Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Dickensnight Brandevoort

Dickensnight Brandevoort

0 reviews Schrijf een review
Let op! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden. Bekijk vergelijkbare evenementen in de regio.

De 17de Dickensnight te Brandevoort-Helmond vind dit jaar plaats op  15 december 2019. Dit jaar wordt de sfeermarkt voor de 17de keer georganiseerd door Stichting Dickensnight Brandevoort en vele andere, vrijwilligers uit de wijk etc... 

Stichting Dickensnight Brandevoort heeft een duidelijk doel voor ogen. Ze organiseert een kerstevenement in de wijk Brandevoort te Helmond in de sfeer van Engeland van rond 1850, zoals beschreven in de boeken van Charles Dickens. De door haar opgestelde slogan luidt als volgt: 
“Dickensnight, een belevenis voor jong en oud: ruik, proef en onderga de sfeer van een nostalgische markt in het decor van Brandevoort Dickensnight is vooral een sfeerfeest. Nostalgie betekent, dat kramen en marktterrein door Stichting Dickensnight Brandevoort-Helmond worden aangekleed in de sfeer van weleer. Marktkooplui wordt gevraagd zich in stijl te kleden en ook de Brandevoorter bezoekers verschijnen in passende kledij.  
De sfeer van Engeland rond 1850 past uitstekend in het decor van De Veste, het hart van Brandevoort. De authentieke Engelse markthal vormt het centrum van de markt. In de straatjes er omheen staan zo’n 100 kramen met kerstgerelateerde producten van een kwalitatief hoog niveau. Stichting Dickensnight Brandevoort verkiezt ook daar kwaliteit boven kwantiteit.   

Naast verkoop van allerlei artikelen, is er ruim plaats voor entertainment. Op de markt loopt continue een koor rond van in Dickensstijl geklede personen. Er zijn jeugdige schoffies, verlegen tieners, arme sloebers en rijke stinkerds. Daarnaast is de norse figuur Scrooge (bekend van A Christmas Carol van Dickens) een niet weg te denken personage. Ook het Leger des Heils is ieder jaar aanwezig. Die kleine groep in uniform geklede mensen mag niet ontbreken: het Leger kent immers haar oorsprong in het Engeland uit de tijd van Dickens!   

Stichting Dickensnight Brandevoort draagt ideële organisaties een warm hart toe. Unicef is al jaren van de partij. Stichting Dickensnight Brandevoort staat open voor de ondersteuning van nieuwe initiatieven! Voor de in groten getale aanwezige jeugd in Brandevoort is ook aandacht. Oude kermisattracties, schminken, suikerspinnen, popcorn, marshmallows boven een vuurtje warm maken etc..., het kan allemaal tijdens Dickensnight! 

Dickensnight startte in 2003. De organiserende vrijwilligers ontvingen destijds zo’n 1500 gasten, voornamelijk uit de eigen wijk. Afgelopen jaar bezochten zo’n 21 duizend mensen uit heel Nederland (en zelfs daarbuiten) dit evenement en werden we uitgeroepen tot Helmonder van het jaar . Voor de 17de editie op Zondag 15 december 2019 verwacht Stichting Dickensnight Brandevoort minstens een zelfde aantal bezoekers als verleden jaar. 
Er is voor de komende editie van Dickensnight nog een beperkt aantal plaatsen voor ondernemers die zich willen profileren in Brandevoort.

Daarnaast bieden we ondernemers de kans hun bekendheid te vergroten door het financieel ondersteunen van dit evenement in de vorm van sponsoring. Geïnteresseerden kunnen zich melden via www.dickensnight.nl


Openingsdagen

Zondag 15 december 2019

Openingstijden

Vandaag gesloten

Prijzen

Toegang tot dit evenement is gratis.

Bekijk alle data en prijzenVervoer naar Helmond NB

Helmond NB ligt op ongeveer 99 kilometer afstand van Utrecht. Met de auto doe je er vanuit Utrecht zo’n 1 uur en 15 minuten over om Helmond NB te bereiken.

Bekijk adres & route


Stedentrip Helmond NB

Helmond NB is de moeite waard is voor een stedentrip; boek makkelijk en snel een hotelovernachting. Bekijk hotels in de buurt van Helmond NB.


Bij welke hotelaanbieder ben je het voordeligst uit?

Bekijk hieronder de verschillende hotelaanbieders en vergelijk hotelprijzen.


Bezoek ook vergelijkbare evenementen in de buurt van Helmond NB

Bekijk het overzicht van vergelijkbare evenementen in een omtrek van 25 KM van Helmond NB.

Lees minder
12
Bol.com

'n Gezellige kerst met de mooiste decoratie

Elk jaar opnieuw genieten we van de bijzondere sfeer van kerst. Bij Bol.com vind je alles voor een piekfijne kerst.

HotelSpecials.nl

Blijf overnachten vlakbij Dickensnight Brandevoort

Samen met HotelSpecials hebben we de beste hoteldeals van dit moment in de buurt van Helmond NB voor je uitgezocht.

Bekijk Hotels
Blog

Blog bordevol inspiratie met sfeerverslagen en uitstapjes

Wij hebben de leukste blog artikelen over de laatste trends, sfeerverslagen en weetjes voor je op een rij gezet.

Ticketveiling.nl

Bied mee op de leukste en goedkoopste dagjes uit!

Zin in een weekendje shoppen in Duitsland? Met z'n tweeën kerstshoppen in Londen of naar het romantische Parijs tijdens de kerst!

Claim je korting
bieden v.a.
1.00
Informatie

Geschiedenis, tradities en praktische informatie

Hier vind je verschillende interessante artikelen over kerstmarkten, kerstwinkels en praktische informatie.

Kenmerken

  • 100+ kramen
  • Ambacht
  • Architectuur
  • Betaalautomaat
  • Drinken
  • Eten
  • Foodtruck
  • Gezin
  • Gratis parkeren
  • Kindvriendelijk