Terug naar blog artikelen Waarom is een kerstarrangement een goed idee!
Uitstapjes

Waarom is een kerstarrangement een goed idee!

Wil je eens een extra bijzondere Kerst beleven, dan is een kerstverblijf in een sfeervol hotel een goed idee. Bij een speciaal kerstarrangement zijn heerlijke kerstdiners inbegrepen. En het hotel is helemaal versierd met lichtjes en kerstdecoratie. Je geniet van glühwein en de warmte van het knisperende haardvuur. De Kerst doorbrengen in een hotel is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Geniet van de schoonheid van winterwonderland in de besneeuwde nachten met een lantaarn in de hand
Geniet van de schoonheid van winterwonderland in de besneeuwde nachten met een lantaarn in de hand

Een kerstarrangement haalt je uit de wintersleur en je hebt veel tijd voor elkaar. In onze hedendaagse wereld, vol deadlines en hectiek, kom je met een paar dagen kerstvakantie weer even tot rust. 


De vraag die elke Kerst gesteld wordt

Een bijkomend voordeel is dat je je niet bezig hoeft te houden met de vraag, die aan het einde van elk jaar onherroepelijk weer terugkomt. Wat eten we met Kerst? Het bereiden van culinaire maaltijden kun je met een gerust hart overlaten aan de chef-kok van het hotel. Laat staan dat je zorgen hebt over het schoonmaken van de keuken. Kortom, met een kerstarrangement heb je geen gedoe met boodschappen doen, urenlang koken en bergen afwas. 

Een kerstdiner is een culinaire ervaring

Het enige waar je aan hoeft te denken is het genieten van heerlijke kerstdiners. De Chef en het keukenteam trakteren je op een uitgebreid meergangendiner, dat speciaal is samengesteld om je smaakpapillen te verwennen. Het kerstdiner is en blijft tenslotte een belangrijk hoogtepunt van Kerst. Alleen al vanwege die culinaire ervaring is een kerstarrangement boeken een goede keuze.


Kerstarrangementen met leuke activiteiten

Voor de tijd die je over hebt kun je besluiten om samen een mooie boswandeling te gaan maken. De prachtige omgeving waarin veel hotels zich bevinden, zijn een pluspunt voor je kerstarrangement. De mooie, rustige omgeving van je hotel leent zich uitstekend voor een fijne wandeling in de winterse natuur. Bij terugkomst neem je plaats bij de open haard met een warme chocolademelk met slagroom. Of misschien kies jij er wel voor om te ontspannen in het wellnesscentrum van het hotel. Heb je een luxe hotel geboekt? Dan is er bij de sauna vaak ook een wellness salon. Je ontspant pas echt tijdens een massage of beautybehandeling.

Geniet van elke slok van deze rijke warme chocolademelk, gegarneerd met smeltende marshmallows
Geniet van elke slok van deze rijke warme chocolademelk, gegarneerd met smeltende marshmallows

Het is ook leuk om nieuwe mensen te ontmoeten tijdens je kerstverblijf. Het kerstdiner vindt meestal gezamenlijk plaats met de andere gasten, wat bijdraagt aan een gezellige sfeer. Misschien komt de Kerstman nog wel even langs met een geschenkje voor iedereen! Soms organiseren hotels ook speciale kerstactiviteiten, waar je aan kunt deelnemen. 


Kerstmarkten in Nederland

Een kerstmarkt bezoeken in een sfeervol stadje in de buurt behoort vaak ook tot de mogelijkheden. Heb je een kerstarrangement gekozen in Zuid-Limburg, dan zit je helemaal goed. Het sfeervolle plaatsje Valkenburg ligt midden in de Limburgse heuvels en roept zichzelf elk jaar uit tot dé kerststad van Nederland. Er zijn vele kerstmarkten, waaronder heel bijzondere in de mergelgrotten, duizenden lichtjes die het centrum versieren, kerstparades en andere feestelijkheden. Maar er zijn ook andere leuke kerstmarkten in Nederland.

Aan een kerstarrangement in een hotel met je partner, familie of vrienden zul je ongetwijfeld nog lang goede herinneringen bewaren. Het is daarom echt de moeite waard om dit jaar eens op de pauzeknop te drukken en de traditionele thuis-Kerst een jaartje op te schuiven. Hoewel je dan ook het risico loopt dat je opnieuw kiest voor een van de gezellige kerstarrangementen in een hotel.