Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Terug naar blog artikelen Stressvrije, feestelijke kerst
Koken

Stressvrije, feestelijke kerst

Steeds meer Nederlanders willen een stressvrije kerst. Al jaren zien we meer mensen zoeken naar een 'makkelijk' kerstdiner. Van een maaltijdbox tot een volledig kerstmenu thuisbezorgd. Vanaf 2017 is de vraag naar kerstmaaltijdboxen elk jaar toegenomen, stelt HelloFresh. Maar ook zijn Nederlanders steeds vaker op zoek naar "makkelijke" kerstrecepten. We willen de stress van een moeilijk kerstdiner vermijden. Kerst gaat over samen zijn, toch?

Kerstdinner thuis tijdens Corona
Thuis 'uit eten' tijdens kerstmis 2020.

Restaurantwaardig eten tijdens kerst

Kerstmis is anders dit jaar. Toch zijn we sinds september van dit jaar al op zoek naar manieren om kerst thuis te vieren. Uit eten gaan is geen optie. Een kerstdiner thuis laten bezorgen? Geen probleem. Restaurants verschijnen aan de deur met luxe kerstdiners. Al in september 2020 waren 110 mensen op Google op zoek naar 'kerstdiner bestellen'.


Traditionele kerstgerechten

Traditionele kerstgerechten blijven dit jaar de trend. Soms met een twist, zoals een vegetarische bereiding. Maar het vlees blijft als etalagestuk. Dat heeft zijn populariteit niet heeft verloren. Wil je dit jaar een braadstuk, een varkenshaas, een kalkoen of een wildgerecht? Of een vegetarisch kerstdiner? Ook deze kerst zal gourmet weer favoriet zijn. Makkelijk en gezellig.

Gemiddelde zoekvolumes voor populaire kerstgerechten in december
Gemiddelde zoekvolumes voor populaire kerstgerechten in december

Wijnen met kerst

Wat is een kerstdiner zonder wijn? Mensen zijn steeds meer op zoek naar een wijn die goed bij het eten past. We zoeken vaak naar "Welke wijn bij ...", in combinatie met allerlei gerechten: van varkenshaas tot coquilles. Niet alleen wijn is geschikt voor kerst, ook een alcoholvrije cocktail doet het altijd goed. Feestelijk en de kinderen kunnen ook mee genieten.

Gemiddelde zoekvolumes voor ‘Welke wijn bij…’ combinaties in december.
Gemiddelde zoekvolumes voor ‘Welke wijn bij…’ combinaties in december.