Terug naar informatie artikelen De voordelen van georganiseerde kerstreizen
Vervoer

De voordelen van georganiseerde kerstreizen

Een bezoekje aan de kerstmarkt is het ultieme uitstapje om alvast helemaal in de kerststemming te komen. Een Christmas market is een leuk uitje voor met een vriendinnengroep, maar het kan ook heel romantisch zijn om samen met je partner te bezoeken. Op een kerstmarkt is er voor ieder wat wils dus een stedentrip naar een kerstmarkt kan zelfs een leuke onderneming zijn voor het hele gezin. Veel reisorganisaties bieden georganiseerde dagtrips en excursies aan naar diverse kerstmarkten, zowel in Nederland als over de grenzen. Zo’n geplande reis heeft een heleboel voordelen.

Pluspunten van een georganiseerde excursie

Touroperators leggen hun gasten graag helemaal in de watten. De busreizen kunnen diverse bestemmingen hebben. Je kunt bijvoorbeeld een kerstreis naar de weinachtsmarkt in Bremen boeken of een sfeervolle dagtrip naar de kerstmarkt in Maastricht. Het grote voordeel van een geplande busreis is dat je geen problemen hebt met het vinden van een parkeerplek. Alhoewel de kerstmarkten ieder jaar druk bezocht worden, hebben reisorganisaties gereserveerde parkeerplekken. Je wordt altijd meteen naar de juiste plaats gebracht, zonder dat je zelf hoeft te zoeken.

Sommige reizen zijn voorzien van een reisleider die je tijdens de heenreis alvast in de stemming kan laten komen, door te vertellen over de plaats van bestemming of kan leuke weetjes met je delen over de kerstmarkt. Dikwijls krijg je een handige plattegrond overhandigd en in de bus kun je met elkaar tips uitwisselen over niet te missen bezienswaardigheden.

Omdat iedereen in de bus in een opperbeste stemming is, heerst er tijdens een busreis altijd een sfeer van saamhorigheid en gezelligheid.

Bestemmingen

De populairste bestemmingen van Nederlanders voor kerstreizen zijn Düsseldorf in Duitsland, Brussel in België en Valkenburg in Nederland. Vooral Duitsland is een grote favoriet, omdat de Duitsers als geen ander weten hoe ze een kerstmarkt moeten aanpakken. Ieder jaar reizen duizenden mensen af naar Düsseldorf, maar ook naar het sfeervolle Keulen, Aken, Oberhausen en Berlijn.

In Londen en Parijs worden ook steeds vaker kerstmarkten gehouden. De hele stad wordt voorzien van ledverlichting, winkelstraten worden omgetoverd tot één groot kerstparadijs en overal hoor je kerstklokjes klingelen. Deze metropolen pakken met kerst altijd groot uit.

Een nog relatief onbekende bestemming als het om kerstexcursies gaat is Denemarken. Toch vind je in de Deense hoofdstad Kopenhagen een betoverende kerstmarkt middenin het familiepark Tivoli. Naast het bezoeken van de kerstmarkt kun je ook genieten van de attracties in het park en optredens in het openluchttheater.

Goedkope excursies

Busreizen zijn de meest gewilde excursies naar kerstmarkten. Busreizen zijn namelijk heel betaalbaar en het is aangenaam reizen. Bovendien heeft een bus de mogelijkheid om je zo dicht mogelijk bij de kerstmarkt te brengen.
Daarnaast bieden reisorganisaties ook kerstreizen aan per vliegtuig of per trein. Deze vorm van reizen is misschien iets prijziger, maar het voordeel hiervan is dat je sneller op de plaats van bestemming bent, waardoor je langer kunt genieten van de kerstfair in de stad.
Je kunt kiezen voor een dagtocht, maar als je langer wilt blijven dan kun je gebruik maken van een hotelarrangement. De hotels zijn tijdens de kerstdagen natuurlijk ook volop versierd, dus je kunt in de kerststemming blijven, zolang je maar wilt.

Studenten kerstreizen
Of organiseer als student zelf een leuke kestrip naar een mooie kerstmarkt. Dit kan via Meet Other Students.