Dickensnight Brandevoort

0 reviews Schrijf een review

De 15de Dickensnight te Brandevoort-Helmond vind dit jaar plaats op  16 december 2018 
Dit jaar wordt de sfeermarkt voor de 16de keer georganiseerd door Stichting Dickensnight Brandevoort en vele andere,  
vrijwilligers uit de wijk etc... 
Stichting Dickensnight Brandevoort heeft een duidelijk doel voor ogen. Ze organiseert een kerstevenement in de wijk Brandevoort te Helmond in de sfeer van Engeland van rond 1850, zoals beschreven in de boeken van Charles Dickens. De door haar opgestelde slogan luidt als volgt: 
“Dickensnight, een belevenis voor jong en oud: ruik, proef en onderga de sfeer van een nostalgische markt in het decor van Brandevoort Dickensnight is vooral een sfeerfeest. Nostalgie betekent, dat kramen en marktterrein door Stichting Dickensnight Brandevoort-Helmond worden aangekleed in de sfeer van weleer. Marktkooplui wordt gevraagd zich in stijl te kleden en ook de Brandevoorter bezoekers verschijnen in passende kledij.  
De sfeer van Engeland rond 1850 past uitstekend in het decor van De Veste, het hart van Brandevoort. De authentieke Engelse markthal vormt het centrum van de markt. In de straatjes er omheen staan zo’n 100 kramen met kerstgerelateerde producten van een kwalitatief hoog niveau. Stichting Dickensnight Brandevoort verkiezt ook daar kwaliteit boven kwantiteit. 
  
Naast verkoop van allerlei artikelen, is er ruim plaats voor entertainment. Op de markt loopt continue een koor rond van in Dickensstijl geklede personen. Er zijn jeugdige schoffies, verlegen tieners, arme sloebers en rijke stinkerds. Daarnaast is de norse figuur Scrooge (bekend van A Christmas Carol van Dickens) een niet weg te denken personage.  
Ook het Leger des Heils is ieder jaar aanwezig. Die kleine groep in uniform geklede mensen mag niet ontbreken: het Leger kent immers haar oorsprong in het Engeland uit de tijd van Dickens! 
  
Stichting Dickensnight Brandevoort draagt ideële organisaties een warm hart toe. Unicef is al jaren van de partij. Stichting Dickensnight Brandevoort staat open voor de ondersteuning van nieuwe initiatieven!
  
Voor de in groten getale aanwezige jeugd in Brandevoort is ook aandacht. Oude kermisattracties, schminken, suikerspinnen, popcorn, marshmallows boven een vuurtje warm maken etc..., het kan allemaal tijdens Dickensnight! 
  
Dickensnight startte in 2003. De organiserende vrijwilligers ontvingen destijds zo’n 1500 gasten, voornamelijk uit de eigen wijk. Afgelopen jaar bezochten zo’n 21 duizend mensen uit heel Nederland (en zelfs daarbuiten) dit evenement en werden we uitgeroepen tot Helmonder van het jaar . Voor de 16de editie op Zondag 16 december 2018 verwacht Stichting Dickensnight Brandevoort minstens een zelfde aantal bezoekers als verleden jaar. 
Er is voor de komende editie van Dickensnight nog een beperkt aantal plaatsen voor ondernemers die zich willen profileren in Brandevoort.

Daarnaast bieden we ondernemers de kans hun bekendheid te vergroten door het financieel ondersteunen van dit evenement in de vorm van sponsoring. Geïnteresseerden kunnen zich melden via www.dickensnight.nl


Met de auto naar Helmond NB

Helmond NB ligt op ongeveer 99 kilometer afstand van Utrecht. Met de auto doe je er vanuit Utrecht zo’n 1 uur en 15 minuten over om Helmond NB te bereiken.


Stedentrip Helmond NB

Helmond NB is dan ook een stad die de moeite waard is voor een stedentrip, boek eenvoudig een goedkope hotelovernachting. Bekijk hotels in de buurt van Helmond NB. Bekijk hieronder de verschillende hotelaanbieders:

Lees minder
12
HotelSpecials.nl

Blijf overnachten vlakbij Dickensnight Brandevoort

Samen met HotelSpecials hebben we aantal hotels in de buurt van Helmond NB voor je uitgezocht.

Bekijk Hotels
Wehkamp

Kerstdagen in een sfeervol ingericht huis

Kleed je huis extra gezellig aan rond de feestdagen met de perfecte kerstboom, kerstdecoratie en versiering in jouw stijl.

Bol.com

'n Gezellige kerst met de mooiste decoratie

Elk jaar opnieuw genieten we van de bijzondere sfeer van kerst. Bij Bol.com vind je alles voor een piekfijne kerst.

Kenmerken

  • 100+ kramen
  • Ambacht
  • Architectuur
  • Betaalautomaat
  • Drinken
  • Eten
  • Foodtruck
  • Gezin
  • Gratis parkeren
  • Kindvriendelijk

evenementen in de buurt