Terug naar informatie artikelen Top 10 leukste kerstfilm klassiekers
Vrije tijd

Top 10 leukste kerstfilm klassiekers

Met kerst gezellig samen een film kijken is traditie bij veel families. En dan kijken we natuurlijk naar zo’n echte klassieke kerstfilm. Zo’n film die in de zomer totaal niet past maar die echt de sfeer van de maand december ademt. Traditioneel worden er jaarlijks kerstfilms uitgebracht, maar de klassiekers uit het verleden blijven onverminderd populair. Dit is de top tien van kerstfilms waar we met zijn allen geen genoeg van kunnen krijgen.

Met kerst gezellig samen een film kijken is traditie bij veel families
Met kerst gezellig samen een film kijken is traditie bij veel families.

10. Beautiful Girls

Matt Dillon speelt de hoofdrol in Beautiful Girls. Niet echt een traditionele kerstfilm, maar hij wordt tijdens de kerstperiode in veel huiskamers bekeken omdat de besneeuwde landschappen toch wel erg aan Kerst doen denken. De hoofdpersoon keert na lange tijd terug naar huis en haalt met zijn oude vrienden van zijn middelbare school mooie herinneringen op.


9. The Miracle on 34th Street

Dit verhaal werd al in 1947 verfilmd met Maureen O’Hara en Natalie Wood in de hoofdrollen. In 1997 volgde een remake met hoofdrollen voor Richard Attenborough en Elizabeth Perkins. Het verhaal gaat over Kris Kringle, die in het beroemde warenhuis Macy’s voor Kerstman mag spelen. Een concurrent wil het warenhuis overnemen en dat zorgt voor de nodige problemen voor de Kerstman.


8. Family Time With Santa

De film bestaat uit 12 korte verhalen. Het is de bedoeling dat je er dagelijks eentje kijkt, te beginnen op 13 december. Zo eindig je met het laatste deel op Kerstavond. In deze echte kinderfilm neemt de Kerstman je mee in zijn privé leven. Hij vertelt over zijn hobby’s en neemt je mee naar een snoepwinkel. Maar natuurlijk vertelt hij ook over het belang van liefde en saamhorigheid tijdens Kerst


7. Home Alone

Nog steeds een topper tijdens de Kerst. Het verhaal van de achtjarige Kevin die per ongeluk door zijn ouders helemaal alleen thuis achter wordt gelaten. Kevin vermaakt zich aanvankelijk prima terwijl zijn familie de kerstvakantie in Frankrijk doorbrengt. Dat verandert snel als twee gevaarlijke inbrekers zich bij zijn huis melden.


6. National Lampoon’s Christmas Vacation

Een vader is vastbesloten zijn gezin een onvergetelijke kerst te bezorgen. Hij koopt maar liefst 25.000 kerstlampjes en gaat samen met de kinderen op zoek naar de allermooiste kerstboom. Door een aantal hilarische gebeurtenissen verloopt de Kerst echter toch niet helemaal zoals gepland.


5. The Madagaskar Penguins: Christmas Caper

Deze korte film van slechts 12 minuten staat als bonus op de DVD van Madagaskar. Skipper, Kowalski, Private en Rico spelen de hoofdrollen. Private wordt ontvoerd als hij kerstinkopen gaat doen door een gemene oude vrouw. De andere drie pinguïns smeden een plan om hun vriend te redden.


4. Santa Claws

Deze film is een must voor kattenliefhebbers. Vijf katten ontsnappen uit een zompig dierenasiel, in de hoop dat ze de Kerst onder betere omstandigheden door kunnen brengen. Dit lukt niet heel goed, omdat hun pogingen om in de smaak te vallen bij mensen niet zo succesvol zijn. Uiteindelijk belanden ze bij een dierenarts die zorgt voor een liefdevol tijdelijk onderkomen. Let op, er is nog een film met de naam Santa Claws, dit is een horrorfilm over een man die denkt dat hij de Kerstman is en vervolgens meedogenloos begint te moorden in de buurt .Deze film is, in tegenstelling tot de kattenversie, zeker niet geschikt voor kinderen.


3. Rudolph The Red Nosed Reindeer

Deze film vertelt het bekende verhaal van het rendier Rudolph. Hij wordt door de andere rendieren uitgelachen vanwege zijn rode neus. Maar de Kerstman weet hem wel te waarderen en dit zorgt ervoor dat ook de andere rendieren van hem gaan houden. Van Rudolph The Red Nosed Reindeer zijn meerdere versies gemaakt.


2. It’s a Wonderful Life

Dit is een echte feel good movie. De hoofdpersoon is een wat saaie bankier die eigenlijk een veel avontuurlijker leven had willen leiden. Maar het kwam er niet van. Hij trouwde met zijn jeugdvriendin en werd een brave huisvader. Als hij zelfmoord wil plegen omdat het leven volgens hem geen zin meer heeft, komt zijn engelbewaarder hem daarvan weerhouden. De engelbewaarder laat hem zien wat er van zijn geboortestad was geworden als hij er niet was geweest.


1. Gremlins

De absolute topper voor de kerstdagen. Een vader koopt voor zijn zoon een lief knuffelbeestje als kerstcadeau. Zoonlief moet zich wel aan een paar regels houden, Gremlin kan niet tegen fel licht, mag geen water drinken en mag na middernacht niet eten. Als de zoon deze regels negeert gaat het mis. Er komen in rap tempo steeds meer Gremlins die uiteindelijk het hele dorp op stelten zetten.


All I Want For Christmas is...

Met één van deze films of een andere klassieker, want er zijn er natuurlijk nog veel meer, wordt het vat weer een oergezellige Kerst.