Terug naar informatie artikelen
Tips

Geen cadeaustress dankzij deze vijf tips!

Vrijdag 19 oktober 2018

It’s beginning to look a lot like Christmas! De straten zijn versierd met sfeervolle lichtjes, in vele huizen is de kerstboom al opgetuigd en zowel in binnen- als buitenland zijn de kerstmarkten geopend. Kerst is er bijna! En dat levert voor degenen die elkaar traditiegetrouw kerstgeschenken geven ongetwijfeld een hoop ‘kerstcadeaustress’ op! Want wat geef je nu aan iemand die alles al heeft? Wat is nu eigenlijk nog origineel om te geven? Het lijkt wel of heel Nederland deze ‘kerstcadeaustress’ heeft uitgesteld tot de laatste week, want oh oh wát een drukte in de winkels. Om de drukte enigszins te verspreiden, riep de Detailhandel Nederland deze week niet voor niets alle gemeenten op winkeliers de kans te bieden om de zondag voorafgaand aan Kerstmis hun winkels te openen. Maar zeg nu zelf: heb jij zin om tussen al die duizenden mensen op zoek te gaan naar dat ene leuke, originele en niet al te kostbare kerstcadeau? Precies! En daarom hebben wij voor jou hieronder de vijf leukste (online-)inspiratietips op een rijtje gezet!  

TIP 1: Vind stap voor stap het perfecte cadeau

Vele webwinkels hebben een enorm aanbod aan kerstcadeaus. Waar begin je in godsnaam met zoeken? Wij begrijpen heel goed dat je wellicht door de (kerst)bomen het bos niet meer ziet! En daarom de volgende tip: omdat kerst er bijna is, kun je op cadeautjes.nl online in een paar stappen het perfecte kerstcadeau vinden. Selecteer als gelegenheid ‘Kerst’, vink aan voor wie je een cadeau zoekt, hoeveel je aan het cadeau wilt besteden en laat je verrassen! Ook voor wie liever een activiteit schenkt, is er voldoende keus. Vink de button ‘belevenis’ aan en laat je inspireren door het ruime aanbod aan cursussen, proeverijen en workshops.Wat dacht je bijvoorbeeld aan zelf Bossche bollen maken in hartje Den Bosch? Tip: maak een cadeaubon waarop je de belevenis beschrijft en leg deze onder de kerstboom. Want zeg nu zelf, kerst is toch niet compleet zonder een paar gezellige pakjes onder de boom?  

TIP 2: De adventskalender, maar dan anders!

Iedereen kent ze wel: de adventskalenders. Een eeuwenoude traditie waarmee de resterende dagen tot Kerstmis worden afgeteld. Meestal zijn er in de vakjes chocolaatjes gestopt. Maar wel een beetje saai toch? Wij hebben de oplossing! Shop een adventskalender met beautyproducten, speciaalbier of maak er eentje zelf! Veel leuker dan de welbekende chocoladevariant!

TIP 3: Steun het goede doel

Kerstmis is bij uitstek hét feest dat draait om samenzijn, liefde, warmte, geluk en gezondheid. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Verschillende goede doelen hebben een donatie omgezet in originele cadeaus die jij aan je dierbaren kunt schenken. Koop bijvoorbeeld een geit voor een familie in Malawi of een studiebeurs voor een jongetje in Ghana. Er is niets mooiers dan via dit soort geschenken de kerstgedachte delen met vrienden en familie!

TIP 4: Gepersonaliseerd cadeau

Ben je écht op zoek naar iets origineels dan is het wellicht een goed idee om een gepersonaliseerd cadeau te geven. Met een gepersonaliseerd cadeau weet je zeker dat de ander het cadeau nog niet heeft én dat diegene een bijzondere en blijvende herinnering aan deze kerst over houdt.En tegenwoordig bestaan er tal van producten waarop een of meerdere foto’s kunnen worden afgedrukt. Zo hoef je niet meer aan te komen met een oversized t-shirt waarop jij een van de meest oncharmante selfies van jullie samen hebt afgedrukt. Denk eerder aan een glazen snijplank met foto, een broodplankje met naam erin, een IXXI foto collage of een wijnset met eigen etiket! Succes gegarandeerd!

TIP 5: Kerstarrangementen

Last but not least: voor wie liever écht groots uitpakt en indruk wil maken, is het schenken van een heus (kerst) arrangement absoluut een aanrader! Zo kun je zelf het land, de plaats, het soort reis, de reisduur en – niet geheel onbelangrijk – het budget bepalen. Denk aan een weekendje romantisch Parijs, een paar daagjes kerstshoppen in Londen of laat je verrassen door kunst en cultuur in Berlijn!  

Have a merry christmas!