Meldingen ontvangen?

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste artikelen vol inpiratie en de leukste prijsvragen!

Terug naar blog artikelen Vier het Amsterdam Light Festival vanaf het water!

Vier het Amsterdam Light Festival vanaf het water!

Van 30 november tot en met 21 januari vindt wederom het mooiste festival van het jaar plaats, het Amsterdam Light Festival. Via een Call to Action zijn 35 lichtkunstconcepten geselecteerd die deze winter te bewonderen zijn in en rondom de Amsterdamse grachten. De beste manier om deze prachtige kunstwerken te aanschouwen is vanaf een rondvaartboot op de grachten. Lovers Canal Cruises biedt ook dit jaar weer fantastische rondvaarten aan langs alle mooie kunstwerken, inclusief audio-guide in het Nederlands en Engels. Vanaf 17.00 uur ’s avonds gaat het licht aan van de creaties en kan je deze expositie bewonderen.

Wereldberoemde kunst op het Amsterdam Light Festival

Ieder jaar heeft een Amsterdam Light Festival een thema. Het thema van dit jaar is Existential. Met Existential wil het festival bezoekers op een positieve manier stimuleren om na te denken over wat mensen verenigt en welke rol licht hierin speelt.

Het indrukwekkendste lichtobject komt dit jaar van de Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei. Hij heeft een zeven kilometer lang kunstwerk gemaakt dat alle andere kunstwerken van het festival aan elkaar verbindt. Deze wereldberoemde kunstenaar heeft zich laten inspireren door grenzen. Hij wil met zijn kunstwerk de betekenis van grenzen ter discussie stellen: wie bepaalt grenzen en wie beheerst ze?

Kies voor de rondvaart die bij je past

De comfortabele, moderne en verwarmde boten van Lovers Canal Cruises bieden een uiterst geschikte plek om het Amsterdam Light Festival te aanschouwen. Lovers Canal Cruises biedt verschillende rondvaarten aan tijdens het festival. Bij de opstaplocatie nabij Amsterdam Centraal Station kan je genieten van de sfeer en de muziek van de DJ op de kade. Een rustigere afvaartlocatie vind je bij het Anne Frank Huis en op het Leidseplein. Ben je geïnteresseerd in het maken van mooie foto’s van de kunstwerken? Kies dan voor de Semi open boot. Deze boot is gedeeltelijk open, waardoor er niet door de ruiten gefotografeerd hoeft te worden. Ga je graag op een luxere rondvaart? Kies dan voor de Small Boot. Op deze gedeeltelijk open boot krijg je een drankje aangeboden en zit je lekker knus onder een dekentje tegen de kou. Boek je rondvaart nu en mis dit fantastische festival niet!