Terug naar blog artikelen Country & Christmas Fair in Haarzuilens
Sfeerverslag

Country & Christmas Fair in Haarzuilens

Gisteren heeft het team van kerstmarkten.net een bezoek gebracht aan de 20e editie van de ‘Country & Christmas Fair’ in Haarzuilens (nabij Utrecht). Het druilerige weer leek nog eventjes de vrolijke kerststemming te onderdrukken, maar toen de auto rond 15.00 uur op het grasveld c.q. parkeerterrein van kasteel de Haar geparkeerd stond, hield het op met regenen en is het de rest van de avond droog gebleven. En gelukkig maar, want bij langdurige regenval verandert het parkeerterrein in een drassig en modderig stuk land waar geparkeerde auto’s niet zelden met een tractor door de organisatie uit de bandensporen in het gras moeten worden getrokken. Omdat het nog een stukje lopen is naar de ingang van het evenement, is het dan ook raadzaam goed schoeisel aan te trekken dat vies mag worden.

Entree en producten

Eenmaal aangekomen bij de entree werden we ontvangen met feestelijke muziek dat afkomstig was van een van de vinylplaten uit ‘de platenbus’. De sfeer zat er al meteen goed in! Direct na de entree ontvang je een brochure met plattegrond. Op het grote terrein bevinden zich ruim 240 stands waar veelal kerstgerelateerde artikelen worden verkocht, maar waar de bezoeker die iets minder kerst-minded is ook zeker aan zijn trekken komt. Van kerstdecoratie, kerstverlichting en winterkleding tot cosmetica, massagekussens, luxe etenswaren, lederwaren, sieraden en bedtextiel: je vindt het allemaal! 

De sfeervolle inrichting van elke stand maakt een bezoekje meer dan waard. De enthousiaste en vriendelijke verkopers vertellen je graag meer over de – vaak bijzondere – producten die zij verkopen. En ben je overtuigd geraakt, dan hoef je je geen zorgen te maken dat je de rest van de dag en avond jouw gekochte spullen met je mee moet zeulen. Midden op het terrein is een ware tassengarderobe aanwezig!

Lekkernijen

Voor wie ondertussen trek heeft gekregen, is er een ruime keuze aan lekkernijen. Verspreid over het terrein bevinden zich kleine stands waar men onder andere poffertjes, broodjes braadworst/rookworst, biologische frieten en broodjes zalm/paling kunt krijgen. Voor degene die liever binnen eet, biedt Catering La Place voldoende ruimte. 

Kasteel de Haar

Wat ook zeker de moeite waard is, is om een bezoek te brengen aan het Kasteel zelf. Dit kasteel is eigendom geweest van de familie Van Zuylen van Nyevelt en behoort nu toe tot de Stichting Kasteel de Haar. Het interieur van het kasteel is werkelijk prachtig. Zo kun je onder andere de Centrale Hal bewonderen met zijn gotische vensters, rozetten, pinakels en grote beelden. Via een vaste route loop je onder andere door de eetzaal, de bibliotheek, de balzaal, de slaapkamers van de baron en de barones en de keuken. Alle vertrekken zijn rijk gedecoreerd waardoor je jezelf even kunt wanen in de 19e eeuw. 

Watershow

Vergeet vooral niet de grote watershow te aanschouwen. De verschillende fonteinen – die elk hun eigen reikwijdte en speciale effecten hebben – zorgen in combinatie met de prachtige muziek en  gekleurde lichten tot een waar fonteinenspektakel dat je absoluut niet mag missen! Heb je het hierna wat kouder gekregen van het stilstaan? Schroom dan niet om een heerlijke ‘gloeiwijn’ (glühwein) te halen. Liever geen alcohol? Dan kun je ook genieten van een beker warme chocolademelk met slagroom. De ‘Paradise Bigband’ of een van de kerstkoren zorgen voor swingende muziek. 

Al met al is de ‘Country & Christmas Fair’ een uitstekend georganiseerd evenement. Het team van kerstmarkten.net was onder de indruk van de gezellige opbouw van het terrein, de sfeervolle inrichting van de stands en de gevarieerde verkoop van producten. Wij komen graag volgend jaar terug!


Openingsdagen

21 november - 26 november 2017

Openingstijden

di-za  10:00 tot 22:00
zo  10:00 tot 18:00

Entree

Gratis  t/m 12 jaar
€ 10,00  12 t/m 16 jaar
€ 16,00  Volwassenen (voorverkoop)
€ 20,00  Volwassenen (aan de kassa)
€ 6,00  Parkeerkaart