Terug naar blog artikelen Wat heb je nodig om op een kerstmarkt te staan?
Vrijetijd

Wat heb je nodig om op een kerstmarkt te staan?

Wanneer je heel graag met je stand op een kerstmarkt wilt staan heb je natuurlijk het één en ander nodig voor je kunt beginnen. Een kerstmarkt staat in het teken van gezelligheid, kerst en natuurlijk veel stands. Hieronder lees je precies wat je allemaal nodig hebt om op een kerstmarkt te staan.

Een kerstmarkt staat in het teken van gezelligheid, kerst en natuurlijk veel stands.
Een kerstmarkt staat in het teken van gezelligheid, kerst en natuurlijk veel stands.

Naambadge

Allereerst is het voor de gasten fijn om te weten wie ze voor ze hebben staan. Zo kun je gebruik maken van een naambadge. Er zijn veel verschillende naambadges te vinden, zo heb je naambadges met magneet die je gemakkelijk aan je kleding kunt vastmaken. Op die manier wordt het werken op een kerstmarkt een stuk persoonlijker en kunnen mensen je gemakkelijker aanspreken.


Versiering

Naast een persoonlijk aanspreekpunt is het ook enorm belangrijk om je stand helemaal mooi te versieren in de kerstsfeer. Je kunt kiezen voor allerlei soorten versieringen. Zorg er wel voor dat de versiering passend is voor de sfeer op een kerstmarkt. Denk dus aan rode en groene versiering, een mooie kerstboom of een boel kerstballen op je stand. Door middel van versiering kan jij je stand laten stralen en komen er meer mensen op jouw producten af.


Goede stand

Ook is het natuurlijk belangrijk om een goede stand te hebben. Je wilt graag je product verkopen op de kerstmarkt. Zorg er dan ook voor dat je stand uitnodigt zodat mensen op je stand afkomen. Daarnaast is het ook enorm belangrijk dat mensen jouw stand zullen onthouden. Denk er dus aan om verschillende goodies uit te delen. Op die manier nemen mensen jouw stand beter in hun op en kun je je product dus makkelijker verkopen.

Ook is het voor jezelf gemakkelijk als jouw stand simpel is op te bouwen en weer is af te breken. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken dat je lang bezig bent met de opbouw of de afbouw. Je kunt binnen no time genieten van een goede stand op de vrolijke kerstmarkt.


Versnaperingen

Naast dat je alle producten meeneemt die je wilt verkopen, is het ook verstandig om goed voor jezelf te blijven zorgen. Neem daarom genoeg eten en drinken mee zodat jij de dag gemakkelijk door kan komen. Denk aan bijvoorbeeld een kan met heerlijke chocolademelk waarvan je kunt genieten.


Warme kleding

Als laatste is het belangrijk om jezelf goed warm aan te kleden als je op een kerstmarkt gaat staan. Doe daarom een lekkere sjaal en een dikke muts op, zodat je het niet koud krijgt. Voor de rest is het gewoon belangrijk om heel veel gezelligheid te maken op een kerstmarkt. Veel plezier!