Terug naar informatie artikelen Wat zou er in het kerstpakket zitten?
Cadeaus

Wat zou er in het kerstpakket zitten?

Zo rond de kerst verblijdt de werkgever zijn werknemers graag met een leuk cadeau: het kerstpakket. Met dit cadeau wenst de werkgever zijn werknemers een fijne kerst. Deze traditie gaat al jaren terug. In de tijd dat arme boeren op het land van hun heer werkten en met Kerst naar huis gingen om dit met hun familie te vieren, kregen zij een mandje vol lekkers mee.

Er is niets lekkerder dan tijdens de feestdagen warme chocolademelk met slagroom te drinken
Er is niets lekkerder dan tijdens de feestdagen warme chocolademelk met slagroom te drinken.

Dit werd al gauw overgenomen in andere ambachtsgroepen en een traditie was geboren. Een traditie die nog steeds voortduurt. Hoewel de kerstpakketten of cadeaus variëren, blijft de boodschap hetzelfde: waardering voor de werknemer.

Kerstcadeau of kerstpakket

De inhoud van het kerstpakket is altijd een verrassing. Vaak wordt het ook aangeboden in een doos, die je gezellig thuis met je familie openmaakt. Je kunt echter een heleboel kanten op met dit kerstcadeau. Zo kan de werkgever kiezen voor een traditioneel kerstpakket, juist een duurzaam kerstpakket, een luxe variant of een cadeau. Waar een traditioneel kerstpakket vaak alledaagse producten bevat, zoals koffie, chips, koekjes, sap en soep, heeft een luxe kerstpakket juist paté, kerststol en wijn in het pakket zitten. Daarnaast is het ook mogelijk de kerstcadeaus door het personeel zelf uit te laten kiezen. Er bestaan verschillende online winkels waar de werknemer met een persoonlijke code zelf wat uit kan zoeken. Zo weet je zeker dat je een geschikt cadeau hebt.

Een persoonlijk Sinterklaas- of Kerstcadeau Zes cadeau tips voor de feestdagen; gegarandeerd een verrassend succes.


Duurzame kerstpakketten

Een bijzonder kerstpakket met een verhaal, maakt het kerstpakket nog meer speciaal. Bij duurzame kerstpakketten wordt bij de samenstelling ervan rekening gehouden met mens en milieu. Een verantwoord pakket dus. Om voedselverspilling tegen te gaan wordt er gekozen voor alledaagse producten, producten waar een ieder ook echt wat aan heeft. Ook de verpakking is duurzaam en ecologisch verantwoord en met dit in het achterhoofd, kies je dus bewust voor een duurzame optie.

De leukste kerstcadeaus onder de kerstboom De bijzonderste kerstcadeautjes voor hem, haar en de kinderen op een rijtje.


Op zoek naar het juiste kerstpakket

Elk jaar is het weer een echte zoektocht. Op zoek naar een passend, mooi kerstpakket waar iedere werknemer wat aan heeft. Deze zoektocht begint al vroeg. Zeker wanneer je wat exclusiefs wilt aanbieden aan je werknemers. Neem er dus rustig de tijd voor en kies bewust.