WinterWelVaart kerstmarkt

0 reviews Schrijf een review
Let op! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden. Bekijk vergelijkbare evenementen in de regio.

Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 december 2018 vindt de twaalfde editie van WinterWelVaart in Groningen plaats. Ruim twintig historische schepen leggen aan in het mooiste stukje binnenstad van Groningen: de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A. Aan boord kun je je onderdompelen in het uitgebreide muziek-, theater- en kunstprogramma. Ook aan de wal is genoeg te beleven met een kunstroute, een sfeervolle wintermarkt en een speciaal kinderprogramma. WinterWelVaart is gratis toegankelijk.

Muziek en theater op twintig schepen in de stad

Aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A liggen meer dan twintig historische charterschepen. In het ruim van deze fantastische schepen kun je genieten van een uitgebreid muziek- en theaterprogramma met artiesten uit alle windstreken. Uiteraard kun je ook kennismaken met de schippers die hun schepen gratis toegankelijk maken voor publiek en graag vertellen over hun werk en de schepen! Alvast enkele highlights uit het programma:

Meindert Talma
Live brengt Talma 'Je denkt dat het komt' als een meeslepende audiovisuele trip waarin het publiek wordt meegezogen in een gezongen en verteld (film)verhaal over de eerste, vormende doorbraakjaren van een enigszins afwijkende Noordelijke outsidermuzikant en schrijver in de Nederlandse muziek- en schrijverswereld.

Moon Moon Moon
Sprookjesachtige lo-fi slackerfolk. Mark Lohmann verstopt kleine intieme liedjes. Soms onder een laag gruis, soms onder veel instrumenten, soms in zijn dagboek. Opgenomen in boomhutten en op zolders waar het spookt.

Lamia Bedioui & the Desert Fish
Deze Tunesisch-Griekse zangeres maakt een mediterane melange van oude volksverhalen. Samen met haar band toont ze aan dat in muziek geen muren bestaan, alleen ontmoetingen.

Friedrich Heinrich Kern
Een modern-klassieke New Yorkse componist die voortdurend op zoek is naar de schoonheid in klassieke disciplines aan de ene kant en het bruisende leven in een metropool aan de andere kant. Intrigerende mix van een drukke en kapotte stad en sereen pianospel.

Wintermarkt

WinterWelVaart is geen WinterWelVaart zonder de markt. De Wintermarkt is een kerstmarkt met een knipoog! Verwacht geen traditionele kerststalletjes met kerstaccessoires, WinterWelVaart doet het net even anders! De markt biedt een uitgebreide selectie aan winterse producten, kunst en antiek, eten, drinken en niet-te-missen snuisterijen. In gezellige houten huisjes en kraampjes krijg je genoeg kansen om te slagen voor dat ene originele kerstcadeau of je last- minute kerstinkopen!

Sterrenbeeld Kunstroute en kinderprogramma

Naast de activiteiten in en rond de schepen, is er prachtig werk te zien van beeldende kunstenaars die wonen en werken in het A-kwartier. Ook is er werk te zien van een aantal gastexposanten. Een speciale kunstroute over de kade zorgt er voor dat je niks hoeft te missen. Er is ook een prachtig kinderprogramma tijdens WinterWelVaart. Dit programma vindt plaats aan boord van diverse schepen en in het Scheepvaartmuseum. Speciaal voor kinderen van alle leeftijden zijn er bijzondere activiteiten te doen zoals theatervoorstellingen, workshops, een speurtocht en een piratengame.

Van Lauwerszee tot Dollard tou!

Zoals genoemd zijn de schepen van WinterWelVaart te zien op meerdere locaties in de provincie. In 2014 vond de eerste editie van ‘Lutje WinterWelVaart’ -het kleine zusje van WinterWelVaart Groningen- plaats in Appingedam. Dat smaakte naar meer! Dit jaar meren we aan in Zoutkamp, Appingedam, Winschoten, Garnwerd en Werf Wolthuis in Sappemeer. Er is veel te zien én te doen met muziek-, en theateroptredens, kerstmarkten en ijsbanen. Door de verbintenis van verschillende locaties in de provincie, wordt het verhaal van de Groninger scheepvaart nog beter verteld. Van ‘Lauwerszee tot Dollard tou’! De schepen komen samen in de stad Groningen, als regionaal centrum van handel en scheepvaart.

Praktische informatie

WinterWelVaart provincie Groningen
Zaterdag 8 december Zoutkamp
Zondag 9 december Zoutkamp
Zaterdag 8 december Sappemeer
Zondag 9 december Appingedam

WinterWelVaart stad Groningen
Vrijdag 21 december 12.00-00.00 uur (wintermarkt tot 22.00 uur)
Zaterdag 22 december 12.00-00.00 uur (wintermarkt tot 22.00 uur)
Zondag 23 december 12.00-18.00 uur (wintermarkt tot 18.00 uur)


Met de auto naar Groningen

Groningen ligt op ongeveer 199 kilometer afstand van Utrecht. Met de auto doe je er vanuit Utrecht zo’n 2 uur en 15 minuten over om Groningen te bereiken.


Stedentrip Groningen

Groningen is de moeite waard is voor een stedentrip; boek makkelijk en snel een hotelovernachting. Bijvoorbeeld de accomodatie Bastion Groningen.

Bij welke hotelaanbieder ben je het voordeligst uit?

Bekijk hieronder de verschillende hotelaanbieders en vergelijk hotelprijzen.


Bezoek ook vergelijkbare evenementen in de buurt van Groningen

Bekijk het overzicht van vergelijkbare evenementen in een omtrek van 25 KM van Groningen

Lees minder
7
HotelSpecials.nl

Blijf overnachten vlakbij WinterWelVaart kerstmarkt

Samen met HotelSpecials hebben we de beste hoteldeals van dit moment in de buurt van Groningen voor je uitgezocht.

Bekijk Hotels
Versgarantie 7 dagen

Handgemaakte kerststukken en kerstboeketten

Het assortiment van BoeketCadeau.nl bestaat uit luxe en royale kerststukken en sierlijk eenvoudig kerstboeketten.

Bestel kerstboeket
met versgarantie v.a.
16.95
Bol.com

'n Gezellige kerst met de mooiste decoratie

Elk jaar opnieuw genieten we van de bijzondere sfeer van kerst. Bij Bol.com vind je alles voor een piekfijne kerst.

Blog

Blog bordevol inspiratie met sfeerverslagen en uitstapjes

Wij hebben de leukste blog artikelen over de laatste trends, sfeerverslagen en weetjes voor je op een rij gezet.

Informatie

Geschiedenis, tradities en praktische informatie

Hier vind je verschillende interessante artikelen over kerstmarkten, kerstwinkels en praktische informatie.

Winter Efteling

Beleef een sprookjesachtige kerst

 • € 2,00 online korting! € 38,00
 • Eén betoverend bezoek aan het park
 • Geldig t/m 31 januari 2019
 • Ontvang je tickets per e-mail
 • Kinderen t/m 3 jaar gratis
Bestel tickets
dagticket winter efteling
36.00 p.p.

Kenmerken

 • 50+ kramen
 • Ambacht
 • Eten
 • Gezin
 • Kindvriendelijk
 • Kunst & Cultuur
 • Live muziek
 • OV toegankelijk

Locatie Brugstraat 24

evenementen in de buurt