Terug naar blog artikelen Het leukste kerstpakket voor jouw bedrijf
Inspiratie

Het leukste kerstpakket voor jouw bedrijf

Wanneer je een bedrijf hebt, dan is het vaak gebruikelijk dat je wat geeft aan je medewerkers als rond de tijd van de feestdagen. Dit is een traditie die al erg lang plaats vindt, veel bedrijven doen dit om een soort erkenning te geven en de medewerkers te bedanken voor het harde werken van het afgelopen jaar. Wel wil je natuurlijk een leuk en origineel kerstpakket geven aan je medewerkers. Wil je meer weten over wat je kan geven aan je medewerkers als kerstpakket? Lees hieronder dan snel verder voor de verschillende mogelijkheden.


Een traditioneel kerstpakket

Al een hele lange tijd worden er kerstpakketten gegeven aan medewerkers rond de periode van de feestdagen, er zijn dan ook traditionele kerstpakketten die voldoen aan de traditie. Vaak zijn dit dan ook pakketten waarin heel veel verschillende soorten lekkernijen zitten, en soms wordt hieraan ook bijvoorbeeld een goede fles wijn of wat lekkers voor de kinderen toegevoegd. Zo kunnen al deze lekkere dingen genuttigd worden tijdens de feestdagen, dit werd vroeger bijna altijd op deze manier gedaan. Tegenwoordig bestaan kerstpakketten vaak uit verschillende goodies en cadeautjes, en niet zo zeer meer uit etenswaren. Bedrijven kunnen een kerstpakket kopen of zelf samenstellen.

Geef een kerspakket om medewerkers te bedanken voor het harde werken van het afgelopen jaar.
Geef een kerspakket om medewerkers te bedanken voor het harde werken van het afgelopen jaar.

Een kerstpakket naar keuze

Omdat een kerstpakket best wel wat geld kan kosten voor een bedrijf om te geven aan de werknemers is het wel een fijn idee als je weet dat je werknemers er ook echt iets aan hebben. Daarom wordt er tegenwoordig vaak voor gekozen om een cadeaubon te geven aan de werknemers. Zo kunnen ze zelf hun eigen kerstcadeau kopen zodat ze iets kunnen uitkiezen wat zij zelf nodig hebben of iets wat ze echt leuk vinden. Zo wordt het geld namelijk op een nuttige manier besteed, het is namelijk zonde als iets bijvoorbeeld wordt weggegooid.


Een activiteit met het team

Wat ook een goed en origineel idee is om aan je werknemers te geven is het doen van een leuke activiteit met elkaar in plaats van het geven van een cadeau. De leukste dingen in het leven zijn dan ook mooie herinneringen en die kan je ook maken met je collega’s. Zo kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een uitje te doen naar een pretpark, of om met zijn alle een heerlijk diner te plannen. Zo werk je ook nog eens aan de teambuilding en heb je een hele leuke tijd met elkaar.