Terug naar blog artikelen De feestdagen doorbrengen met de familie en je kleine woning
Vrijetijd

De feestdagen doorbrengen met de familie en je kleine woning

De wintermaanden komen er binnenkort weer aan en dat betekent dat de feestdagen sneller voor de deur staan dan je zelf denkt. Hoe leuk is dat? Gezellig kerst en sinterklaas vieren met de familie. Lekker eten, ouderwetse bordspellen gezelligheid. De feestdagen zijn ervoor bedoeld om de familie weer even bij elkaar te brengen. Maar hoe doe je dit als je een kleine woning hebt of appartement hebt? Waar laat je al deze mensen en waar serveer je het eten? Daar zijn oplossingen voor te vinden, geen stress. In dit artikel leggen we je uit hoe je toch je familie kunt ontvangen in je kleine woning of appartement.

Gezellig in een zelfgemaakte tent met lakens in huis en reuzewasknijpers.
Gezellig in een zelfgemaakte tent met lakens in huis en reuzewasknijpers.

Ruim de meubels op

Als eerste zul je de boel moeten opruimen, zet alles aan de kant wat je niet nodig hebt. Er moet natuurlijk ruimte zijn voor een grote eettafel waar iedereen aan kan zitten. Sommige families kiezen er voor om lekker op de bank te zitten en het traditionele idee achterwege te laten. Misschien kun je jouw salontafel en tv even bij de buren stallen of voor even in de kelder of slaapkamer. Er zijn altijd meer oplossingen dan problemen! Als je hier naar streeft komt het goed. Je kunt ook stapelen. Schuif de bank tegen de muur aan en zet hier de salontafel op met wat andere kleine dingen. Dit scheelt ontzettend veel ruimte. Schuif de rest van je meubels en spullen ook tegen de muur aan. het is belangrijk dat je een centrale ruimte hebt waar je een eettafel neer kan zetten.


Wat nou als jouw bezoek onverwachts blijft slapen?

Zit de kans erin dat jouw bezoek onverwachts blijft slapen? Dat kan natuurlijk wanneer de weersomstandigheden erg slecht zijn, of het wordt toch wat later dan gepland. Hier kun je de nodige maatregelen voor treffen. Schaf bijvoorbeeld een luchtbed aan, of nog luxer schaf een opklapbed aan. Op 10 Top test worden de beste opklapbedden vergeleken, waardoor jij dit niet meer hoeft te doen en deze tijd kunt besteden aan het avondmaal.


Creëer een mooie ambiance

Creëer als laatste een mooie ambiance. Hoe beter je dit doet hoe minder jouw gasten zullen letten op het feit dat jouw huis klein is en dat er een hoop veranderd is. Wanneer er kinderen bij zijn dan is het natuurlijk erg leuk als de cadeautjes op een opvallende plek staan, ook het inpakpapier van de cadeautjes is deze dag onderdeel van jouw interieur.

Daarnaast is de eettafel misschien wel het middelpunt van de avond. Met de feestdagen is het erg leuk om lang te tafelen, zorg er dan ook voor dat jouw eettafel chique is aangekleed. Mooie borden, bestek voor ieder gerecht en wijnglazen geven al snel dit effect. Daarnaast kun je met een mooi tafelkleed de finishing touch geven aan jouw eettafel. Ben je creatief? Dan is het ook leuk om een menukaart te maken. Zo weet iedereen welke gerechten eraan komen. 

Heb je moeite met het creëren van een sfeervol huis tijdens de feestdagen? In dat geval valt het aan te raden om eens een tuincentrum te bezoeken. Tuincentra hebben vaak enorm veel producten die je woning gezellig kunnen maken tijdens de feestdagen. Denk aan kerstbomen, versiering voor de kerstboom, sokken voor aan de open haard etc. 


Maak ook van jouw woning of appartement een feestje.