Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Terug naar blog artikelen Charles Dickens kerstmarkt special

Charles Dickens kerstmarkt special

Voor even terug de tijd in naar de 19e eeuw in de sfeer van Charles Dickens. Speel Oudhollandse spellen en maak kennis met de ambachten van toen. Kerst doet denken aan de personages uit de boeken Scrooge, Olivier Twist en A Christmas Carol. Dit in combinatie met lekkernijen die op ambachtelijke manier worden bereid. We hebben een aantal kerstmarkten geselecteerd uit de tijd van toen met als middelpunt Charles Dickens.

Leeuwarden Charles Dickens kerstmarkt

Veel kerstkoren, kerstkramen, een levende kerstal en oude ambachten vormen het decor van de eerste Charles Dickens dagen. Het straatbeeld van Leeuwarden zal worden bepaald door figuranten uit de Victoriaanse tijd. Scrooge, Olivier Twist, Fagin en de dievenbende toveren de binnenstad om in een nostalgische wereld vol fictie en fantasie in een negentiende eeuws tafereel. In een Charles Dickens sfeer genieten van de vele foodtrucks met lekker eten, of kijk naar een van de oude ambachten tijdens het luisteren naar een van de Christmas Carols.

Datum:
15 december 2018: 14.00 – 22.00 uur en 16 december 2018: 12.00 – 18.00 uur/


Drunen Dickensfestijn

Loop je door de straten van Drunen dan kom je buitenlui, buren en burgers tegen uit de tijd van Charles Dickens. Deftige kantoorklerken, notabelen maar ook schoorsteenvegers, kastanjeverkopers en gekken. Kinderen zingend door de straten, zwervers bedelen om geld en boefjes die je proberen te bestelen. De Christmas Carols passeren geen deur zonder een liedje te zingen. Wanneer de Dickensparade passeert buigen de keurige dames en heren met hoeden diep.

Op de kerstmarkt demonstreren handwerkers hun ambacht, kooplui bieden hun waar aan. Een kudde schapen wordt geleid door een schaapherder, straatmuzikanten brengen hun muziek ten gehore op viool, fluit en saxofoon. Orkestjes spelen, dichters dragen gedichten voor en kinderen zingen kerstliederen. Als je wandelt, komt de geur je tegemoet van brandend hout, glühwein en gepofte kastanjes.

Datum:
15 december 2018: 17.00 – 22.00 uur en 16 december 2018: 12.00 – 17.00 uur.

Openingsdagen

za 14 december t/m zo 15 december 2019

Openingstijden

za 17:00 tot 22:00
zo 12:00 tot 17:00

Vandaaggesloten

Prijzen

Toegang tot dit evenement is gratis.


Lemster Dickensfestijn

Het oude centrum van Lemster wordt omgetoverd tot een groots levendig straattheater. Kerstsfeer ten top in de historische straten van Lester met Dickensiaanse taferelen. De winterfair van Lemster is verweven in dit evenement. Je komt figuranten tegen uit de tijd van Charles Dickens, gecombineerd met oude ambachten en lekkernijen uit die tijd. Ook de historische straten worden meegenomen en komen tot leven deze dagen.

Ongeveer 75 kramen met kleding, speelgoed, cadeautjes, handgemaakt artikelen en veel lekkernijen vormende sfeervolle kerstmarkt onder de toren bij de Grote Kerkhof. Geen massa’s mensen maar een gezellige drukte, sfeervol versiert. Bij de kerk is een binnenterras gemaakt met echte streekproducten en lekkere hapjes.

Datum:
Zaterdag 15 december van 16:00 t/m 21:00 uur
Zondag 16 december van 14:00 t/m 19:00 uur


Dickens Festijn Deventer

Op grootste wijze wordt Charles Dickens herdacht in Deventer. Bij de Schouwburg zijn de personages uit zijn boeken tot leven gekomen. Oliver Twist en Scrooge lopen vrij rond, bijna 1000 acteurs die in negentiende eeuwse stijl zijn gekleed. Alle lagen van de bevolking zijn aanwezig, rijke mensen, middenklasse en weeskinderen. Let op voor de belhamels die zich ook laten gelden.
Een heerlijke sfeer die prachtig is opgezet met veel verlichting. Muziek en lekkernijen uit die tijd maken het compleet. Dit evenement mag je niet missen!

Datum:
15 en 16 december van 11.00 – 17.00 uur


Veere Dickens kerstmarkt

Verlicht door kerstbomen is het knusse marktpleintje decor voor de kerstmarkt. Kramen met bijzondere kerstdecoraties en lekkernijen. De cafés zijn omgetoverd in kerstsfeer waar de snert, glühwein en warme chocolademelk voor je klaarstaan. Muziek in allerlei soorten, van Engelse kathedrale koormuziek tot aan amusementorkest die afwisselende liedjes spelen met een knipoog waar de humor centraal staat. Even terug de tijd in met de geweldige sfeer in Veere.

Datum:
15 december 2018: 11.00 – 20.00 uur en 16 december 2018: 11.00 – 17.00.