Kerstmarkt Erfurt

0 reviews Schrijf een review

Erfurt ligt op de perfecte locatie, een locatie waar andere steden jaloers op kunnen zijn" zei ooit de grote hervormer Martin Luther. De hoofdstad Erfurt betovert je met een aloude geschiedenis van meer dan 1270 jaar oud, hetgeen tot uiting komt in de historische en goed bewaarde binnenstad. De prachtige herenhuizen en de met traditioneel vakmanschap gerenoveerde woningen van deze aantrekkelijke binnenstad getuigen van de rijkdom van de middeleeuwen.

Het unieke monumentale ensemble van Mariendom en Severikirche, het symbool van de stad Erfurt, vormt het ideale decor voor Kerstmarkt Erfurt. Gevarieerde attracties inspireren niet alleen grote maar ook de kleine bezoekers en trekken ieder jaar ongeveer twee miljoen gasten.
 
Vanaf het Domplein naar de Vismarkt, via de oude slotbrug over de Anger tot aan Willy-Brandt-Plein bieden winkels in meer dan 200 houten huisjes alles aan wat bij Advent en Kerstmis hoort. Vooral de beroemde Thüringer specialiteiten zoals de Erfurtse Schittchen® en de Thüringer braadworst mogen op de kerstmarkt niet ontbreken. Maar ook ambachtelijke Thüringer producten - van kerstboom versieringen tot aan typische traditionele Thüringer bedrukte stoffen en een breed scala aan aardewerk en traditionele volkskunst uit het Erzgebergte wordt aangeboden.

Meer informatie?

Kijk voor de meest actuele informatie over dit evenement op de website.


Stedentrip

Erfurt is dan ook een stad die de moeite waard is voor een stedentrip, boek eenvoudig een goedkope hotelovernachting. Bijvoorbeeld de accomodatie Ibis Hotel Erfurt Ost. Bekijk hieronder de verschillende aanbieders:


Met de auto naar Erfurt

Erfurt ligt op ongeveer 6655 kilometer afstand van Ashburn. Met de auto doe je er vanuit Ashburn zo’n over om Erfurt te bereiken.

Heb je al een milieusticker?

Erfurt valt binnen een Milieuzone (Umweltzonen) waar een Milieusticker (Umweltplakette) verplicht is. Voor slechts € 12,50 inclusief verzendkosten kun je op Milieusticker-Duitsland.nl éénvoudig online een Milieusticker voor Duitsland aanvragen. Let op! Géén milieusticker, een oude rode sticker of rijdt je met een gele sticker in een Umweltzone waar de groene sticker verplicht is? Dan riskeer je een boete van € 80,00.

Lees minder
9
Verplicht

Met de auto naar Erfurt? Vergeet niet de Mileusticker!

Reis je binnen de milieuzone dan is een umweltplakette verplicht. Voorkom een boete van € 80,00!

Meer informatie
gratis verzending
12.50
HotelSpecials.nl

Blijf overnachten vlakbij Kerstmarkt Erfurt

Samen met HotelSpecials hebben we aantal hotels in de buurt van Erfurt voor je uitgezocht.

Bekijk Hotels
Belangrijk

Winterbanden in Duitsland

Het is in Duitsland verplicht winterbanden, vier seizoenen banden of all season banden te hebben indien er sprake is van winterse omstandigheden.

Meer over winterbanden

Kenmerken

  • Drinken
  • Eten
  • Gezin
  • Kindvriendelijk

evenementen in de buurt