Kerstmarkt/Winterfair Spijkenisse

Let op! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden. Bekijk vergelijkbare evenementen in de regio.

Magische winter in het hart van Spijkenisse

Van 16 t/m 24 december verandert het centrum van Spijkenisse in een magische Kerstwereld. Na de Kerst, t/m 31 december, kunt u zich vervolgens in een winterlandschap wanen tijdens de Wintermarkt. En mocht er dan sneeuw vallen, dan verandert het winkelhart in een winterwonderland.

Op 16 december rond 16.00 uur ontsteekt burgemeester Salet samen met dansschool Dee Move  de lichtjes van de negen meter grote kerstboom op het Theaterplein. Dat is het startsein voor twee weken genieten. Op drie pleinen in het centrum, naast het Theaterplein ook het Kopspijkerplein en het Uitplein, gaan de lichtjes aan van vele chalets en waant u zich op een Duitse Weinachtsmarkt.

Zodra de deuren van de chalets zich openen prikkelen de heerlijkste geuren uw smaakpapillen. Neem plaats bij een van de statafels (met een afdakje) die uitnodigen tot het nuttigen van de diverse heerlijkheden die passen bij de tijd van het jaar. Geniet van heerlijke wijnen en bieren,  glühwein, braadworst, poffertjes, wafels, hamburgers en uiteraard oliebollen. De horeca ondernemers uit het centrum laten u genieten van de lekkernijen die zij in huis hebben.

Naast de culinaire invulling, vindt u op de Kerstmarkt ook chalets met Kerst gerelateerde artikelen zodat u de laatste versiering voor de boom kunt kopen of nog net een extra kandelaar om de Kerstsfeer te verhogen. Geen tijd om zelf een Kerststukje te maken? Op de Kerstmarkt kunt u deze uiteraard kopen, net als de laatste cadeautjes voor onder boom. Na de Kerstdagen verandert het assortiment bij een aantal kramen. Kerst is immers voorbij, maar de koude winterdagen blijven nog even voortduren.

In de weekenden is er volop entertainment om de sfeer te verhogen. Zo zijn er diverse koren en straatartiesten, waaronder de bekende Nautilus. Als extra trekker vindt er op alle drie de zaterdagen een braderie plaats. Kramen verbinden de pleinen met elkaar. Er zijn nog enkele kramen beschikbaar. Wilt u daar informatie over hebben, stuur dan een mailtje naar cmspijkenisse@gmail.com. Als u uw 06-nummer vermeldt, wordt u teruggebeld met alle relevante informatie.

Zaterdag de 16e vindt eveneens in het centrum de Santa Run plaats. Kerstmannen en -vrouwen bevolken dan het centrum. De opbrengst van deze loopt komt dit jaar ten goede aan de Stichting Leergeld Voorne-Putten.

Op het Theaterplein staat gedurende de hele periode de glazen stal van de Dorpskerk. Vanuit deze zes meter grote unit wordt live uitgezonden door Linq Media. Hier kan ook een ieder een bijdrage inleveren voor de geldinzameling voor 3FM Serious Request. Het Rode Kruis heeft dit jaar als thema gekozen Breng ze samen met als doel om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict.

Kom dus naar het centrum van Spijkenisse, loop van plein naar plein en ervaar de magische sferen. Omdat er zwak alcoholische dranken geschonken worden, zullen de pleinen duidelijk afgebakend worden. Op alle pleinen zijn de al genoemde statafels en vuurkorven aanwezig om de sfeer te verhogen en uw verblijf aangenaam te laten verlopen.  Op het Theaterplein zullen daarnaast ook extra toiletunits staan.

De winkels zijn geopend op zaterdag 16 december tot 20.00 uur, zondag 17 december t/m woensdag 20 december volgens reguliere openingstijden, donderdag 21 december t/m vrijdag 22 december tot 21.00 uur en op zaterdag 23 december en zondag 24 december volgens de reguliere openingstijden. Na de Kerst gelden de reguliere openingstijden.


Met de auto naar Spijkenisse

Spijkenisse ligt op ongeveer 75 kilometer afstand van Utrecht. Met de auto doe je er vanuit Utrecht zo’n 1 uur over om Spijkenisse te bereiken.


Bezoek ook vergelijkbare evenementen in de buurt van Spijkenisse

Bekijk het overzicht van vergelijkbare evenementen in een omtrek van 25 KM van Spijkenisse

Lees minder
1
Winter Efteling

Beleef een sprookjesachtige kerst

 • € 2,00 online korting! € 38,00
 • Eén betoverend bezoek aan het park
 • Geldig t/m 31 januari 2019
 • Ontvang je tickets per e-mail
 • Kinderen t/m 3 jaar gratis
Bestel tickets
dagticket winter efteling
36.00 p.p.
Versgarantie 7 dagen

Handgemaakte kerststukken en kerstboeketten

Het assortiment van BoeketCadeau.nl bestaat uit luxe en royale kerststukken en sierlijk eenvoudig kerstboeketten.

Bestel kerstboeket
met versgarantie v.a.
16.95
Blog

Blog bordevol inspiratie met sfeerverslagen en uitstapjes

Wij hebben de leukste blog artikelen over de laatste trends, sfeerverslagen en weetjes voor je op een rij gezet.

Informatie

Geschiedenis, tradities en praktische informatie

Hier vind je verschillende interessante artikelen over kerstmarkten, kerstwinkels en praktische informatie.

Bol.com

'n Gezellige kerst met de mooiste decoratie

Elk jaar opnieuw genieten we van de bijzondere sfeer van kerst. Bij Bol.com vind je alles voor een piekfijne kerst.

HotelSpecials.nl

Blijf overnachten vlakbij Kerstmarkt/Winterfair Spijkenisse

Samen met HotelSpecials hebben we de beste hoteldeals van dit moment in de buurt van Spijkenisse voor je uitgezocht.

Bekijk Hotels

Kenmerken

 • 100+ kramen
 • Ambacht
 • Drinken
 • Eten
 • Gezin
 • Kerstman
 • Live muziek
 • Rolstoel geschikt
 • Romantisch

Locatie Nieuwstraat

evenementen in de buurt