Terug naar blog artikelen Vijf reden om deze Kerst in Parijs door te brengen
Uitstapjes

Vijf reden om deze Kerst in Parijs door te brengen

Ben je ooit met Kerst in Parijs geweest? Zo niet, dan weet je niet wat je mist, de mooiste Kerst ter wereld. Parijs wordt ook wel de “lichtstad” genoemd tijdens de feestdagen. In de decembermaand is de hele stad prachtig verlicht. De feestmaand start met het ontsteken van de verlichting op de Champs-Élysées. De tweehonderd bomen op de Champs-Élysées zijn versierd met miljoenen LED-lampjes. Iedere dag trekt dit alleen al 500.000 bezoekers per dag!

Niet alleen in de Champs-Élysées is de verlichting te zien. Overal in de straten zie je lichtgevende bomen, gloeiende vlammen, veel gekleurde lampjes en sprankelende projecties. Vergeet ook niet de kerststalletjes te bezoeken als je met Kerst in Parijs bent. De gezellige kerstmarkt met Franse streekproducten, het reuzenrad La Grande Roue en nog veel meer.

Parijs sfeervol verlicht tijdens de kerst periode!
Parijs sfeervol verlicht tijdens de kerst periode!

Tijdens je bezoek aan Parijs kun je veel informatie online op je mobiele telefoon opzoeken, wel zo handig. Dit kan natuurlijk via je mobiele data abonnement, let hierbij wel op de kosten. Voor je het weet zit je over je data limiet.

Uiteraard kun je in Parijs ook gebruikmaken van een openbare wifi-verbinding. Wanneer je gebruik maakt van een openbare wifi zorg ervoor dat je goed beveiligd bent met een VPN-verbinding. Een hacker kan anders heel gemakkelijk inbreken. Wij raden je aan een gratis VPN proefperiode te proberen, zodat hackers geen kans krijgen! Niks is zo vervelend als je op vakantie bent in de romantische stad Parijs en je mobiel wordt gehackt.

Volgens de snelheidstestexperts van speedcheck.org kan een VPN zelfs helpen om je internetsnelheden te verbeteren. Bovendien kun je zelfs jouw meest favoriete fillms in Franktijk Netflixen, zelfs als ze niet beschikbaar zijn!

De stad van de liefde is overweldigend mooi tijdens de Kerst. We geven je vijf redenen waarom je de aankomende feestdagen moet doorbrengen in de mooie stad Parijs!


1. Schaatsen in de openlucht

Laat je schaatskunsten zien op de openlucht ijsbaan van Parijs. De toegang is gratis, maar wees voorbereid op een lange wachtrij. Het kan enorm druk zijn, omdat iedereen een rondje op de schaatsen wil maken in de liefdesstad van Frankrijk! Dit is niet de enige schaatsbaan die geopend is in december. Je kan ook schaatsen onder de Eifeltoren, bij de kerstmarkt van de Champs de Mars. Prachtig met al die lichtjes! Je waant je in een sprookjesparadijs.


2. Kerst in Disneyland Parijs

Een bezoek aan het wereldbekende pretpark Disneyland Parijs mag natuurlijk niet ontbreken. Van begin november tot begin januari is het themapark compleet in kerstsfeer. Niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor de ouders. Er zijn vele kerstshows, evenementen en parades. De Disneyfiguren lopen in kerstkleding, er hangen ontelbaar veel lampjes en de reusachtige kerstboom op Town Square kan je niet ontgaan. Disneyland Parijs bezorgt je een betoverende Kerst.


3. Bezoek de prachtige kerstmarkten

Ieder jaar zijn er drie grote Kerstmarkten in Parijs. Deze vind je op de Montparnasse, La Defense en aan de Champs-Élysées. De markt bij La Defense is de grootste met ruim 350 kraampjes. Vanuit houten chaletjes wordt van alles verkocht, zoals diverse soorten kerstversiering, sieraden en heerlijke streekproducten. De kerststallen zijn prachtig om te zien. Een glas glühwein, geroosterde kastanjes en een traditionele pannenkoek mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je bezoek aan de feestelijke kerstmarkt!

De kerstmarkt bij La Defense is de grootste met ruim 350 kraampjes.

4. Het Reuzenrad van Parijs - “Big Wheel”

Er worden tal van activiteiten georganiseerd tijdens de kerstdagen. Een bezoek aan het Reuzenrad aan de Place de la Concorde mag je niet missen. Vanaf 65 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht over de lichtstad. Geweldig om Parijs tijdens de kerstperiode zo te zien. Vergeet niet een paar foto’s te maken tijdens je rit.

Het Reuzenrad van Parijs - Big Wheel die ruim 65 meter hoog is!
Het Reuzenrad van Parijs - Big Wheel die ruim 65 meter hoog is!

5. De verlichte Eiffeltoren

De verlichting aan de Champs-Élysées is natuurlijk prachtig, maar breng ook een bezoek aan de Eiffeltoren. Wat een spektakel om de verlichte Eiffeltoren te zien tijdens de feestdagen. Vanaf zonsondergang tot één uur ’s nachts kun je genieten van het lichtspektakel. Op ieder heel uur is er een lichtshow te zien die vijf minuten duurt. Even heerlijk samen weg zwijmelen in de meest romantische stad van Europa!

We hopen dat we je overtuigd hebben om tijdens de feestdagen een bezoek te brengen aan de lichtstad Parijs. Boek ver van tevoren je appartement of hotel, want rond deze periode zijn de accommodaties snel volgeboekt.

In Rotterdam stap je op de snelheidstrein Thalys en sta je in 2 uur en 37 minuten in het centrum van Parijs. Vanaf hier kun je je verplaatsen met de ondergrondse metro of je kunt te voet genieten van de Parijse sferen. Veel plezier in Parijs!

De prachtig verlichte Eiffeltoren in Parijs met kerstmis.
De prachtig verlichte Eiffeltoren in Parijs met kerstmis.