We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. Meer informatie
Let op! Dit evenement heeft al plaats gevonden. Bekijk vergelijkbare evenementen in de regio.

WinterWelVaart kerstmarkt

Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december vindt de elfde editie van WinterWelVaart in Groningen plaats. Ruim twintig historische schepen leggen aan in het mooiste stukje binnenstad van Groningen: de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A. Aan boord kun je je onderdompelen in het uitgebreide muziek-, theater- en kunstprogramma. Ook aan de wal is genoeg te beleven met een kunstroute, een sfeervolle wintermarkt en een speciaal kinderprogramma. WinterWelVaart is gratis toegankelijk.

Voorafgaande aan WinterWelVaart in de stad Groningen zijn de schepen te zien op meerdere locaties in de provincie. Ze leggen aan in Appingedam en Winschoten op 9 december, in Zoutkamp op 9 en 10 december en in Garnwerd en Werf Wolthuis in Sappemeer op 13 december.

Muziek en theater op twintig schepen in de stad

Aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A liggen meer dan twintig historische charterschepen. In het ruim van deze fantastische schepen kun je genieten van een uitgebreid muziek- en theaterprogramma met artiesten uit alle windstreken. Uiteraard kun je ook kennismaken met de schippers die hun schepen gratis toegankelijk maken voor publiek en graag vertellen over hun werk en de schepen! Alvast enkele highlights uit het programma:

Meindert Talma
Live brengt Talma 'Je denkt dat het komt' als een meeslepende audiovisuele trip waarin het publiek wordt meegezogen in een gezongen en verteld (film)verhaal over de eerste, vormende doorbraakjaren van een enigszins afwijkende Noordelijke outsidermuzikant en schrijver in de Nederlandse muziek- en schrijverswereld.

Moon Moon Moon
Sprookjesachtige lo-fi slackerfolk. Mark Lohmann verstopt kleine intieme liedjes. Soms onder een laag gruis, soms onder veel instrumenten, soms in zijn dagboek. Opgenomen in boomhutten en op zolders waar het spookt.

Lamia Bedioui & the Desert Fish
Deze Tunesisch-Griekse zangeres maakt een mediterane melange van oude volksverhalen. Samen met haar band toont ze aan dat in muziek geen muren bestaan, alleen ontmoetingen.

Friedrich Heinrich Kern
Een modern-klassieke New Yorkse componist die voortdurend op zoek is naar de schoonheid in klassieke disciplines aan de ene kant en het bruisende leven in een metropool aan de andere kant. Intrigerende mix van een drukke en kapotte stad en sereen pianospel.

Wintermarkt

WinterWelVaart is geen WinterWelVaart zonder de markt. De Wintermarkt is een kerstmarkt met een knipoog! Verwacht geen traditionele kerststalletjes met kerstaccessoires, WinterWelVaart doet het net even anders! De markt biedt een uitgebreide selectie aan winterse producten, kunst en antiek, eten, drinken en niet-te-missen snuisterijen. In gezellige houten huisjes en kraampjes krijg je genoeg kansen om te slagen voor dat ene originele kerstcadeau of je last- minute kerstinkopen!

Sterrenbeeld Kunstroute en kinderprogramma

Naast de activiteiten in en rond de schepen, is er prachtig werk te zien van beeldende kunstenaars die wonen en werken in het A-kwartier. Ook is er werk te zien van een aantal gastexposanten. Een speciale kunstroute over de kade zorgt er voor dat je niks hoeft te missen. Er is ook een prachtig kinderprogramma tijdens WinterWelVaart. Dit programma vindt plaats aan boord van diverse schepen en in het Scheepvaartmuseum. Speciaal voor kinderen van alle leeftijden zijn er bijzondere activiteiten te doen zoals theatervoorstellingen, workshops, een speurtocht en een piratengame.

Van Lauwerszee tot Dollard tou!

