Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Terug naar blog artikelen Met de trein naar de kerstmarkten in Düsseldorf
Vrije tijd

Met de trein naar de kerstmarkten in Düsseldorf

Een van de populairste plekken om kerstmarkten te bezoeken is Düsseldorf. Vanaf half november tot eind december zijn er weer zeven markten met elk een ander thema. Deze worden verbonden door de feeërieke verlichting, zodat de weg zich vanzelf wijst en je van thema naar thema wandelt. Maar hoe gaan we dit jaar? Heb je er wel eens aan gedacht dat de trein een duurzaam en ideaal vervoermiddel is voor dit soort uitstapjes?

Düsseldorf is een van de populairste kerstmarkten
Een van de populairste kerstmarkten in Düsseldorf

Financieel te overzien

De trein wordt vaak weggezet als 'te duur' of zelfs 'onbetaalbaar'. Natuurlijk is het prijzig wanneer je naar Helsinki of Rome wilt treinen, maar zo'n retourtje Düsseldorf is te overzien. Wie weet heb je de vakantie overgeslagen en dus nog een centje over om alvast een ticket te kopen. Geld lenen is voor zo'n weekend ook weer niet nodig, al kunnen we nooit in andermans portemonnee kijken. En je wilt ter plekke ook het een en ander besteden. Je bespaart natuurlijk ook op kosten die je anders voor je auto zou maken. Niet alleen de brandstof, maar ook de in het centrum van Düsseldorf verplichte milieusticker (geen of ongeldige sticker? €80,- boete) en de parkeerkosten.

Ga met de trein naar de kerstmarkt in Düsseldorf!
Ga gemakkelijk met de trein naar Düsseldorf.

Duurzaam bezig, meer zien en een drankje onderweg

Je bent de auto dus liever kwijt dan rijk tijdens zo'n tripje naar één stad. En de trein - tickets vanuit bijvoorbeeld Utrecht zijn verkrijgbaar vanaf enkele tientjes - is in tegenstelling tot het vliegtuig laagdrempelig én comfortabel. Er is veel beenruimte, en wifi zodat je een trein-selfie kunt posten of versturen. Met een beetje mazzel kun je er een drankje bestellen om alvast in de stemming te komen, je hoeft immers geen BOB te zijn. Je stapt uitgerust uit. Ander voordeel is dat je onderweg veel meer ziet dan wanneer je focus op de A2, de A57 of de A73 moet liggen. Het duurzaamheidsaspect hebben we dan nog niet eens benadrukt. Een treinreiziger is op milieutechnisch gebied natuurlijk goed bezig.

Düsseldorf stad is erg mooi in de avond om te bekijken.
Prachtige uitzicht op Düsseldorf

Düsseldorf: veel meer dan alleen kerstmarkten

Het is begrijpelijk dat Düsseldorf veelal met haar kerstmarkten geassocieerd wordt, maar de stad heeft veel meer te bieden. Ze nodigt uit tot winkelen omdat de route van de zeven kerstmarkten je dwars door het winkelhart van de stad leidt. Grote merken als Gucci, Armani, Dior en Versace vind je op de Königsallee, de Schadowstrasse kent allerlei warenhuizen en kleine winkels en in Carlstadt dompel je je onder in de boetiekjes, lokale specialiteiten en designers. Vergeet niet dat Düsseldorf een echte hoofdstad is, en wel van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, ruim 600.000 inwoners heeft en uit 1135 stamt. Dat biedt het nodige aan historie, daar wil je zo veel mogelijk van zien. Denk eens na over de trein voor komend winterseizoen!