrent kerstpakketten voor deze Kerstmis?

“Wij verwachten dat er weer veel kerstpakketten aan huis geleverd zullen worden,” voorspelt een medewerker van Kerstpakketten Expert. “Daar zijn wij dan ook goed op voorbereid.” Kerstpakketten Expert krijgt nu meer telefoontjes over de huis-aan-huis zendingen, aldus een medewerker. Er zijn zorgen bij werkgevers en werknemers over de levering van deze pakketten. De kerstpakketten gaan nu niet allemaal naar één locatie, maar naar veel verschillende adressen. Gaat dat allemaal wel goed?

Thuis ontvangen van kerstpakketten
Thuis ontvangen van kerstpakketten

“Wij werken nu met een compleet nieuw systeem. Zo zorgen wij ervoor dat de levering van de kerstpakketten zo goed mogelijk verloopt. Verder besteden wij veel aandacht aan onze klantenservice. Door de toegenomen belangstelling voor huis-aan-huis zending, krijgen wij meer vragen van klanten. Wij willen hun op het hart drukken dat wij klaar zijn voor de veranderingen met betrekking tot de levering van de kerstpakketten.”

Door de ervaring van vorig jaar, is het niet lastig om het verloop van de kerstpakketten voor deze kerst in te schatten. Sommige bedrijven zullen moeten besparen. Zij zullen daarom kiezen voor een klein presentje in plaats van een groot kerstpakket. Andere bedrijven zullen, waar mogelijk, hun waardering wat meer willen uitten naar hun personeel. Zij zullen dan nu weer extra uitpakken met de kerstpakketten. Het kan dus twee kanten opgaan.


Positieve veranderingen

Naast de huis-aan-huis zendingen, ervoer Kerstpakket Online ook andere spannende nieuwe trends. Zo was er meer belangstelling voor gepersonaliseerde kerstpakketten. Ofschoon het traditionele kerstpakket ook vorig jaar weer ontzettend populair was, zagen zij tevens een toename aan pakketten met een eigen-keuze concept. Wat betekent deze optie voor werkgevers en werknemers?

Zoek zelf je eigen kerstpakket uit via internet
Zoek zelf je eigen kerstpakket uit via internet

Met het eigen-keuze concept kunnen werkgevers een budget per kerstpakket opstellen. Hun werknemers kiezen aan de hand van dat budget dan zelf de artikelen in hun kerstpakket. “Er werd erg positief gereageerd op deze mogelijkheid. Personeelsleden kregen nu precies wat ze wilden voor kerst,” aldus een medewerker van Kerstpakket Online.

Vooral tijdens de pandemie is het eigen-keuze concept een welkome optie voor zowel werkgevers als werknemers. Werkgevers weten dat zij hun personeel precies het bedankje kunnen geven waarmee zij gelukkig zullen worden. En werknemers krijgen dus precies wat zij willen of nodig hebben. Dit leidt tot veel blije gezichten. En dat is juist nu erg belangrijk.

De corona pandemie was en blijft een lastige uitdaging voor bedrijven. Het lijkt nu dan ook logisch om te bezuinigen op de geliefde kerstpakketten. Gelukkig blijven kerstpakketten vooral in deze moeilijke tijd een vast onderdeel van de feestdagen.