Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Terug naar blog artikelen Hoeveel kerstkaarten worden er per jaar verstuurd?
Inspiratie

Hoeveel kerstkaarten worden er per jaar verstuurd?

In Nederland worden jaarlijks ongeveer 130 miljoen kerstkaarten verstuurd. Dit betekent per huishouden om de nabij 39 kerstkaarten. Het aantal kerstkaarten dat jaarlijks op wereldwijde basis wordt verstuurd is niet bekend. Dit komt omdat niet alle postbedrijven het aantal verzonden kerstkaarten bijhouden.

Wel is duidelijk dat Nederland qua aantallen zich niet kan meten met het volume in de Verenigde Staten. Ook hier is het versturen van kerstkaarten een grote traditie, waar jaarlijks maar liefst 1,6 miljard kerstkaarten worden verstuurd.

Kerstkaartenspecialist Greetz maakte het overzicht met daarin het aantal verstuurde kerstkaarten per land. Je kunt hier de gegevens vinden van de Verenigde Staten, onze buurlanden en enkele andere Europese landen. Laten we eens kijken hoeveel kaarten er worden verstuurd in deze landen:

Stabiel

Het aantal verstuurde kerstkaarten is de laatste jaren weer stabiel. Met de komst van digitale kaarten, SMS en sociale media als Facebook was er jarenlang een flinke dalende trend te zien in het aantal verstuurde echte kaarten.  Zo werden er in de Verenigde Staten tien jaar geleden nog 300 miljoen meer kaartjes verstuurd dan in 2015, een daling van  16,7%. Nu het ook mogelijk is om echte kaarten online te versturen én zelf kaarten te ontwerpen, worden deze kaarten weer meer verstuurd (vooral door jongeren en gezinnen) en blijft het aantal verstuurde kaarten ongeveer gelijk met de voorgaande jaren.