We maken gebruik van cookies zodat u onze website prettiger kunt gebruiken. Meer informatie

Top 10 Duitse kerstmarkten

Als ware kerstaanbidder heb je misschien je alle kerstmarkten in Nederland al bezocht en ben je nu benieuwd naar hoe de kerstmarkten in Duitsland zijn. Ook hier wordt immers volop aandacht aan Kerst besteed en is het één van de meest populaire en feestelijke periodes van het jaar. Hier wil je natuurlijk niks van missen. We zullen daarom de meest bezochte Duitse kerstmarkten even op een rij zetten.


Kerstmarkt Düssseldorf

De kerstmarkt gaat in Düsseldorf eerder van start dan menig kerstmarkt in Nederland. Je kunt dan ook veel langer genieten van alle kerstpracht. Houdt er wel rekening mee dat ze vaak ook rond kerst weer eindigen. Wil je de drukte enigszins vermijden en liever in alle rust over de markt kunnen struinen, kom dan doordeweeks en met name op de maandag of dinsdag. Uiteraard zijn de markten het gezelligst als het al wat donkerder wordt en de lichtjes aangaan.

Locatie markten

Er zijn 6 verschillende markten in Düsseldorf die je kunt bezoeken. Je kunt uiteraard ook bij alle verschillende markten langsgaan. Hiervoor hoef je een afstand af te leggen van anderhalve kilometer, dus dit is zeker te doen. Je blijft zo in beweging en kunt gaandeweg verschillende kraampjes bezichtigen en aankopen doen voor de kerst. Je hebt de Marktplatz, de Flinger Strasse of Marktstrasse, Heinrich-Heine-Platz, Stadtbrückchen, Schadowplatz, Gustaf-Gründgens-Platz en Schadowstrasse. Alle onderdelen zijn uiteraard even feestelijk versierd en opgesteld.

Heerlijke etenswaren

Op de kerstmarkt in Düsseldorf zal een glaasje glühwein zeker niet ontbreken. Uiteraard vind je hier diverse soorten worst, bier, Flammkuchen, brezels en knoedels. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is hier wel te vinden. Een bezoek aan het reuzenrad op de Burgplatz maakt de dag compleet.

Openingstijden

Periode: 23 november 2017 - 30 december 2017
Openingstijden: 11:00 tot 21:00 uur. Op vrijdag en zaterdag tot 21.00 uur.
Toegang: vanaf € 7,50 (schaatsverhuur € 3,00)


Kerstmarkt Keulen

Wanneer je de kerstsfeer in vol ornaat wilt ervaren, dan is Keulen de ideale kerstmarkt om heen te gaan. Deze is namelijk niet gecentreerd op één enkele locatie, maar verspreid over diverse pleinen en straten vind je kraampjes en versieringen die de hele stad in feeststemming brengen. Door de variatie aan standjes doe je volop inspiratie op voor je kerstaankopen en kun je ook gelijk groots inslaan. Zo heb je originele cadeautjes waarmee je zeker hoge ogen zult gooien.

Imposante DOM toren

Een opvallend oriëntatiepunt in Keulen is uiteraard de DOM toren. Deze reikt dan ook ver boven alles uit, waardoor de toren de ideale achtergrond verzorgd voor de kerstmarkt. Waar je ook loopt, je zult altijd deze toren als referentiepunt kunnen aanhouden en bepalen of je in de feestdrukte nog de juiste route bewandeld.

Korte reistijd tot Keulen

Het is zeker goed te doen om de kerstmarkt in Keulen te bezoeken. Vanuit Utrecht ben je namelijk al in twee uur bij de kerstmarkt, waardoor een dergelijk uitstapje zeker te doen is. Uiteraard kun je het dagje kerstmarkt ook combineren met een weekendje weg. Keulen biedt zeker nog tal van andere bezienswaardigheden die een verlengd bezoek zeker de moeite waard maken.

Openingstijden

Periode: 27 november 2017 - 23 december 2017
Openingstijden: 11:00 tot 22:00 uur
Toegang: Gratis


Kerstmarkt Aken

De kerstmarkt kenmerkt zich door de huiselijke en familiaire sfeer. Iedereen die elkaar kent, ontmoet elkaar hier en ook mensen van ver worden met open armen verwelkomt. Het is de ideale kerstmarkt als je van knus en gezellig houdt.

