Terug naar blog artikelen Lekkere en snelle voorgerechten voor het kerstdiner
Koken

Lekkere en snelle voorgerechten voor het kerstdiner

Met de kerst die in zicht komt, is het de hoogste tijd om ook te kijken naar lekkere kerstrecepten voor het kerstdiner. Vanwege alle maatregelen rondom corona zullen dit jaar - meer dan ooit - de meeste Nederlanders thuis kerst vieren. Met hulp van de Kerstrecepten en ideeen pagina van Jumbo, verzamelden wij de volgende vijf voorgerechten als tip (en ze zijn ook nog een snel te maken).

De lekkerste voorgerecht recepten voor tijdens kerstmis.
Oesters met de lekkerste toppings zijn ideaal als voorgerecht voor tijdens de feestdagen!

1. Oesters met 3 toppings: Italiaans, Caraïbisch en Vietnamees

Een lekker traditioneel kerstrecept met bijzondere toppings afkomstig uit verschillende werelddelen. Erg lekker en al binnen 15 minuten bereid! Zeer geschikt voor een chique kerstdiner.


2. Garnalencocktail in halve avocado

Garnalen worden vaak gebruikt als voorgerecht. Deze combinatie met avocado is heerlijk. Gezond, in 10 minuutjes op tafel en ook nog eens een plaatje voor het oog!


3. Mozzarella met vijgen en hazelnoot

Voor de vegetariërs onder ons is dit voorgerecht een aanrader! Mozzarella is al lekker van zichzelf maar met de vijgen is het onweerstaanbaar lekker. Ook voor de vleeseters onder ons iets om voor de verandering te proberen. Klaar in 10 minuutjes.


4. Carpacciorolletjes met groene asperges

Een makkelijk verteerbaar gerecht van 56 kcal per persoon. Carpaccio is heerlijk en komt goed uit met de groene asperges. In 10 minuten kun je dit gerecht voorschotelen aan je gasten.


5. Kokossoep met oesterzwammen

Een soepje mag niet ontbreken. En dan heb je met deze kokossoep iets speciaals dat je in 20 minuten klaar maakt. De oesterzwammen hebben een lekkere bite en de stukjes rode paprika maken dit helemaal af. Voor de soepliefhebbers een perfect recept.


Op een idee gebracht? Bezoek de website van Jumbo voor de exacte recepten. Via de pagina voorgerechten & kerst kunt u deze het snelst terugvinden.