Terug naar informatie artikelen De leukste dingen om te doen rondom de kerstdagen
Vrijetijd

De leukste dingen om te doen rondom de kerstdagen

Kerst is voor veel mensen één van de mooiste periodes van het jaar. Gezellig samenzijn met familie en vrienden en genieten van de magische sfeer. Maar het is ook zeker mogelijk om al eerder in de kerstsfeer te komen. Zo kun je bijvoorbeeld een dag naar de Winter Efteling maar ook pretpark Toverland organiseert in de winterperiode een kerstwereld. Andere aanraders zijn het bezoeken van een kerstcircus of een weekendje weg naar één van de parken van Center Parcs.


Weekendje weg naar Center Parcs

Als je een magische kerst wilt ervaren buiten de deur is een weekendje weg naar Center Parcs een hele goede optie. Ieder jaar opnieuw organiseren ze Winter Wonderland wat betekent dat alle parken worden omgetoverd in een betoverende sfeer met duizenden kleine lampjes. Bekijk direct de beste Center Parcs aanbiedingen.

Er worden diverse activiteiten georganiseerd die binnen het thema vallen. Doe mee aan de Family Winter Quiz Night en kijk wie de meeste antwoorden weet. Geniet ondertussen natuurlijk heerlijk van een glaasje glühwein. Kinderen kunnen kerstfilms kijken en voor het slapen gaan wordt er voorgelezen uit de meest leukste winterboeken. Verder loopt ook de kerstman rond op het park en kun je er mee op de foto. Op sommige parken is het zelf mogelijk om een kerstboom te kopen dat in je accommodatie bij aankomst aanwezig is.


Dagje Winter Efteling

De Winter Efteling is elk jaar een terugkerend thema in het pretpark. Er worden meer dan 400 kerstbomen geplaatst en de rest van het park krijgt ook allemaal verschillende kerstdecoratie. Naar schatting wordt er gebruik gemaakt van een lichtsnoer dat meer dan twintig kilometer lang is! De Winter Efteling bezoeken in de avonduren is dan ook zeker aan te raden. Wacht niet te lang en boek vandaag nog de Winter Efteling met korting.

Er is overal aan gedacht om de ultieme kerstsfeer te creëren bij de bezoekers. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te gaan schaatsen in het IJspaleis. Schaatsen kun je ter plekke huren en hoef je dus niet zelf mee te nemen. Indrukwekkend is het ijskasteel dat is gebouwd bij de ijsbaan. Er worden ook speciale tijdelijke attracties neergezet die te maken hebben met de winter. Een goed voorbeeld daarvan is langlaufbaan.

Breng een bezoek aan de Winter Efteling via het indrukwekkende Huis van de Vijf Zintuigen.
Breng een bezoek aan de Winter Efteling via het indrukwekkende Huis van de Vijf Zintuigen.

Tot slot worden ook de menu’s in de restaurants aangepast. Natuurlijk kun je er een glas glühwein scoren maar je kunt jezelf ook opwarmen met een heerlijke kop chocolademelk of allerlei diverse soorten koffie. Uiteraard is het standaard assortiment ook aanwezig.


Een dag naar Toverland

Ook Toverland veranderd in de winter in een magische kerstwereld. Het park wordt aangekleed met kerstbomen, de attracties worden verlicht en natuurlijk kun je ook genieten van winterse entertainment.

Het grootste hoogtepunt dat ieder jaar terugkeert is de Christmas Coaster. Dit is de Booster Bike maar dan in kerstsferen. Geniet in de wachtrij van de beste kerstmuziek en kijk je ogen uit naar alle versieringen die zijn opgehangen. Vergeet niet wat warms aan te trekken want er valt gegarandeerd sneeuw naar beneden! Er is ook een enorm kampvuur te vinden waar iedereen de mogelijkheid heeft om marshmallows te roosteren. Jezelf even lekker opwarmen met een lekkernij. Tot slot organiseert Toverland ook verschillende shows die je kunt bijwonen. De grootste kerstboom die te vinden is in Ithaka staat hierbij centraal. Bezoek vandaag nog Toverland Winter met korting en geniet samen met familie of vrienden van een dagje weg.

Bezoek een atractiepark tijdens de kerst periode.
Breng een bezoek aan een Nederlandse atractieparkt tijdens de feestdagen.

Gezellig naar een Nederlandse, Belgische of Duitse kerstmarkt toe

Geniet al vroeg van de kerst door het bezoeken van een kerstmarkt. Je inkopen doen in een omgeving dat al helemaal in de kerstsfeer zit. Bezoek de verschillende kraampjes en koop de leukste producten. Natuurlijk maak je ook even een stop als je ergens kan genieten van een glühwein en een gingerbread koekje.

Duitse kerstmarkt bezoeken
Breng een bezoek aan een Duitse kerstmarkt.

Kerstmarkten zijn overal te vinden. Vooral de Duitse markten zijn populair. Deze zijn ook al vroeg geopend, vaak kun je er al in november naar toe. Aanraders zijn onder andere de kerstmarkten in Düsseldorf, Dresden, Aken, Keulen en Berlijn. Als je liever richting België wilt kun je kiezen voor Brugge, Antwerpen, Gent maar ook Brussel is magisch. Blijf je liever in eigen land dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor Valkenburg. Daar organiseren ze een kerstmarkt in de grotten. Een onvergetelijke ervaring! Je kunt ook richting Maastricht, Amsterdam, en Dordrecht.


Het kerstcircus bezoeken

Geniet van spectaculaire stunts in kerstsferen in verschillende circussen door heel het land. Zo is dit dagje weg te vinden in onder andere Amsterdam, Eindhoven, Utrecht en Den Haag maar ook op vele andere plekken. Voor kinderen wordt er een speciaal kerstcircus georganiseerd in Ahoy.

Breng een bezoek aan een kerstcircus
Bezoek een leuke kerstcircus tijdens de kerstdagen.

Het kerstcircus is geschikt voor het hele gezin. De clowns die voorbij komen zorgen voor een flinke dosis humor en de acrobaten tonen de meest bizarre stunts. Je zit vol spanning op de stoel terwijl je toekijkt. Ook wordt er regelmatig gewerkt met dieren zoals leeuwen maar ook olifanten. Natuurlijk wordt de indrukwekkende lichtshow ook niet vergeten!