Zoals genoemd zijn de schepen van WinterWelVaart te zien op meerdere locaties in de provincie. In 2014 vond de eerste editie van ‘Lutje WinterWelVaart’ -het kleine zusje van WinterWelVaart Groningen- plaats in Appingedam. Dat smaakte naar meer! Dit jaar meren we aan in Zoutkamp, Appingedam, Winschoten, Garnwerd en Werf Wolthuis in Sappemeer. Er is veel te zien én te doen met muziek-, en theateroptredens, kerstmarkten en ijsbanen. Door de verbintenis van verschillende locaties in de provincie, wordt het verhaal van de Groninger scheepvaart nog beter verteld. Van ‘Lauwerszee tot Dollard tou’! De schepen komen samen in de stad Groningen, als regionaal centrum van handel en scheepvaart.

Praktische informatie

WinterWelVaart provincie Groningen 9,10 & 13 december
Appingedam en Winschoten: 9 december Zoutkamp: 9 & 10 december
Garnwerd en Werf Wolthuis in Sappemeer: 13 december

WinterWelVaart stad Groningen: 15 t/m 17 december
Vrijdag 15 december 12.00-00.00 uur
Zaterdag 16 december 12.00-00.00 uur
Zondag 17 december 12.00-18.00 uur


Vervoer naar Groningen

Groningen ligt op ongeveer 199 kilometer afstand van Utrecht. Met de auto doe je er vanuit Utrecht zo’n 2 uur en 15 minuten over om Groningen te bereiken. Geen auto? Je kunt ook goedkoop een auto huren!

Stedentrip

Groningen is dan ook een stad die de moeite waard is voor een stedentrip, boek eenvoudig een goedkope hotelovernachting. Bijvoorbeeld de accomodatie Bastion Groningen.

50
kramen
10e
editie
  • 50+ kramen
  • Ambacht
  • Eten
  • Gezin
  • Kindvriendelijk
  • Kunst & Cultuur
  • Live muziek
  • OV toegankelijk
Voeg toe aan favorieten


Kerstwinkel 2017

Openingsdagen

15 december - 17 december 2017

Openingstijden

vr-za 12:00 tot 23:59
zo 12:00 tot 18:00

Vandaag gesloten

Entree

Gratis

WinterWelVaart is uitstekend te bereiken met het OV. Vanaf het centraal station loop je via de Folkingestraat, Vismarkt en Brugstraat zo naar het A-kwartier. Je auto kun je ook dichtbij het terrein kwijt, bijvoorbeeld in parkeergarage Ossemarkt of Westerhaven.

Minder validen zijn van harte welkom en kunnen volop genieten van de kerstmarkt aan de kades van de Hoge en Lage der A en het programma in het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Wehkamp (Advertorial)

Kerstdagen in een sfeervol ingericht huis

Kleed je huis extra gezellig aan rond de feestdagen met de perfecte kerstboom, kerstdecoratie en versiering in jouw stijl.

Bol.com (Advertorial)

'n Gezellige kerst met de mooiste decoratie

Elk jaar opnieuw genieten we van de bijzondere sfeer van kerst. Bij Bol.com vind je alles voor een piekfijne kerst.

HotelSpecials

Blijf overnachten vlakbij WinterWelVaart kerstmarkt

Samen met HotelSpecials hebben we aantal hotels in de buurt van Groningen voor je uitgezocht.

Bekijk Hotels
WinterWelVaart kerstmarkt

Brugstraat 24
Groningen, Nederland

199 km vanaf Utrecht
Vervoer

WinterWelVaart kerstmarkt is o.a. met de volgende vervoersmiddelen te bereiken:

lichte regen
Vr 17 ° / 27°
lichte regen
Za 19 ° / 25°
licht bewolkt
Zo 16 ° / 23°
lichte regen
Vr
Lichte regen
min: 17 °
max: 27°
lichte regen
Za
Lichte regen
min: 19 °
max: 25°
licht bewolkt
Zo
Licht bewolkt
min: 16 °
max: 23°
lichte regen
Ma
Lichte regen
min: 17 °
max: 22°
onbewolkt
Di
Onbewolkt
min: 17 °
max: 28°
onbewolkt
Wo
Onbewolkt
min: 18 °
max: 28°
onbewolkt
Do
Onbewolkt
min: 18 °
max: 29°

Beoordelingen

Er zijn (nog) geen beoordelingen, plaats als eerste een beoordeling.

Hotels in Groningen Hotelspecials