Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Terug naar blog artikelen Gaan de kerstmarkten wegens corona in 2020 nog wel door?
Uitstapjes

Gaan de kerstmarkten wegens corona in 2020 nog wel door?

Laatste bijgewerkt: 30-09-2020

Corona heeft dit jaar al veel veranderd en ook de kersttijd zal er wel anders uit gaan zien. Bij het coronavirus horen de nodige regels en die zijn in elk land anders. De kerstshows in tuincentra en de kerstmarkten overal ter wereld zullen dus anders worden. Wat kunnen we verwachten? Gaan de kerstmarkten nog wel door? Op deze pagina willen wij van Kerstmarkten.net je zo goed mogelijk op de hoogte houden.

Door Corona is het onzeker of de kerstmarkten in 2020 door kunnen gaan!
Onzekerheid of de kerstmarkten in 2020 wel door gaan!

Voor informatie over het aantal besmettingen en de verspreiding van het coronavirus, kun je het beste kijken op de website van het RIVM. Een lijst van landen waar Nederlandse toeristen zijn toegestaan vind je op de Reiswijzer van de ANWB.


Gaan de kerstmarkten in Nederland door?

Een groot deel van de kerstmarkten zal naar alle waarschijnlijkheid niet doorgaan. Half oktober komt de overheid met nieuws over grote evenementen. Daar vallen ook de kerstmarkten onder. Veel evenementen wachten op dit nieuws voor zij zaken gaan organiseren. Op dit moment is het niet toegestaan grote evenementen binnen of buiten te organiseren. Ook een kerstmarkt vergt nogal wat organisatie, zeker wanneer er aanpassingen moeten gebeuren in verband met de coronamaatregelen. Enkele grote kerstmarkten zullen wel doorgaan, zij het in aangepaste vorm. Deze gaan we op Kerstmarkten.net verder uitlichten.

De volgende grote kerstmarkten in Nederland zijn tot op heden helaas afgelast:

  • Kerstmarkt Dordrecht
  • Fluwelengrot in Valkenburg
  • Dickens Festijn Drunen
  • Country & Christmas Fair in Utrecht

Gaan de kerstshows van tuincentra in Nederland door?

Gelukkig hebben we hier goed nieuws over. De kerstshows in tuincentra vinden gewoon doorgang. Wel is het zo dat hier extra maatregelen mee samenhangen. De gangpaden zullen breder gemaakt worden en er mag maar een beperkt aantal mensen naar binnen. Verder zullen er bij diverse tuincentra ruimere openingstijden zijn om de bezoekersaantallen te spreiden. Binnenkort zullen wij de data plaatsen op onze website wanneer de kerstafdelingen opengaan.

De grote kerstshows van tuincentra in Nederland gaan gelukkig wel door ondanks de Corona!
De kerstshows in tuincentra in Nederland gaan door!

Gaan de kerstmarkten in België door?

Ook onze zuiderburen zijn getroffen door het coronavirus. De maatregelen moesten de laatste weken weer verscherpt worden. De grote steden zijn dan ook nog altijd in beraad over de kerstmarkten. Antwerpen, Gent, Brugge, Brussel en andere bekende steden hebben nog geen beslissing genomen. Wij hopen natuurlijk van harte dat de kerstmarkten in aangepaste vorm door kunnen gaan.


Gaan de kerstmarkten in Duitsland door?

Zojuist is bekend geworden dat de kerstmarkten in Duitsland in beperkte vorm door mogen gaan!
Binnenkort zullen wij de datum van de kerstmarkten die doorgaan aanpassen onze website.

In Duitsland geldt momenteel de maatregel dat er tot en met 31 oktober geen grote evenementen mogen zijn en dit zal mogelijk worden verlengd tot het einde van het jaar maar Kerstmarkten mogen wel doorgaan!  Wel is het zo dat de Duitse steden afhankelijk zijn van de bezoekers. Er zullen grote economische verliezen geleden worden wanneer de kerstmarkten niet doorgaan. Mogelijk gaan diverse kerstmarkten dus toch open. Daarbij zullen de looproutes ook ruimer worden en de kraampjes meer verspreid over de stad. Verder wordt er naar alle waarschijnlijkheid geen glühwein geschonken. De kerstmarkt in Keulen is helaas de eerste grote Duitse kerstmarkt die afgelast is.

Keulen is de eerste kerstmarkt die heeft besloten niet open te gaan in 2020 vanwege Corona!
Welke Duitse kerstmarkten gaan in 2020 wel open?

Wij van Kerstmarkten.net hopen dat het coronavirus niet verder toeneemt en de omgeving veilig is voor iedereen. Onder die omstandigheden zouden de kerstmarkten toch deels open kunnen gaan en daar hopen wij uiteraard ook op. Zodra we verder nieuws hebben, dan melden wij dit.