Terug naar blog artikelen 5 tips voor kerstmarkten in Wenen
Uitstapjes

5 tips voor kerstmarkten in Wenen

Kerstmis in Wenen is een magische gebeurtenis die je zeker een keer wilt ervaren in je leven. Wenen is één van de meest populaire wintersteden en ook wereldberoemd vanwege zijn bijzondere kerstmarkt. En je vindt er niet één, maar een heleboel verschillende kerstmarkten op allerlei locaties. Deze worden allemaal omgetoverd tot sprookjesachtige sferen met ijssculpturen en de meest prachtige verlichting. Het zijn bijna teveel kerstmarkten om allemaal te bezoeken. En je waant je er net in een sprookjesachtige film of droom. Naast traditionele lekkernijen vind je er fraaie handgemaakte cadeaus en live muziek. In deze blog zetten we de belangrijkste ‘must-sees’ van Wenen even voor je op een rij.

Advent art market op Karlsplatz

Een stedentrip naar Wenen kun je het beste plannen in december (en uiteraard eerder boeken). De markt op Karlsplatz is voor de meeste mensen de meest favoriete kerstmarkt van Wenen. Echt een onvergetelijke en magische highlight. De heerlijkste geuren van allerlei traditionele lekkernijen komen je op deze markt tegemoet. En je vindt er de meest prachtige handgemaakte en artistieke producten in zo’n 100 kramen. Ook zijn er allerlei activiteiten speciaal voor kinderen zoals kerstkaarsen maken of kerstkoekjes bakken. Op de achtergrond zie je het prachtig verlichte oude gemeentehuis. Je kunt er luisteren naar sfeervolle kerstliedjes van bekende internationale koren. Een op en top kerstgevoel dus!
Deze markt staat er van 15-11-2019 tot en met 26-12-2019.

Christmas Village Belvedere Palace

Houd je van van barok en traditionele ambachtelijke producten? Bezoek dan zeker even het populaire Christmas Village Belvedere Palace. Deze kerstmarkt vind je voor de prachtige barokke façade van het Belvedere Palace. Eén van de mooiste en meest kenmerkende gebouwen in Wenen. Meer dan 40 feestelijk uitgedoste kramen verkopen ambachtelijke regionale producten, culinaire lekkernijen en prachtige kerstdecoratie.
Deze markt is er van 22-11-2019 tot en met 26-12-2019.

Christmas Village Maria-Theresien Platz

Ervaar de imposante Weense gebouwen en traditionele gebruiken op de Christmas Village Maria Theresien Platz. Deze winter vind je deze markt tussen het Museum of Natural History en het Museum of Art. Er heerst een ongekende kerstsfeer met feestelijk gedecoreerde kraampjes en een uitgebreid scala aan culinaire lekkernijen.
Deze markt kun je bezoeken van 20-11-2019 tot 26-12-2019.

Kerst- en Nieuwjaarsmarkt bij het Schönbrunn Palace

Rond de 60 deelnemers presenteren hier hun artistieke, handgemaakte en originele cadeaus zoals handgemaakte kerstdecoratie en regionale producten pal voor het wereldberoemde Schönbrunn Palace. De geur van vers gebakken Vanillekipferl en warme punch vult de lucht en zorgt voor een magische sfeer.
Deze markt is er van 23-11-2019 tot en met 5-1-2020
.

Wintermarkt am Riesenradplatz

Ook al is deze markt tegenwoordig wel commerciëler geworden, toch is hij zeker een bezoekje waard. Je kunt hem zelfs tot en met 6 januari bezoeken. En naast deze wintermarkt zijn er ook verschillende andere kerstmarkten in Wenen die tot in het nieuwe jaar open zijn. Tegen de achtergrond zie je een giga reuzenrad met prachtige lichtspektakels. Je vindt hier vooral veel evenementen en live muziek. Van woensdag tot en met zondag is er elke avond om 19:30 een gratis concert. En verder zijn er natuurlijk ook heerlijke hapjes en drankjes, fraaie handgemaakte en regionale producten en kerstdecoratie. Je vindt deze markt op het Riesenradplatz