Familievriendelijk

De kerstmarkt biedt tal van aantrekkelijke activiteiten die voor jong en oud toegankelijk zijn. Voor kinderen lonkt een ritje in de draaimolen en volwassenen kunnen volop ideeën opdoen voor unieke en bijzondere cadeaus voor kerst. Het aantal kraampjes neemt met de jaren toe, waardoor de keuze weelderig is.

Lekkernijen

Het rondstruinen op de markt wordt uiteraard nog aangenamer met een heerlijke traktatie. Kies voor kerstgebak, spitzkuchen of speculaas, met een goed glas glühwein en je dag kan niet meer stuk. De heerlijke aroma’s komen je tegemoet.

Openingstijden

Periode: 18 november - 23 december 2017
Openingstijden: 11:00 tot 21:00 uur.
Zaterdag 26 november van 18.00 -21.00 uur en zaterdag 23 december van 11.00 - 20.00 uur
Toegang: Gratis


Kerstmarkt Oberhausen

Wanneer je een bezoek brengt aan Oberhausen, bof je. Je kunt hier namelijk twee kerstmarkten bezoeken. Beiden bevinden zich in het centrum van de stad Oberhausen en kenmerken zich afzonderlijk door een sprookjesbos of een winterlandschap.

Oude markt

De traditionele kerstmarkt is te vinden op de oude markt, waar je je zowaar waant in een magisch bos vol dennenbomen. Ertussen staan marktkramen die versierd zijn met kerstlichtjes. Tevens vind je hier voor de kinderen een draaimolen en een treintje, waarmee zij zich volop kunnen vermaken.

Omgetoverd winkelcentrum

In het winkelcentrum Centro vind je een tweede kerstmarkt. Deze is iets commerciëler ingesteld, waardoor je hier ideaal terecht kunt voor je kerstinkopen. Deze kerstmarkt is één van de grootste uit het Ruhrgebied en er zijn 150 houten hutten te bezichtigen. Uiteraard kun je tijdens je verblijf genieten van diverse zoete en hartige gerechten.

Openingstijden

Periode: 16 november 2017 – 23 december 2017
Openingstijden:
Maandag tot vrijdag 11:00 – 22.00 uur
Zaterdag 10:00 – 22.00 uur
Zondag 11:00 – 21.00 uur
Zondag 26 november 18.00 – 21.00 uur
Zaterdag 23 december 11.00 – 20.00 uur
Toegang: Gratis


Kerstmarkt Berlijn

In Berlijn is eigenlijk niet één specifieke markt te onderscheiden. Er zijn namelijk tal van verschillende locaties in de stad waar men kraampjes heeft neergezet om zo de kerstsfeer optimaal door de hele stad te brengen.

Waarom juist hierheen?

De kerstmarkt in Berlijn is een uitstekende keuze omdat hier zoveel te doen is, dat je er dagen mee zoet bent. Je kijkt je ogen uit door de prachtige versiersels en door de diversiteit aan kramen met producten uit verschillende landen, kun je hier ideaal je aankopen doen. Daarbij komt dat er een ruime keuze is uit verschillende lekkernijen en drankjes die het bezoek tot een onvergetelijke belevenis maken.

Openingstijden

Periode: 27 november 2017 – 29 december 2017
Openingstijden: 11:00 tot 22:00 uur
Toegang: Gratis


Kerstmarkt Hamburg

De kerstmarkt van Hamburg kenmerkt zich door traditie. Wanneer je even terug wilt naar tijden waarin men gewoon persoonlijk contact met elkaar had en de mobiele producten nog minder het sociale leven hadden overgenomen, dan zit je hier gebeiteld. De nadruk ligt op gezellige saamhorigheid, waarbij oprechte interesse voor jou als bezoeker wordt getoond.

Meerdere markten

Hamburg heeft meer dan 15 kerstmarkten. Zo zijn er kerstmarkten in St.Petri, in Gerhard-Hauptmann-Platz, Santa Pauli, Winterpride, St.George, Harburg, Rathaus en in Bergedorf. Elk heeft zijn eigen sfeer en uniciteit wat het extra aantrekkelijk maakt om ze allemaal te bezoeken.

