Terug naar informatie artikelen
Vrije tijd

De mooiste Magische kerstoptochten door heel Nederland

Ieder jaar weer is kerst een magische tijd vol gezelligheid. Wil je dit jaar wat bijzonders zien? Ga dan langs een van de kerstoptochten die worden georganiseerd door heel Nederland. Van bekende Nederlanders op praalwagens in Eindhoven tot verlichte tractors in Drimmelen, er is genoeg te zien deze kerstperiode!


SBS6 Kerstparade

Na vier jaar afwezigheid keert de SBS6 Kerstparade dit jaar terug. De televisiezender organiseert dit jaar voor de achtste keer een praalwagenoptocht. De traditie begon in 2007 met een kerstoptocht door Almere. De jaren daarna deed de Kerstparade diverse steden. Vijf jaar geleden, in december 2012, werd het voor het laatst georganiseerd. Dit jaar is hij eindelijk terug en vind de optocht plaats op 10 december van 18.30 tot 20.00 in de binnenstad van Eindhoven. De Brabantse stad zal op 9 december 2018 geheel in het teken van kerst staan. Tijdens het evenement zullen er spectaculaire praalwagens door de straten rijden. Op een van de wagens rijden bekende sterren mee. Wil je hiervan live meegenieten? Trek dan je mooiste kleren aan want wie weet kom je wel op televisie! De SBS Kerstparade wordt in de week voor kerst namelijk op televisie uitgezonden.


Christmas Fairytales Parade

Valkenburg heeft zich ontpopt tot een ware kerststad. Jaarlijks worden er in deze stad verschillende unieke kerstactiviteiten georganiseerd, een hiervan is de Christmas Fairytale Parade. Twee keer per week trekt deze sprookjesachtige parade gedurende zo’n halfuur door het centrum van Valkenburg. De parade bestaat uit magisch verlichte praalwagens met dansers die eromheen dansen in de prachtigste kostuums. De parade is te zien op:
Woensdag om 19.00 uur op 21 en 28 november en op 12 en 19 december 2018.
Zaterdag om 19:30 uur op 17 en 24 november en op 1, 8, 15, 22 en 29 december 2018.


De Helmondse Lichtjes Parade

Vorig jaar, tijdens de negende editie van de Helmondse lichtjesparade, zorgden de verlichte paradewagens ervoor dat de Hoofdstraat in Helmond voor een avond veranderde in een magisch ‘Klein Disneyland’. De praalwagens met dansende en verklede groepen mensen reed door het centrum van Helmond en zorgde voor een magisch gevoel. Ook dit jaar barst de parade weer los, dit keer op 6 maart 2019 vanaf 20.30 uur. Iedereen die wil kan zich inschrijven om met een eigen gemaakte wagen mee te rijden met de stoet en zo bij te dragen aan het ultieme kerstgevoel! De parade zal starten vanaf industrieterrein Houtsdonk en eindigen op het Kerkplein. Hier wordt de avond afgesloten met livemuziek en wordt er een gezellig feest van gemaakt.


Tractors by night

In het Noord-Brabantse plaatsje Drimmelen vind op vrijdag 4 januari 2019 wel een hele bijzondere lichtjes optocht plaats, namelijk de ‘Tractors by night’. Tijdens deze verlichte optocht, geïnspireerd door de oude Coca Cola reclames waarin de kerstman aankomt in een kerst tractor, rijdt een stoet met versierde tractors door Drimmelen. De stoet van ongeveer 50 verlichte landbouwvoertuigen zal op de eerste vrijdag van het nieuwe jaar door de kern van gemeente Drimmelen rijden. De tractors zullen versierd en verlicht zijn door middel van contourverlichting, kerstslingers en andere versiering. Het is een sport geworden voor de deelnemers om hun tractor op een zo origineel mogelijke wijze te verlichten. Zo waren er in eerdere jaren een tractor met verlichte roos erop en een hijskraan met kerstman erop te zien.