Openingstijden

Periode: 23 november - 23 december 2017
Openingstijden: 11:00 tot 21:00 uur
Toegang: Gratis


Kerstmarkt Münster

De kerstmarkt is één van de populairste onder Nederlandse bezoekers. Men getuigt hier voornamelijk over de aangename sfeer die op deze kerstmarkt hangt. Het is over het algemeen een tamelijk kleine kerstmarkt, met enkel zo’n 300 kraampjes wat het echter gelijk een knus en lieflijk karakter geeft. Ondanks de kleine opzet, trekt de markt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers.

Speelse diversiteit

De kerstmarkt is uitgezet over de vele kleine pleintjes die Münster rijk is. Hierdoor wandel je telkens weer een nieuwe ervaring in. Je kunt heerlijk rondstruinen en gelijk een goed beeld van de stad krijgen. Voor de kinderen is er een leuk speelgoedpaleis waar ze zich over kunnen verwonderen.

Openingstijden

Periode: 27 november 2017 – 23 december 2017
Openingstijden:
Zondag t/m donderdag van 11:00 tot 20:00 uur
Vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 21:00 uur
Toegang: Gratis


Kerstmarkt Leipzig

Wil je de unieke kerstsfeer ervaren, dan is een bezoek aan de kerstmarkt in Leipzig een uitstekende keuze. Al sinds de 15e eeuw is hier een kerstmarkt te vinden, waardoor het organiseren van een gezellige en sfeervolle kerstmarkt voor hen geen geheimen meer kent. Het is tevens één van de grootste en prachtigste kerstmarkten die je in Duitsland zult tegenkomen. Er zijn namelijk meer dan 250 kramen waarop je heerlijk je ogen kunt uitkijken.

Veel dagen plezier

Gedurende 26 dagen kun je in Leipzig terecht voor de kerstmarkt en genieten van de vele versierde kraampjes en lichtjes. Je vindt hier gesneden artikelen, speelgoed in alle soorten en maten en ook worden diverse ambachten aan je getoond. Aan inspiratie voor de kerstdagen zal het je dan ook geenszins ontbreken.

Openingstijden

Periode: 28 November - 23 December 2017  
Openingstijden:
Dagelijks geopend van 10:00 – 21:00 uur
Vrijdag en zaterdag geopend van 10:00 tot 22:00 uur
Uitzondering
Op zondag 3 en 17 december zullen de winkels in het centrum van Leipzig ook geopend zijn van 13:00 tot 18:00 uur.
Toegang: Gratis


Kerstmarkt Dresden

Sinds het jaar 1434 is de kerstmarkt in Dresden al een begrip. Het zal je dan ook niet verbazen dat het een zeer aangename ontmoetingsplaats is voor bezoekers uit alle richtingen. Er wordt groots uitgepakt met in het centrum grote versierde sparren en zelfs een Erzgebirgische piramide.

Traditie staat voorop

Naast de regionale producten die op traditionele wijze zijn vervaardigd, vind je op de Striezelmarkt eveneens koopwaar die de Saksische volkskunst weergeven. Om de kerstsfeer nog verder op te vrolijken kun je genieten van diverse theatershows, levende sprookjes en culinaire hoogstandjes.

Openingstijden

Periode: 29 november - 24 december 2017
Openingstijden: 10:00 tot 21:00 uur
Toegang: Gratis


Kerstmarkt Oznabrück

De kerstmarkt in Oznabrück is één van de bekendste en meest geliefde kerstmarkten in Duitsland. Bepaalde jaarlijks terugkerende bezienswaardigheden menigeen uitkijken naar de periode van kerst. Zo vormen ’s werelds grootste speelklok voor het theater en de carrousel van de familie Telsemeyer, die reeds 100 jaar oud is, aantrekkelijk trekpleisters.

Dit moet je hebben gezien

Oznabrück behuist tevens de grootste speeldoos van de wereld, waarbij de levensgrote figuren van de heilige familie tot leven komen tijdens het spelen van een 25-tal aan kerstliederen. Bezoek ook zeker de ruim zes meter grote notenkraker. Deze beweegt eveneens op muziek. Met een ritje in het kerstmarkttreintje kun je volop genieten van alle verlichtingen en bijzonderheden die deze kerstmarkt te bieden heeft.

Openingstijden

Periode: 27 november - 23 december 2017
Openingstijden: 12:00 tot 21:00 uur
Toegang: Gratis